Once You Pop, You Can´t Stop

Under vår vistelse i Orlando så bodde vi på ett av Disney´s hotell. Från början hade vi inte tänkt göra det, eftersom vi antog att priserna skulle vara enormt höga. Vid en närmre titt insåg vi dock att Disney hade hotell i många prisklasser och att där fanns väldig fina hotell till bra priser. De fördelar man hade som boende på området var även superbra, vilket gjorde att vi trots allt bestämde oss för att bo på ett av Disney´s hotell. Vi valde ett av deras "value resort", alltså prisvärda hotell med lite mindre finesser än på många andra med tillräckligt för oss. På bilderna på internet såg hotellet enormt fräsht ut och där fanns tre olika pooler samt en restaurang och en affär. Till skillnad mot dyrare hotell fanns där ´bara´ en restaurang, och det var en "quick food" restaurang, vilket är gott nog åt oss. När vi insåg att det enbart var skillnader likt denna så valde vi ett hotell som hette Disney´s Pop Century Resort.

Disney's Pop Century Resort is a 2,880-room hotel featuring giant icons
that salute many of the 20th-century popular culture crazes-including toys,
gadgets, music, movies, fads and catch phrases.
Bild & text lånat från DisneyWorld´s hemsida

Hotellet nådde mer än väl upp till våra förväntningar. Det var superfräscht, med massor av färger på byggnaderna. Alla delar av hotellet kändes nya både rum, restaurang och poolerna var toppen. På bilderna såg hotellet toppenfint ut och det var det verkligen i verkligheten också! De förmåner man fick som boende på ett av Disney´s hotell gjorde dessutom vistelsen många gånger bättre. När vi kom parkerade vi bilen gratis på deras parkering och sedan åkte vi gratis med Disney´s bussar till och från parkerna. Eftersom vi hade bokat hotell och inträde tillsammans så fick vi ett kort, likt ett bankkort, som funkade både som nyckel till rummet samt som inträde till parkerna. På dessa kort stod det våra namn och så, kändes superhäftigt. En annan fördel var att man fick mer tid i parkerna. Disney har "Extra Magic Hours" varje dag, då en park öppnar tidigare och en park har öppet upp till tre timmar längre på kvällen. Detta gjorde att man kunde uttnyttja morgnar och kvällar lite mer, och ta en kort paus mitt på dagen. Dessa timmar var det dessutom mindre folk i parkerna, vilket var skönt även det =)


Först en bild På Lady, en jättefigur som fanns vid vår byggnad. Bakom Lady ser man trapphuset där vi tog oss upp till våning två där vi bodde. Den andra bilden visar lobbyn och den tredje bilden visar den underbart fina matsalen.
Bilder lånat från DisneyWorld´s hemsida


Bowling pin-shaped Bowling Pool
Detta var den poolen vi hängde mest vid, den låg precis vid vår byggnad
Bild lånat från DisneyWorld´s hemsida

Vi trivdes superbra på detta hotellet och var verkligen nöjda med vårt val. Restaurangen var en slags "Food Court", där det fanns diskar med olika slags mat i varje disk. Det fanns både sallader, pizza, hamburgare, pannkakor, pasta och mycket mer. Massor av mat att välja på efter smak och tycke. Där fanns sedan en stor matsal med sköna sittgrupper där man kunde äta, fast några gånger tog vi även med oss maten upp på rummet. De hade även muggar som man kunde köpa, där man köpte muggen för en viss summa och sedan fick man gratis fylla på den så mycket man ville. Där fanns både kaffe, juice, läsk, slush ice och mycket mer att välja på, så detta var verkligen toppen =) Shoppen som fanns på hotellet var också toppen. Där sålde de allt mellan himmel och jord, massor med Disney saker. Kläder, smycken, godis, väskor, djursaker och allt annat man kan tänka sig med disneyfigurer på. Jag älskade att strosa runt där inne och titta på allt fint som de sålde =)

WE LOVED OUR STAY AT DISNEY´S POP CENTURY
När vi återvänder till Disney (för vi har lovat varandra att tillbaka ska vi) så ska vi absolut bo här igen. Toppenhotell med allt man behövde, perfekt både om man åker som vi bara ett par eller om man är en barnfamilj.

Lite bilder på hotellområdet som vi har tagit. På dessa två bilder ser man lite av två av hotellets tre pooler.

Denna bilden är tagen i loftgången utanför vårt rum. Häftigt med ett lila hotell =)



Lite bilder tagna från loftgången på den våning vi bodde. Vi gick en promenad runt våningen och fotade lite


Underbar bild ut över vattnet. Denna syn mötte oss varje gång vi gick utanför hotellrummet. Jag tog denna bild en morgon när vi skulle sticka från rummet till en av parkerna, så den är tagen precis utanför rummets dörr

Spår från tidigare besökare..

Lämna gärna en kommentar innan du går så blir jag jätteglad!

Vad heter du?:
Kom ihåg mig?

Lämna gärna din e-mail adress: (visas bara för mig)


Har du en blogg? Lämna gärna adressen så kan jag titta tillbaka:


Skriv din kommentar här:

Trackback
RSS 2.0