En dag med massor av mys (& lite shopping)

♥♥♥

Dagen har varit helt underbar. Massor med mys har hunnits med, samt en hel del snack om allt mellan himmel och jord. Det är underbart att bara åka iväg på små dagsutflykter och gå och strosa hand i hand. Man hinner snacka om så mycket som man aldrig hinner annars, och det behövs ibland =)

Danmarksresan var en höjdare. Vi gick en runda på shoppinggatan, där jag lyckades hitta en underbart fin lykta som vi båda tyckte var ett måste här hemma. Sedan gick vi bort till ett shoppingcenter, där vi lyckades hitta en CD-skiva med James Blunt. Vi tycker båda att han är ganska bra, och detta var en skiva med en musikskiva med musik, samt en DVD från en av hans konserter. Då den dessutom bara kostade 40 dkr så var den ett måste =) Jag hittade också två t-shirtar som införhandlades.

När vi ändå var i Danmark så passade vi även på att fylla på spritförrådet. Det blev en vaniljvodka, en Gajol och en whiskey till älsklingen. På båten köpte vi även två flak med öl så nu har vi lite gott hemma för ett tag iaf =) Dagen var helt underbar som sagt, precis vad vi behövde =)

♥♥♥

Nu i eftermiddag har vi bara softat. Vi kollade lite TV, fikade och kramades. Just nu fixar vi det sista med middagen sedan blir det god middag =) Ikväll blir det potatisgratäng, vitlökssnäckor, bearnaisås och vitlösbröd. Till det blir det vars ett glas vitt vin, underbart gott ska det bli =) Sedan blir det massor med mys i soffan och kanske en bra film eller två!


Hoppas ni haft en mysig lördag & får en mysig lördagskväll!
Ta vara på kvällen!

Lovely

Godmorgon!

Idag är det lördag och alltså helg. Känns underbart skönt med helg, massor med tid att vila upp sig och umgås. Dessutom har vi inget inplanerat denna helgen vilket känns enormt skönt =) Istället ska vi ägna hela helgen bara till varandra. Har varit så mycket annat som har tagit tid och ork under den senaste tiden så vi kände att vi behövde en helg för bara oss. Därför blir det massor med mys =)

Helgen började igår med hemmamys. Vi fikade på eftermiddagen och sedan på kvällen gjorde vi god fruktsallad och mös i soffan framför TV:n. Båda hade ätit lunch på jobbet så det kändes pefekt med en god fruktsallad som kvällsmat. I den hade vi: gröna vindruvor, galiamelon, cantaloupemelon, kiwi, banan och apelsin. Det var riktigt fräscht och gott, och eftersom där finns massor med frukt kvar så blir det nog en fruktsallad imorgon också =)

Idag hade vi tänk oss en runda till Helsingör. Vi kom på fel båt när vi skulle hem förra lördagen så det blev inga öl köpta. Dessutom kan det vara mysigt att bara ta en runda över sundet för att strosa runt lite och titta. Vi tänkte därför gå en runda i stan där, titta lite i affärer, shoppa lite, äta en korv eller dricka en öl och kanske shoppa lite dricka med hem. Syftet med resan är mest att bara umgås lite, få lite ensamtid tillsammans bara jag och älsklingen =) På hemvägen ska jag se till så att vi kommer på rätt båt så att jag kan titta på halsband. Såg fina halsband på båten när vi åkte över förra veckan, men köpte dem inte eftersom jag ville se vad som fanns i Köpenhamn först. När vi åkte hem fanns de inte på den båten så idag får vi se till att komma på rätt båt så att jag kan titta =)

Även ikväll blir det lite mys, men det kan jag berätta om senare för nu börjar tiden ta slut.. Det börjar bli dax för frukost och sedan avfärd. Daniel har varit duktig och varit ute och kastat boll med Lucas, så nu vill han nog att jag också ska ta mig ur sängen =P


Hoppas ni får en underbar lördag!
OXOX


A BIG Moment

Häromdagen fick jag min första lön från nya jobbet. Min första lön på mitt första heltidsjobb, min första lön som förskolepedagog, första jobbet som det jag är utbildad till =D Var och löste in utbetalningsavin idag, kände mig så stolt där jag gick med MIN lön =) Kanske känns som en fjuttig sak för andra men det kändes verkligen som ett stort ögonblick för mig. Det är detta jag har slitet för i 4,5 år och äntligen är jag färdigutbildad och får jobba som det jag vill göra =) Just nu är jag faktiskt lite stolt över mig själv, får man vara det?

Jag måste försöka komma ihåg denna känslan länge, känslan av att jag faktiskt har uträttat något och den sköna känslan i att äntligen få det man kämpat för. Jag ska vårda minnet av denna tiden noga, spara det i en ask för framtiden.. En dag när livet känns tyngre så ska jag plocka fram detta minnet och glädjas åt den underbara känslan som känns i kroppen nu!

En sista sak; This is AMAZING and for me it´s pretty BIG, IT FEELS sooooo GREAT!

En helt vanlig vardag

Godkväll!

Usch, det har varit väldigt dåligt med uppdateringar i bloggen på sistonde men tidne finns helt enkelt inte. Känns som att man inte hinner med något för tillfället, tiden bara rusar iväg och jag hinner verkligen inte med. Allt på jobbet går iaf bra, jag trivs som fisken i vattnet och älskar mitt jobb. Förutom jobb har jag hunnit med lite shopping i veckan. Köpte lite hårklämor, två scarfs samt två tröjor. Perfekt med lite slutrea nu, då kan man hitta lite fynd iaf =)

Nu ska vi äta kvällsmat! Ville bara titta inom innan maten och säga att jag lever. Imorgon är det fredag och alltså helg så jag lovar på bättre uppdateringar då! Ha en toppenkväll! 

On Worktime

Nu sitter jag på jobbet, helt ensam. Sista barnet gick vid 17, men eftersom jag har tid till 18.30 så får jag snällt sitta här ett tag till. Har dock passat på att utforska mailen och lönesidan lite, det är också viktigt att få grepp om. Ska nog åka hem snart dock, tar en lite tidigare kväll, för det är ödsligt att sitta här ensam>


Skriver mer senare!
Hoppas ni haft en skön onsdag!

This Tuesday

Godkväll!

Har precis kommit hem efter ett planeringsmöte med min avdelning på förskolan. Blev en lång dag på jobbet, för även om jag var hemma om en runda i eftermiddags så känns det som att man har varit igång hela dagen. När jag var hemma höll jag dock på en massa med det sista på examensarbetet, pratade bland annat med min handledare i en timme så nu är det lite mer struktur på arbetet. Oj vad trött jag är i hela kroppen känner jag nu.. Hade öppning på jobbet så jag började redan sex, vilket gör att man vid denna tiden är ganska så trött. Förkylning på det med hosta som inte ger med sig gör inte saken bättre... Dagen är iaf slut nu, vilket känns oerhört skönt.

Älsklingen håller på med lite kvällsmat till oss i köket. Tror det blir potatisgratäng från i söndags, får se om det blir något tillbehör också. Han har gått och tjatat om vad man kan ha till, och jag som tycker att det räcker med gratängen var inte till mycket hjälp i det läget =P Sedan ska jag äta kvällsmaten här i soffan framför ett avsnitt Top Model. Tror det blir sängen ganska direkt sen, för jag är enormt trött och imorgon är ytterligare en lång dag eftersom jag stänger imorgon.


Time för some dinner!
Take care!
XOXO

Bad Reviews


♥♥♥

Satt precis och kollade runt på internet och upptäckte att både Aftonbladet och Expressen hade recension av Oasis konsert. Dock var detta från konserten i Göteborg igår, men hur mycket kan det egentligen skilja mellan två spelningar två dagar i rad? Oavsett vilket så blev de totalsågade och i båda tidningarna fick de riktigt dåliga recensioner. Jag tyckte dock att konserten i Köpenhamn var riktigt bra, så det är väl det viktigaste =P Hittade iaf lite roliga filmklipp från konserterna så lägger in ett av dem här =)



Från: http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/musikvideor/article3927473.ab

♥♥♥

Det finns även ett klipp på en bra låt på Expressens hemsida: http://www.expressen.tv/noje/1.1444335/oasis---the-shock-of-the-lightning

En dag i det gröna

Godkväll =)

Nu är jag hemma efter dagens arbetsdag. Kom dock hem för ett tag sedan men har haft lite fix för mig. Arbetsdagen var härlig och underbar. Vi hade utedag med de största barnen på avdelningen, vilket är rikigt skönt. En hel dag ute i det gröna, med stor plats för barnen att springa på och massor av frisk luft att andas in =) Vi hade lite smålekar och liknande, jag var också med och lekte och det var superroligt. På eftermiddagen tog vi en promenad till en lekplats som ligger på vägen ochdär stannade vi och åt mellis och barnen fick springa och busa. Vid halv tre var vi tillbaka på förskolan och då blev det innelek resterande dagen. Även om det är underbart att vara ute så är det skönt att få komma in sedan igen.

Efter jobbet var jag inom en runda på Väla. Köpte en rosa Cultkruka samt blommor till den och sedan köpte jag en Changeplatta med rosa plattor till, blev fint med grått och rosa på bordet nu. Jag älskar rosa och grått, det är verkligen mina favoritfärger och då särskilt de två tillsammans. När jag kom hem planterade jag blommorna och pussade på älsklingen, innan jag tillslut hamnade i soffan med datorn. Nu ska jag vila lite innan middagen. En hel dag ute i friska luften suger verkligen musten ur en...


Hoppas er måndag har varit bra!
See ya later!
XOXO

♥♥♥

Friends Forever


♥♥♥

En ny vecka har startat, redan vecka 5 nu. Jag startade veckan med lite sovmorgon och sov vidare en stund när Daniel gick upp. Nu är jag dock uppe och har precis ätit frukost. Passade på att se ett asvnitt Vänner också. Vänner är en sådan serie som jag skulle kunna se hur många gånger som helst, I Love It! Passar pefekt som starten på en ny dag pch en ny vecka, skönt få lite lugn start =) Idag på jobbet blir det utedag för hela slanten, så nu ska jag gå och klä på mig varmt, varmt, varmt!

Have a happy day!
XOXO

♥♥♥


Idag är vi duktiga =)

Nu har vi precis krupit ner i sängen och ligger här och myser. Även om vi har vars en dator i knäet så är det mysigt att få krypa ner i sängen tillsammans. Jag känner redan att man uppskattar det desto mer nu när man bara kryper ner tillsammans varannan vecka eftersom D jobbar kväll varannan vecka och jag då går och lägger mig innan han slutat jobba.. Skönt komma i säng i tid också nu när man ska upp tidigt om dagarna. Jag som annars har så svårt att slappna av på kvällarna har börjat med att bli bättre med att lägga mig i tid på kvällarna. Känner mig duktig som kommer i säng redan vid 22, eftersom jag ofta är så orolig i kroppen att jag inte kommer i säng förren vid midnatt =)

Vi har haft en lugn och mysg kväll tillsammans, Åt god potatisgratäng och vitlökssnäckor till middag, med bearnaisås och vitlöksbröd =) Älsklingen är bäst på att laga mat. Vi har sedan tittat på film. Ikväll såg vi "Mr. Woodcock" som jag spelade in på Canal+ häromkvällen. Den passade pefekt en söndagskväll som denna och var riktigt kul =)

Nu ska jag sova!
Dröm sött!
Godnatt

♥♥♥



♥ Jag med världens bästa man ♥

Underbara "One Tree Hill"

Åhh, jag har precis tittat på ett avsnitt One Tree Hill och det är ju bara sååå bra =) Jag älskar One Tree Hill, det måste vara världens bästa serie. Detta avsnittet som gick var så bra, nästan så jag började gråta vid ett flertal tillfällen. Min älskling har lovat att laga mat till oss idag så jag ska faktiskt slå till med ännu ett avsnitt av OTH =) Hoppas ni har en underbar söndag och njuter i fulla drag av söndagskvällen!


Det bästa paret =) De är så söta tillsammans

Here´s A Song, It Reminds Me Of When We Were Young

Lägger in lite bra videoklipp med några av mina favoritlåtar från gårdagens spelning =) Enjoy!


Oasis - I´m Outta Time 



Oasis - Champagne Supernova 



Oasis - The Shock Of The Lightning

I´m Outta Time

Godmorgon!

Idag är det söndag, veckans sista dag vilket innebär att imorgon är det en helt ny vecka. Veckorna går så enormt snabbt, jag hinner nästan inte med. Idag har vi en late-söndag här hemma. Sov länge, låg sedan kvar i sängen och mös och nu ska vi precis äta frukost. Längesedan vi bara tog det lugnt och hade en helt oplanerad söndag, så det känns skönt. Efter denna veckan som gått så behövs det ännu mer så det är helt perfekt =)

Gårdagen var helt underbar. Först gick vi Ströget hela vägen upp där vi stannade och drack vars en öl och tittade på skridskoåkarna på en isbana som fanns där. Vi snackade en massa och hade det riktigt trevligt =) Sedan vandrade vi Ströget ner igen och jag passade på att shoppa lite. Det blev tre tjocktröjor som är helt perfekta till jobbet, samt en långärmad topp och en kortärmad topp. De hade en massa rea så två¨av tjocktröjorna kostade endast 39 dkr styck, vilket känns som perfekt pris på en tröja att ha på jobbet =) När vi betalade så visade det sig att två av de andra tröjorna också var billigare än vi trött. Den ena kostade 99 enligt lappen, men gick in på 59, och den andra kostade 199 enligt lappen men den kostade bara 129. Känns underbart att få 110 kronor rabatt bara sådär =)

Efter lite shopping intog vi en middag på en fashionabel restaurang vid namn Burger King =) All annan mat var så sviningt dyrt så vi bestämde oss för att BK var lagom pris. Vi satt sedan där ett bra tag och snackade och kollade ut på trafekien, folk som gick förbi och alla lampor som tändes på torget utanför. Vi satt en våning upp så där var lugnt och skönt. Vi passade också på att dricka vars en öl, hällde i det i colamuggarna så syntes det inte =P Efter en stunds vila så begav vi oss mot Forum där konserten skulle vara. Först kom vi helt galet men efter att ha hittat en karta så insåg vi att vi var ganska rätt, bara att vi skulle gå mer åt höger. Efter en kort promenad kom vi sedan fram till Forum =)

Väl där var klockan inte så mycket så vi passade på att köpa en t-shirt till mig =) Jag älskar att ha något som minne från de konserter vi är på, kul att ha som minne sen. Det blev en supersnygg grön t-shirt med oasis över bröstet. Vi drack även vars en öl och sedan var det dax för förbandet. I pausen mellan dem och Oasis sprang vi på toa och sedan skulle vi köpa en öl till. Dock var kön väldigt lång så det tog typ 30 minuter att köpa en öl och precis när vi nästan var framme gick de på scenen så vi missade starten fast skyndade oss sedan fram. Konserten var riktigt bra, massor med bra låtar. Dock var det dåligt tryck från publiken, lite besviken på det... Jag är iaf supernöjd med konserten och kvällen, det var lovely.

Efter konserten tog vi oss snabbt till stationen för att ta tåget tillbaka till Helsingör. Tåget var supersent men tillslut kom vi på och jag somnade gott. En båtresa senare var vi tillbaka i Helsingborg. Dock kom vi på fel båt, lite sur för det. På ditvägen såg jag superfina halsband på båten, samt att där fanns billigare öl och choklad, så därför tänkte vi köpa det på hemvägen. Denna båten var dyrare med all så det blev varken halsband (som inte ens fanns på denna båten) eller choklad =( När vi gick av båten blev jag dessutom tagen av tullen, de tyckte väl jag såg ut som en knarkare de puckona så sedan fick vi vänta knappt 30 minuter på bussen. Skitslut på en underbar dag och kväll, man kan väl säga att den 24:e var en toppendag med när det väl blev den 25:e så gick allt åt skogen.


Nu blir det frukost för mig!
Ha en lovely söndag!
XOXO


Oasis

Godmorgon!

Tittar in här en snabbis innan jag måste göra vid mig. Idag blir det äventyr för mig och älsklingen, skoj när det händer något speciellt ibland =) Vi ska till Köpenhamn, blir först lite shopping på Ströget och sedan middag och någon/några öl. Dagen avslutas med en Oasis-koncert, ska bli riktigt roligt. Egentligen är det älsklinbgen som vill se dem men jag tycker det är riktigt roligt att gå på konserter så jag ser fram emot det. Förutom jag och älsklingen så ska även Jonas med och jag tror vi ska träffa Hansson också på konserten =) Nu ska jag rusa!


Vi hörs imorron!
Ha en bra lördag!
Kram


Lite låg

Nu är jag hemma en snabbis och hämtar krafterna. Har varit en jobbig och krävande dag på jobbet, dock skönt att jag fick gå hem en liten stund tidigare. Nu ska jag snart iväg till min morbror med familj för att tillbringa kvällen där. Ska bli skoj träffa dem, bara lite synd att D nåste vara hemma med vovvarna. Är lite låg idag så har ingen riktig blogglust, så det får bli ett kort inlägg från mig idag. Jag hoppas på nya krafter inför morgondagen!



 

Hoppas ni får en mysig fredagskväll!
Kram


I´m sleeping in

Godmorgon!

Idag har jag lite sovmorgon, underbart skönt att få sova ut lite =) Dock innebär det också att jag jobbar senare i eftermiddag, vilket inte är lika kul. Fast jag ska nog överleva det också =P Förkylningen är lika illa, men det är bara att kämpa på, som sagt så går det ej att vara hemma och sjuk...

Lite förvånad imorse när jag kom upp.. Helst plötsligt låg det snö på gräsmattorna igen! Well, well.. Nu ska jag rusa för jag måste göra vid mig! Talk to you later!

Victoria´s Secret

Nu har jag precis landat i soffan med två mackor, det får fungera som min kvällsmat idag. Har dock varit hemma om en runda tidigare idag, men då pluggade jag bara en massa.. Jobbet var bra idag, lugn dag. Dock var det lite jobbigt för jag är enormt förkyld med allt vad det innebär - rinnig näsa, nysningar, hosta, halsont, hängighet, frusenhet och yrsel =( Fast jag ska inte klaga och det kunde varit värre, det är bara att kämpa på för på mitt jobb går det inte att vara sjuk.

Efter jobbet var jag hemma och skrev lite på examensarbetet, nästan färdig nu så det känns skönt =) Sedan en runda till Väla med pappa för att titta efter en födelsedagspresent. Nu är jag och grabbarna bus hemma igen och jag ska äta mina goda mackor och mysa ner i soffan. Ska passa på att se Victoria´s Secret Fashion Show som jag spelade in på nyårsdagen eftersom vi var borta. Passar bra att se en kväll som denna =)


Gossip Girl

Nu har jag lyckats bestämma mig trots enorm velighet =) Jag är ganska knäpp egentligen... När nya avsnitt av Gossip Girl och One Tree Hill kommer vill jag helst se dem direkt, men samtidigt vill jag gärna spara dem för att det är så underbart att titta på ett helt fräscht avsnitt som man inte sett tidigare. Snacka om att både vilja ha kakan och äta den =P Ikväll blir det iaf ett avsnitt Gossip Girl, så nu ska jag starta det och mysa ner under täcket ♥

♥♥♥


I´m Soooo Tired

Skönt att ingen av mina favoriter åkte ur Top Model idag. Skönt när det i slutet står kvar tre tjejer där ingen av dem är någon av mina favoriter, då kan man vara lugn =)

Dagen har varit lång, vilket den blir när man har stängning. Det gick dock bra, var bara en väldigt utmattande dag. Idag hade vi lite gympa med de minsta, det var superskoj tyckte både jag och barnen =) Måste bara berätta en skoj sak osså; där är en kille som antagligen såg en del på Idol och gillade Kevin, för ibland när man pratar med honom och frågar vad han heter så säger han "Jag heter Kevin Borg". Idag pratade han även om att Kevin är från Malta och att han skulle åka dit. Han kan även rabbla i vilken ordning de åkte ut, nämner man en deltagare så vet han exakt vilket plats de kom på. Han är sååå söt =)

Efter jobbet var mamma här en runda och åt bakad potatis som jag köpte med mig hem från Graffiti. Efter hon åkte har jag kollat Top Model och nu ska jag krypa ner i sängen tror jag och kanske kolla en film, eller ett avsnitt Gossip Girl? Sängen får det iaf bli för jag är enormt trött. Vi har dessutom besök här så det är extra mysigt krypa ner i sängen när man (förhoppningsvis) kan få en gosig vovve på varje sida om sig =)




Sov gott inatt!
XOXO Cattis

Wanna be on top?

Nu är Top Model igång på TV:n och det får man ju bara inte missa. I Love Top Model. Så roligt att se alla utmaningar och fotograferingar de gör, jag gillare det.. Spännande att se vem som åker ut också, fast det bästa är nog fotograferingarna samt att få se resultatet av fotona =) Dock blev jag sur när Hannah blev hemskickad igår, ville ha kvar henne för jag gillade henne. Finns fortfarande några bra kvar, gillar särskilt Analeigh (stavning?) så hoppas att hon får vara kvar länge =)


Nu ska jag vända blicken till TV:n!
Återkommer senare med info om dagen!
Kram ♥ 


Tick, tack, tick, tack..

Ojdå vad tiden rusar ikväll.. Finns inget skoj på TV:n idag, lite segt =( Funderar på om jag ska krypa ner i sängen med ett avsnitt One Tree Hill eller Gossip Girl, kan bara inte bestämma mig för vilket. Ja sängen får det bli iaf, så får vi se vad som startas på datorn.


Sov sött inatt!
Godnattkram

The Days Are Flying By..

Nu är maten avklarad och jag sitter nersjunken i soffan och myser. Mellan promenaden och middagen hann jag dessutom med en dusch, verkligen fullproppad dag idag =P Till mat blev det mjölkstuvade makaroner och korv, supergott =)

På jobbet idag var det bra. Jag hade öppning, vilket är skönt eftersom det är lite lugnare på morgonen. Vid nio gav vi oss ut på promenad i byn. På promenaden hann vi med både sightseeing i byn och en lång stunds lek på en lekplats. Tillbaka på förskolan var vi vid 11 då det var lunch. Idag blev det spagetti och det blev lagom kladdigt både på bord, stolar och barn =P Efter middagen var det bara en kort stund kvar till klockan ett då jag fick gå hem...

Eller hem? Nä färden gick till biblioteket där jag satt i knappt två timmar och skummade lite i två böcker till arbetet. Hann även med en runda på Lidex där man fick halva REA-priset idag. Hittade två snygga t-shirtar med tryck för 90kr totalt så det var perfekt. Efter det blev det en snabbis på MAXi för jag var sugen på riskakor och ville köpa det. Kom sedan hem till L och S vid  lite innan fyra och då blev det massor med mys. Sedan värmde jag lite potatisgratäng och åt innan jag satte mig med arbetet. Hann med en hel del idag, känns toppen. Nu är diskussionen nästan färdig, IT FEELS GREAT!

En promenad, en dusch och en middag senare så sitter jag här och tittar på Top Model. Ska passa på att duka ut nu i pausen, inte pallat det innan. Sedan blir det ett gott täcke och massor av mys med L i soffan. Får se om han vill mysa dock, just nu sovet han gott i soffan bredvid mig =P Have a GREAT evening!


En snabbis mellan dagen och kvällens måsten

Hej alla blogg-läsare!

Nu har jag precis avslutat dagens "arbete". Hela dagen har jag arbetat med olika saker. Först var det en givande dag på förskolan. Efter det hann jag med både biblioteket och shopping innan jag kom hem till Lucas vid starx innan fyra. Efter det åt jag lite sen lunch och sedan har jag pluggat tills nu. Lovade mig själv att plugga minst två timmar och det har jag gjort nu, så nu får det vara nog för idag.

Nu ska jag ta ut min lilla sötnos på en promenad innan jag sedan ska laga middag. Återkommer efter middagen med mer detaljer från dagen, för nu vill vovven ut så jag måste rusa =) Kram

♥ Den Underbaraste ♥

Jag har gjort två vinterkollage med bilder på min älskade Lucas. Bilderna är tagna i typ november förra året (2008) under en helg när det var massor med snö ute. Jag älskar dessa bilder på honom och tycker att kollagen blev väldigt fina.


♥ Matte och husse älskar dig mest Lucas! ♥
♥ Du är världens underbaraste och du och Sizou är det bästa som hänt oss ♥




För en lång, lång tid..

Godkväll!

Äntligen är jag hemma och har fått sjunka ner i soffan. Sedan mitt senaste inlägg, som skrevs igårkväll, så har jag inte gjort något mer än sova och jobba. Har varit en låååång arbetsdag idag, så nu är man lagom trött.

Dagen började tidigt, 7.30 lämnade jag hemmet för att börja jobba 8. Bara snabbt om och ta på termobyxor och kängor, för att sedan ha utedag med alla fyra och femåringar hela dagen. Var en väldigt skoj dag, roligt med ett nytt ställe och att få vara ute en massa i naturen. Vi var dock inom en stund mitt på dagen för att äta middag, sedan gick vi ut igen. Tillbaka på förskolan vid tre, snabbt mellis till barnen och sedan full fart fram till fem när jag slutade. Halv sex var det dax för personalmöte fram till åtta, så väl hemma var jag strax innan nio, och efter lite mat och telefonsamtal så sitter jag här nu helt utmattad. Dagen har varit givande och rolig, men också väldigt energikrävande.

Morgonen började dock lite segt. Mycket halka ute och mycket problem för mig med bilen. Först fick jag motorstopp och försökte tre gånger innan jag väl kom iväg. Jag är tokig och lägger in trean istället för ettan så då går det så =P Sedan fick jag sladd en kort stund senare, så resten av färden till jobbet gick väldigt sakta för att inga fler otycka saker skulle hända. Lite jobbigt att höra sedan att mamma hade råkat ut för halkan och blivit påkörd, då inser man hur nära det är. Skönt iaf att det gick bra för mamma, det kunde ju gått hur illa som helst med den halkan som det var imorse.

NU ska jag dricka ett glas läsk och äta ett choklad. Det förtjänar jag efter denna dagen. Har också tänt ljus på bordet och tagit in både täcke och kudde i soffan, så jag ska bädda ner mig i soffan och förhoppningsvis somna här. Tänkte nog sova på soffan till D kommer hem, så kan jag gå in i sängen då. Hoppas ni har haft en bra start på veckan!


Vi hörs imorron!
Sov gott inatt och ha en toppendag imorgon!
Kram

Jag har vunnit kampen

Hela kvällen har varit en lång kamp. Upptäckte plötsligt att min meny hade försvunnit. Efter lite letande hittade jag den längst ner på sidan där den hade lagt sig under mina inlägg. Jag försökte med allt möjligt för att fixa problemet, men inget verkade funka. Till slut, efter några timmars kamp och frustration, så hittade jag felet och kunde fixa det. Det visade sig vara så enkelt att jag hade råkat lägga två bilder bredvid varandra, och detta gjorde tydligen att innehållet blev för brett och puttade ner menyn. Oavsett vilket så hittade jag felet, precis när jag skulle stänga datorn för att gå och lägga mig.

Klockan är alldeles för mycket och jag borde ha sovit för längesedan. Nu blir det ett avsnitt Vänner att somna till, det brukar funka!


Hoppas er söndag har varit lagom skön och uppvilande.
Godnatt! Dröm sött!

En lat söndagskväll

Nu har vi varit hemma efter fikan ett bra tag. Mamma hade lyckats superbra med kladdkakan så det satt fint med lite fika, massa snack och lite kortspel. Jag lyckades dessutom vinna spelrunda, förstår inte hur det gick till men det var skoj =) Sedan vi kom hem så har älsklingen suttit och kollat fotboll och skidor, medan jag har surfat på datorn samt snackat med mamma. Vi måste ta tag i maten nu, men jag känner att jag inte orkar. Jag känner mig så trött och orkeslös idag, kroppen känns enormt tung. Dock måste vi få mat i oss så jag får ta mig i kragen =)

Imorron är det en ny arbetsvecka, min andra vecka på jobbet. Veckan börjar med en utedag med hälften av barnen på avdelningen. Ska bli skoj komma ut och se omgivningarna runt förskolan lite, jag känner ju inte till något alls så det ska bli intressant. Skönt med lite aktivitet också, istället för att vara på förskolan varje dag. Det blir säkert toppen iaf, med underbara barn och kollegor så kan det väl knappast bli något annat =)

Nu blir det matlagning och sedan ska jag försöka få älsklingen till att vilja kolla på en film med mig. Längesedan vi såg film så det skulle vara mysigt =) Måste förresten även skriva ett tack till mamma här i bloggen; du är BÄST som hjälper mig så mycket med arbetet, det är ovärderligt! Love U!


Have a happy evening!
Kram
         

Älskade Lucas med sin älskade mormor (min älskade mamma)
Vet att du inte gillar bilden mamma men jag tycker att den är så fin så hoppas det är OK att jag lägger den här..
      

Söndagsfika

Oj, jag somnade en bra stund på soffan innan så det blev inte så mycket plugg som jag hade tänkt. Har trots allt fått ihop en del på den nya diskussionen nu, tror jag är uppe i ungefär tre sidor så det är en bit på vägen iaf..

Nu ska vi åka iväg en runda till min älskade mamma och äta lite söndagsfika. Blir polly-kladdkaka som är sååå gott =) Ska bli mysigt ses lite och kanske spela en runda kort eller så. Vi hörs senare igen!

One done, many to go

Nu har jag iaf lyckats få ner en sida på diskussionen. Valde att starta om på nytt helt, för att förhoppningsvis få det att lossna. Jag har ju suttit nu hur länge som helst (massor med dagar) och glott på det jag hade skrivit i diskussionen, så idag fick det vara nog och jag började om. Behåller den andra som inspiration och för att se lite vad jag vill ha med. Kände direkt nu när jag började skriva att det gick mycket bättre, jag får mer struktur på skrivande och allmänt så får jag iaf ur mig något till skillnad mot de tusen dagar jag har stirrat på diskussionen utan att skriva ett ord. Detta blir nog bra!


Nu blir det iaf frukost!
I hope you will have a happy sunday!

Lika bra att ta tjuren vid hornen

Godmorgon!

Vilket tråkigt väder det är utomhus. Regnet hänger tungt i luften, och det är disigt och dimmigt. Lite synd för man blir direlt trött igen när man tittar ut... Jag är redan vaken, kände att det var lika bra att ta sig i kragen och gå upp då. D ligger fortfarande och sover så här är tyst och lugnt i lägenheten, vilket är perfekt med tanke på vad jag ska göra. Tänkte faktiskt försöka skriva lite på arbetet, vill få det färdigt så man kan släppa det. Kände att då kan jag lika gärna ta tag i det nu på morgonen så kan jag vila en stund på soffan sen med en mysig film. Nu ska jag slita mig från datorn så att jag kommer igång!


Hoppas ni har sovit gott!
Kram

Dax att promenera till bussen

Nu är det dax för oss att bege oss. Bussen går om 15 minuter så vi får snart vandra till busshållplatsen så att vi inte missar bussen. Hoppas att ni får en trevlig kväll så hörs vi imorgon!

Ha en toppenkväll!
Kram




Bjuder på två bilder över hur jag kommer se ut ikväll!

This Day So far

Hittills idag har vi inte gjort så mycket alls. Jag har suttit och fixat en massa med designen till bloggen. NU har jag lyckats fixa till menyn, kommentarerna och lite rubriker etc. Är mycket mer nöjd nu och bloggen känns mycket mer som jag. Mycket rosa och grått, vilket som sagt är mina absoluta favortifärger och då särskilt dessa två tillsammans. Daniel har passat på att kolla en hel del på den andra datorn; läst om fotboll, läst lite fotbollsbloggar, läst ikapp sig om allmänna nyheter och liknande. Lucas och Sizou har passat på att ha en lugn dag även de. Lucas har sovit i soffan och ibland har han tagit den långa promenaden bort till mig i andra soffan för att pussas. Sizou har jag inte sett till men jag antar hon ligger antingen i hängmattan eller i trädet och sover.

Fast förutom att lata mig har jag även fixat lite (med betoning på lite) med examensarbetet. Måste bli färdig med detta nu, såååå trött på det. Idag så fixade jag lite med litteraturavsnittet och lade in ny litteratur som jag har läst. Samtidigt gjorde jag också en provisorisk litteraturlista för att ha koll på vilken litteratur jag har med i arbetet. Upptäckte till min förskräckelse att jag inte har så mycket litteratur men det får vara bra så.

Nu ska jag dock fortsätta med lite lördagsmys. D håller på att göra vars en hamburgare till oss i köket, och jag tror jag ska unna mig att äta den i sängen medan jag tittar på ett avsnitt One Tree Hill eller Gossip Girl. D kollar fotboll på TV:n och det är jag inte sugen på så jag ser hellre ett avsnitt av någon av desa favoritserierna. Ska även kolla efter om jag hittar en god öl, lite sugen på det. Ikväll blir det lite spelkväll hemma hos Mattias och Maria. Helena och Andreas är hemma från Uddevalla i helgen så vi får passa på att träffas. Mysigt att träffa lilla Noah också, han växer ju och utvecklas så enormt snabbt så man får passa på att ses ofta så man hänger med =)


Hoppas ni har haft en mysig lördag hittills!
Jag önskar er en lovely lördagskväll!
Kram ♥


Bjuder på en bild på mig och älsklingen när vi var uppe i Empire State Buildning när vi var i NY i somras på bröllopsresa ♥

I Wish Upon A Star..

Nu kommer det lite fler önskningar till min födelsedag:

För det första önskar jag mig en mus med musmatta till min nya dator. Denna är riktigt fin och dessutom är den specialdesignad till min dator. Denna finns till försäljning via Sony:s hemsida eller möjligtvis också i deras butik i stan (om inte kan de säkert ta hem den). MIn dator är av modellen CS11S, i rosa färg.
(Bild lånad från: https://www.sonystyle-europe.com/SonyStyle/b2c/start/(xcm=PCM_b2ccrmstandard)/.do)



Idag fick jag också veta att Cult som har så mycket fina saker har släppt en ny kollektion med diskmedelsflaskor i en mängd fina och fräscha färger. Helst skulle jag vilja ha en grå eller rosa sådan, eftersom den vita vi har är sönder. Grått hade passat perfekt i vårt kök som går i vitt, svart och grått, fast jag älskar ju rosa och det skulle verkligen vara en uppiggande färgklick i köket =)
(Eget bildkollage av bilder från Cults hemsida; http://www.cultdesign.se/sv/startpage/)



Älskar Cults inredningsartiklar. Just kombinationen mellan rosa och grått är helt underbart, och att få ha några av sakerna på denna bilden hade inte varit helt fel.
(
Bild från Cult Designs hemsida, http://www.cultdesign.se/sv/startpage/)

It´s Saturday Today!

Godmorgon!

Här hemma är vi redan vakna och har varit så ett bra tag. Antar att det beror på att vi är vana vid att gå upp tidigt så när vi väl får sovmorgon så blir den inte allt för sen. Även om vi bara sov till knappt nio, så var det ändå en sovmorgon på ungefär fyra timmar jämfört med i veckan, så det är inte fy skam.

Idag lär bli en ordentlig mysdag. Jag mår fortfarande inte riktigt bra och D är också lite hängig. Lucas har ju varit borta hela veckan också så det kan vara mysigt att hinna gosa en massa med honom. Därför ska vi nog passa på att bara vara hemma idag och myssa en massa med varandra hela familjen. Vi är bortbjudna ikväll så vi får se om vi går bort eller om vi istället tar lite myskväll här hemma med god mat, vin och tända ljus..

Nu ska jag spela lite Goldfish Bowl på KIng, får se om jag kan locka D till att spela lite också =) Hopps ni får en underbar lördag! Kram

Godnatt!

Ville bara titta in och säga godnatt innan jag ska sova. Kvällen har varit perfekt - massor med mys, god mat också dessutom åkte ingen av mina favoriter ut från Let´s Dance =) Efter LD så kollade vi lite på 24, innan vi bestämde oss för att gå in och sova.


Nu kallar John Blund!
Sov gott så se vi imorron!
Godnatt ♥

Friday Fever

Det blev en låååång eftermiddagvila för mig. Somnade framför ett avsnitt Desperate Housewife och när Daniel väckte mig efter 1,5 timmar så kände jag hur febern hettade i kroppen. Älsklingen var så underbar så att han lät mig somna om och nästa gång kan väckte mig så var klockan åtta, Let´s Dance var igång på TV:n och maten stod nästan på bordet. Underbara älsklingen som förstod att jag behövde mer vila och lagade maten själv, fast att han hatar att göra Flygande Jacob för han tycker att det är sååååå jobbigt. Tack älskling, du är världens bästa man ♥

Nu är maten utdukad och vi sitter och tittar på Let´s Dance med vars ett glas rödvin. Jag känner att febern fortfarande finns i kroppen så jag ska krypa nära D med ett täcke och kramas. Vi tar en lugn kväll med massor av mys, efter en lång vecka med massor av jobb. Let´s Dance är perfekt för en sådan kväll. Mina favoriter för tillfäller är Laila Bagge och Magdalena Graaf, men ska även bli skoj se hur det går för Blondinbella idag. Nä nu börjar TV:n igen, så nu ska jag slita mig =)

Hoppas ni får en trevlig fredagskväll!
Kramar från oss ♥

Naping time

Nu har jag nästan precis landat i hemmets lugna vrå.. Var en bra dag på jobbet idag också, jobbade ju 6-13 så var en ganska lagom lång dag. Dock började dagen lite dåligt med att jag mådde skit i morse. Efter lite snack med underbara mamma så pallrade jag mig iväg ändå med tanke på att jag hade öppningen. Vill heller inte vara hemma, känner mig som en sådan som måste spikas fast i sängen för att inte lämna den trots att jag e kass... Nästa motgång var när jag kommer ut till bilen och inser att där är frost på alla fönster. Fram med skrapan och skrapa alla fönster. Efter hälften var jag ordentligt trött i armarna. Förkylning i kroppen, och is som sitter som berget på fönstren var ingen bra kombination. Dessutom var jag enormt stressad vilket gjorde plågan ännu större. Iväg kom jag iaf och i tid var jag trots allt krångel på vägen.

Arbetsdagen var dock toppenskön. Vi var väldigt lite barn idag, så det var ganska lugnt i huset. Tror det var 8-9 barn vars föräldrar ringde och sa att de skulle vara hemma istället idag. Så det var en söt liten skara vi hade ;) Dagen gick superfort, vi var ute en runda mitt på dagen i det underbara vädret och det var underbart skönt. Efter jobbet stannade jag till på Väla en runda. Skulle köpa en flaska vin till helgen, men det blev två istället (en röd och en vit). Med hem fick även en löpare till vardagsrumbordet följa med samt en klocka till mig. Jag var lite busig och köpte en likadan som D fick i födelsedagspresent av mig, fast i dammodell =) Valde mellan vit och grå urtavla, men eftersom jag tyckte grå var snyggast så köpte jag självklart en med grå till D och kände därför att varför skulle jag inte välja en grå även till mig. Så nu har vi likadana klockor, på väg mot likadana träningsställ kanske =P

Nu ska jag vila lite. Är enormt trött och mår inte alls så bra. Känner att en timmes vila kan göra mig gott, sedan får det nog bli lite plugg innan det är dags för fredagsmys. Dagens bästa måste också nämnas här: fick ett sms av min underbara lillis idag där hon skrev och hoppades att jag skulle bli bättre och att hon tyckte jag var duktig som trots allt gick och jobbade. Hon e för söt den tösen!


Nä nu blir det den välbehövliga vilan.
See you later!

Give Me Some Honey, Please!

Godkväll!

Nu sitter jag i köket och dricker lite honungsvatten medan jag surfar på datorn. Älsklingen är bäst och lagar mat, blir inget avancerat idag men oerhört gott. Till kvällsmat hemma hos oss bjuds det på: Pasta, ost och svampsås och bacon. Gott, lätt och lagom mättande =)

Idag har varit ytterligare en härlig dag på jobbet. Barnen är helt underbara och man får så mycket tillbaka av dem så man ler i stort sett hela tiden. Idag körde jag bland annat lite spontan morgongympa med några barn. Både de små 2-åringarna var med samt de större barnen på min avdelning vilka är 3-5 år =) Vi hoppade på ett ben, balanserade, gjorde skidhopp och lekte både elefanter, katter och hundar. Barnen tycker det är jätteskoj med impulsiva saker, osså uppskattar de när man är med i leken och fjantar sig med dem =) Vi hann även med en underbar stunds lek på gården på eftermiddagen innan det var dax för mellis och sedan hemgång för mig. TRots att regnet hängde i luften imorse så visade det sig bli en underbar dag med blå himmel, skönt väder och en skinande sol - LOVELY!

Min hals är fortfarande riktigt dålig. Det svider och har sig och jag har svårt att svälja. D gjorde precis honungsvatten till mig, känns som att det gjorde lite gott i halsen men fortfarande gör det ont... Jag fryser också enormt mycket idag så det är väl nått virus jag har i kroppen. Ska dock inte klaga för mycket - trots mina kämpor så har dagen varit underbar! Jag är så tacksam för mitt liv - min man, mina busungar här hemma samt busarna på jobbet och de underbara kollegorna på jobbet som gör att jag så bra kommer in i verksamheten! Även mina underbara föräldrar som ställer upp med både sovplats och sällskap till min älskade L samt med sina öron när jag behöver få snacka av mig och Daniels öron redan blöder, är jag så tacksam för =P Även lillplutten e jag tacksam för, She´s the BEST!


Nu står maten på bordet!
Trevlig kväll!
Kram

Strax är det dax för Winnebäck



Ikväll går det en dokumentär om Winnerbäck på TV:n. Den visas på kanal 1(?) nu klockan 21 och eftersom både jag och D älskar Winnerbäck så ska vi självklart titta på denna. Lite skoj att han träder fram i en dokumentär, han som annars brukar vara så mediaskydd. Ska iaf bli spännande se om det är något intressant, jag ser fram emot det =)

Time for work

Godmorgon!

Idag har jag lite sovmorgon, börjar inte förrän 9.00. Det är så mycket sovmorgon man får när man jobbar på förkola, där är det senast nio man börjar men det gör inte mig något. Jag gillar att börja tidigt, tyckte det var perfekt att öppna igår. Det är bättre att börja tidigt och sluta i tid, än att vara iväg hela dagen. Idag kommer jag dock vara iväg hela dagen, har stängning så jag slutar inte förrän halv sju, men vad gör det när det endast är en dag i veckan? =)

Nu på morgonen har jag tittat på Top Model från igår medan jag ätit frukost. Vad skönt att det var hon som åkte ut, jag pallade inte alls med henne så det var riktigt bra =) Nu är det dock dax för badrummet för att göra vid mig, innan det är tid för mig att sätta mig i bilen för att köra till jobbet =) En sak jag förresten tänkte på nu är hur lätt det trots allt är att komma upp på morgonen. Jag är inte alls van vid att gå upp tidigt alla dagar, men denna veckan har det ändå gått väldigt bra eftersom jag trivs väldigt bra på jobbet och tycker det är roligt att åka dit!


Hoppas ni får en härlig onsdag, trots det tråkiga regnvädret utanför förnstret!
Kram

Lite bildlek

Nu när jag köpte den nya datorn så passade jag på att be pappa om hjälp med att lägga in något roligt bildprogram så att man kan fixa och trixa lite med bilder i datorn. Ett av programmen jag lade in har en bra funktion där man kan göra kollage med bilder, vilket jag under kvällen har roat mig massor med =) Japps jag är lättroad, krävs inte så mycket.. Här kommer några av de bilder som jag har gjort kollage av:

Först testade jag med lite foton som vi tog med webkameran häromdagen. Även då var vi lättroade och när jag upptäckte programmet där man lätt kan ta foton, samt där det finns en funtion som tar fem kort efter varandra, så var vi självklart tvungna att testa en massa =) Här är resultatet av några av de foton som togs, samt resultatet av min lek med bildprogrammet.


Efter att jag trixat lite med ovanstående bilder så bestämde jag mig för att göra ett kollage med lite bilder på mig och Daniel Först gjorde jag ett som jag själv tycker blev fint, och efter det gjorde jag ett till som jag gav lite annorlunda design med halva bilder. Det är egentligen lite synd att vi inte syns helt, men samtidigt tyckte jag att det blev en häftig effekt. Här kommer de också:


Här är det första av de två kollagen. Valde lite bilder från bland annat London och NY och satte ihop dem i ett kollage. Jag blev supernöjd, och enkelt var det också =)


Här är kollage nummer två. Trots att vi bara är med lite halvt på två av bilderna så tycker jag att kollaget blev riktigt häftigt och effektfullt. Oavsett vilket så hade jag superskoj när jag satt och fixade med kollagen =)

Some Jewellery

Snart är det dax för min födelsedag, hela 24 år är det meningen att jag ska fylla. Med en månad kvar till den stora dagen så kände jag att en liten önskelista kunde passa bra. Jag börjar med lite smycken, vilka alla kommer från m925 (http://www.m925.se/). Jag har länge längtat efter smycken med gravering, där man kan gravera in något fin budskap, exempelvis Forever, Always, Love is All, eller möjligtvis Daniels namn, mitt namn, våra namn, bröllopsdatumet, Lucas eller Sizous namn eller något liknande. Att man här dessutom kan ha med ett eller möjligtvis två hjärtan i gravyren gör inte saken sämre =) Så när jag ramlade över denna sidan så föll jag pladask för alla fina smycken och då mest för de där man kan få en gravyr på smycket. Därför är mitt första önskemål smycken från m925:



Bilder från vänster till höger, uppifrån och nedåt:
1. Poesiarmband med valfri gravyr  2. Stavhalsband med gravyr   3. Brickhalsband med en bricka och oval länk   4. Poesihalsband, med hål och ögla   5. Poesihalsband med 2 öglor   6. Extra bricka till brickhalsband   7. HJärthalsband med gravyr   8. Hjärtarmband i silver

Bilder lånade från http://www.m925.se

It Feels Good

Även idag gick arbetet jättbra. Känns skönt att jag redan har kommit in väldigt bra i gruppen och att barnen vänder sig mycket till mig när det är något. Idag hade jag öppning på egen hand och det kändes toppen, inga problem och superskönt få ha eget ansvar =) Just ansvar är en sak man inte är van vid från praktiken, eftersom man som praktikant inte får ha något ansvar och därför inte är ensam med barnen ens i två sekunder utan det finns alltid någotn som hänger över den axel. Därför njuter jag i fulla drag av att vara anställd och jobba "på riktigt"; få ha eget ansvar, öppna, stänga, slippa ha någon över axeln och själv få ta beslut (och konsekvenser) och på så vi kunna göra saker på mitt vis till en viss gräns. Jag stortrivs på jobbet, så än sålänge är allt bra =)

Dock så gör arbetet mig väldigt trött och jag har sovit en stund både måndag och tisdag eftermiddag. Detta är enormt skönt och välbehövligt, men det tar mycket tid från det jag borde göra på eftermiddagarna - skriva klart arbetet! Har suttit ett tag nu och skumma litteratur, men jag hittar inget intressant alls. Får se om jag kan få den andra datorn från Daniel så att jag kan skriva lite också, eller om jag kanske ska fixa lite kvällsmat istället... Känner nu att magen börjar bli hungrig så det får nog bli middag istället. Ta hand om er och trevlig kväll!


Guest of Tonight

Ikväll har vi fått fint besök här hemma, av ingen mindre än Taison. Supermysigt när han är här lite, så kan man passa på att pussa och krama en massa på honom =) Dock har det inte blivit mycket kramande ännu, för jag somnade på soffan direkt efter T hade kommit. Vaknade precis och kollar nu på lite TV och väntar på D. Han spelar poker eller något på daorn, tror det var någon gratisrunda han hittade så skoj för honom att spela lite. Nu är han dock färdig snart och då ska vi titta på ett avsnitt 24 innan det är dags att sova.

Sweet dreams!
Kram

Första arbetsdagen avklarad =)

Åhh, dagen har varit lång och krävande men även välsigt rolig och motiverande =) Kändes toppen på jobbet. Barnen är underbara, väldigt många söta och goa barn, Jag kom snabbt in i gönget och en kort stund efter att jag hade kommit så var barnen redan öppnare för mig. När klockan var strax innan nio satt jag omringad av barn på alla håll i en soffa och läste sagor. Då hade vi redan hunnit läsa tre berättelser så man kan lugnt sagt säga att jag snabbt blev accepterad av barnen. I övrigt var dagen annars ganska så lugn. De har valt att ta det lite lugnt denna veckan så att jag får lite inskolning, och det känns jätteskönt att få komma in i gruppen i en lagom takt.

Nu efter jag kom hem från jobbet så har det inte hunnit hända så mycket. Var inte hemma förrän vid halv sex och då snackade jag av mig en massa med älsklingen. Efter det snackade jag med Tessan, mamma och pappa. Jag hann även med ett samtal med svärmor Marianne innan det var dag för kvällsmat. Älsklingen har verkligen varit underbar här idag. När jag kom hem hade han tömt och slängt ut granen, samt dammsugat av här hemma. Sedan lagade han dessutom maten helt själv. Jag måste verkligen ha lyckats fånga världens bästa och underbaraste man =)

Nu ska jag titta lite TV och softa. Är väldigt trött i huvudet efter massor av nya intryck och saker att komma ihåg. Hoppas ni får en mysig måndagskväll =) Kram

A New Start

Godmorgon!

En ny vecka har börjat, vecka tre? (tror jag) 2009. Jag har varit uppe sedan en timme, tyckte det var lika bra att gå upp i tid. Nu sitter jag här helt färdig med 40 minuter till godo tills jag måste iväg. Börjar åtta idag, till fem så det är en lång dag men känns skönt så hinner man förhoppningsvis träffa många barn och föräldrar. Efter jobbet lär det nog bara hem och ta det lugnt, kanske plugga lite men annars mest softa och vara med mina älsklingar.


Hoppas ni får en toppenstart på denna veckan.
Kram

To Late

Ojdå klockan är redan mycket och vi sover inte ännu. Jag har precis krupit upp i en nybäddad säng efter en varm och god dusch. Vi hade tvättstugan nu ikväll så vi passade på att tvätta sängkläderna. Sedan var älsklingen så superduktig så när jag tog en underbar dusch (som jag skulle tagit redan tidigare ikväll) så bäddade han sängen till oss... Världens bästa man =)

D håller på med de sista kvällsförberedelserna men jag antar att han också snart kommer och kryper ner i sängen. Nu är det dags för sömn! Hoppas ni får sova gott inatt och vaknar upp till en bra, ny vecka imorgon. Imorgon är förresten min första, riktiga arbetsdag så håll tummarna för mig =)


Dröm sött
Kram och godnatt

Helgen som har gått

Go´kväll alla underbara bloggläsare ♥

I helgen har uppdateringen varit väldigt bristfällig eftersom det har hänt så enormt mycket annat. Dock tänkte jag köra en liten sammanfattning av helgen nu, så att ni trots allt får veta vad för skoj saker jag har haft för mig =)

Fredagen startade med middag hemma hos pappa. Var en väldigt trevlig kväll med underbart, god mat och gott vin till. Efter middagen så satt vi och spelade kort och snackade halva natten. Hekla tiden sköt jag och D på hemfärdstiden, och tillslut fick vi ta sista bussen hem. Hem kom vi iaf och väl hemma var jag enormt pigg. Därför tog jag chansen och kollade på Let's Dance som jag hade spelat in tidigare på kvällen. Under tiden sov D skönt på den andra soffan så jag hade det lugnt och skönt här hemma =) Vid fyra gick jag in och la mig och sov enormt skönt.


Lördagen började med massor med diskussioner med pappa angående dator. Under lång tid har jag längtat efter att få köpa en rosa Sony Vaio, men det har alltid funnits någon anledning till att vänta. Först så ville jag vänta till jag hade fått jobb så att man visste att man hade råd. Efter det så bestämde vi oss för att vänta till efter jul så det inte blev en massa extrakostnader precis i julstressen med all a julklappsinköp. Nu i januari när jag till slut skulle köpa den så visade det sig inte vara så lätt. Överallt var den slut, på många ställen skulle den inte komma in igen och på vissa skulle den komma in om ett tag. Snacka om irritation när jag nu äntligen kunde köpa den men insåg att den inte fanns tillgänglig. Till slut hittade pappa att de skulle ha den på ONOFF... i Kristianstad!


Efter mycket diskuterande mellan mig och pappa så bestämde vi oss trots allt för att åka dit och köpa den. Förutom att jag kunde få den med mig hem direkt så var den också 1000 kronor billigare, vilket trots bensinkostnaden blev en förtjänst på cirka 800. Så igår tillbringade vi dagen på resande fot. Efter en lång bilresa så kom vi fram tillslut och jag kunde få den underbart fina datorn =) Känns skönt att pappa förstår sig på sådant med datorer lite mer än mig, för jag fattar inte mycket. Tack för hjälpen pappa =)


Väl hemma i Helsingborg så hade klockan redan hunnit bli halv sex. Daniel som hade varit hemma med älskade Lucas hela dagen kollade lite fotboll så jag passade på att packa upp och installera datorn. Under tiden datorn installerades så passade jag dessutom på att plugga lite. Allt med installationen gick bra, fram tills jag skulle koppla upp till vårt trådlösa internet. Att ansluta gick, men jag fick enbart begränsad tillgång. Först trodde jag att jag hade fel lösenord för att få tillgång till det trådlösa nätverket, men då jag testade annat så kom det upp fel på dem vilket det inte gjorde då jag skrev in det jag trodde att det skulle vara. Vi höll sedan på en lång stund på kvällen (och även en stor del av morgonen gick åt till detta)innan vi tillslut kom in på internet. Det visade sig att lösenordet trots allt var fel, så när jag väl fick tag i rätt så gick det lättare.


Förutom massa fix med datorn på kvällen igår, lördag, så hann vi med god middag och massor med mys. Vi lagade fläskfilé, potatis (Criss Cuts) och champinjonsås vilket smakade underbart gott =) Till det såg vi ett avsnitt 24 och bara njöt av varandras sällskap. Resten av kvällen tillbringades framför TV:n med fler avsnitt 24 och en himla massa mys.


Även idag har det varit en händelsefull dag. Efter lite fix med datorn imorse så tog vi en runda till Väla där jag till slut fick tag i ett par kängor till jobbet samt ett regnställ. Efter det åkte vi hem och åt lunch och sedan åkte jag ut och gick en runda i skogen med pappa, Lucas och Taison. Nu ikväll har pappa hjälpt mig med att installera lite program i datorn och sedan har vi ätit lite kvällsmat. Ikväll blev det goda räkmackor, smakade fint. Nu kollar vi åter på 24, vi försöker ta oss igenom säsong 6 nu. Nu ska jag återgå till TV:n och mys med min älskade man =)


Hoppas ni har haft en bra helg

    Ha en underbar kväll!      
Kram ♥                  


It´s Mine =)


Denna underbart står just nu på köksbordet och installeras =)
Äntligen blev denna fina dator min och fick följa med mig hem, behöver jag säga att jag är lycklig?



Let´s Dance

Ikväll är det ju start för Let´s Dance. hade egentligen tänkt titta på det men nu sätter jag det istället på inspelning så kan jag se det inatt eller imorgon. Har inte satt mig in i de olika lagen så mycket, men några intressanta är det iaf.. Läser blondinbellas blogg dagligen så har följt hennes förberedelser nu ett tag. Har egentligen lite svårt för henne, hon är väldigt speciell enligt mig, men trots detta kan jag inte låta bli att gilla henne och hålla på henne. Det är konstigt att man kan känna så skillda saker för en och samma person,.. Jaja, annars tycker jag nog att Magdalena Graaf & Daniel Da Silva ska bli skoj se.


Vem är din favorit? Vi får väl se hur det går ikväll =)


Kollage med bilder från tv4.se

This Day So Far

Godkväll!

Här hemma har det varit en seeeg eftermiddag. Jag var hemma efter dagens föreläsning vid treeller något och då åt jag och älsklingen mackor till lunch =) Vi passade också på att mysa och titta lite TV, men för min del blev det inte så mycket tittande för ganska snabbt sov jag. Har varit enormt trött de senaste dagarna, så det var väl det som föll över mig nu i eftermiddag. Jag som skulle plugga, som skulle försöka komma en bit med läsningen till arbetet, men med det blev det inte mycket.

Dagen i skolan var lika seg som gårdagen. Hade föreläsning mellan 9-12 om språkstörningar och inlärningsproblem. Föreläsaren var inte vidare bra, hon var lite arg över att det inte var fler närvarande och tyckte att det var dåligt att det inte var obligatoriskt. Vi fick ju välja mellan fem föreläsningar, och skulle gå på tre, vilket jag tycker är tillräckligt många men hon tyckte det skulle varit obligatorisk närvaro på alla.. Efteråt var jag iaf och fixade lite böcker, först på biblioteket i Malmö och sedan i Helsingborg. Fann dock inte så mycket spännande, extra irriterande att jag inte hittade en särskild bok som min handledare trodde kunde ge mig mycket till arbetet. Sedan kollade jag lite efter dator också, hoppas jag kan köpa den snart bara...

Nu ska vi snart iväg. Blir middag hos pappa idag, gott och mysigt =) Längesedan vi var hos pappa och åt och umgicks så det ska bli supertrevligt =) Måste diskutera lite med pappa angående dator och morgondagen, får se om vi ska iväg på en utflykt och titta efter den. Nu ska jag iaf göra vid mig sen blir det avfärd.


Hoppas ni fått en trevlig start på helgen!
Kram

Enchanted

Nu har jag precis kollat på film, blev Enchanted idag. Har haft den jättelänge, fick den av pappa för superlängsen men har glömt att titta på den. Dock passade den perfekt ikväll, lagom romatisk och gullig =) Varje gång jag tänker på den filmen så associerar jag det med London, eftersom förra julen (2007) när vi var i London så var julbelysningen väldigt inspirerad av filmen och där var stora skyltar i luften där det stod Enchanted. Att filmen dessutom utspelar sig i NY gjorde inte det hela sämre, mysigt att drömma sig tillbaka =) Filmen var jättemysig, lagom för en seg torsdagskväll i min ensamhet..

Ska försöka hålla mig vaken till D kommer från jobbet, får se om jag lyckas. Ska nog spela lite Goldfish Bowl på King nu, mitt och älsklingens favoritspel =) Hoppas ni får en god natts sömn, imorgon är det fredag och helg =)

Godnattkramar =)


Julbelysningen i London 2007 var völsigt inspirerad av filmen Enchanted som hade premiär i den vevan någon gång

Pics på busungarna

Jag passade på att fotografera mina busungar lite medan maten stod på spisen. Kom på idag att det var längesedan jag fotograferade dem, tror inte att jag har tagit några foton alls i år så jag passade på och fotade lite idag =) Så här kommer lite bilder på mina underbara älsklingar


Medan jag lagade mat så passade Lucas på att vila lite i sängen


Så underbart söt när han kryper under täcket

♥ Sötaste vovven i världen ♥


Jag flyttade upp honom så han hade huvudet på kudden, han brukar gilla det =) Han somnade gott där uppe iaf



Medan Lucas sov så passade Sizou på att tvätta sig lite


Hela den lilla kattkroppen behövde en ordentlig tvätt, tur att katter är så viga =)

♥ Underbart gulliga Sizou ♥



Svansen och baktassen måste självklart också tvättas ordentligt


Skön stil med tungan utanför munnen =)

Vackra tösen


Sedan blev misen trött efter allt tvättande

Medan jag fotograferade Sizou så smög Lucas in i vardagsrummet och la sig på golvet! Mattes sötnos

Äntligen lite vila

Puh, denna dagen har varit lång och utmattande. Skola mellan 9-16, så jag lämnade hemmet strax innan kvart i åtta imorse. På förmiddagen, mellan 9-12, hade vi en föreläsning som handlade om matematik och särskilda utbidlningsbehov. Föreläsaren var dålig och verkade själv tycka att det var enormt tråkigt det hon föreläste om, så självklart tyckte vi också det. Jag satt och småviskade med Jonna och spelade på mobil den sista timmen av föreläsningen för att hålla mig vaken =P

Föreläsningen på eftermiddagen var lite intressantare. Då hade vi föreläsning mellan 13-16 och den handlade om åtgärdsprogram bland annat. Dock drog hon ut på det väldigt länge, så i slutet var man ganska så mör och orkade inte riktigt lyssna mer. Efter föreläsningarna kastade jag mig till tåget som skulle ta mig hem till Helsingborg. Passade på att läsa lite på tåget, kom dock underfund med att de två böcker jag lånade idag inte var intressanta alls. Inget vettigt till arbetet hittade jag heller i dem så imorgon får de åka tillbaka till biblioteket i Malmö.

Hemma var jag vid halv sex, då jag gick en promenad med sötaste Lucas. Sedan har jag suttit i sängen och pluggat massor, medan L har sovit vid mina fötter. Mysigt ha älsklingen nära, då känns det tryggt =) Nu är jag svinhungrig och måste fixa kvällsmat. Varit hungrig sedan jag kom hem, men kände att om jag går från plugget för att laga mat och äta så är risken att jag fastnar framför TV:n och det inte blir mer plugg idag. Nu får det dock vara nog med plugg för idag så nu blir det middag, TV eller film och massa mys i soffan med tända ljus. Vi saknar husse massor här hemma idag, vill att han ska vara med och mysa. Dock får vi försöka mysa till det på egen hand och längta till imorgon då det kan bli massor med mys. Helgen är helt fri också så då blir det mys och gosiga kvällar med film och god mat hoppas jag =)


Ha en lugn och mysig kväll!
Kramar från mig och L

A Morning Quicky

Godmorgon!

Tittar in här lite snabbt för att säga godmorgon. Är aldeles strax på väg till skolan för föreläsningar hela dagen. Känner mig sådär motiverad, förstår inte alls varför de har lagt det den sista veckan... Föreläsningarna låter dock intressanta på rubrikerna så jag hoppas få något vettigt med mig därifrån. Ska också passa på att låna lite böcker när jag ändå är på skolan, behöver lite mer läsning till arbetet.

Nä nu ska jag rusa in i badrummet för snabb uppfräschning innan bussen tar mig ner på stan! Hoppas ni får en fin torsdag. Änsålänge är det så mörkt ute så att man inte har en aning hur vädret kommer bli men jag hoppas på en fin dag =) Ha det toppen alla underbara läsare! Kram

Müde

Idag är jag riktigt trött. Jag känner hur ögonlocken är tunga och att ögonen faller ihop hela tiden. Huvudet känns enormt tung och segt, känner av en lätt huvudvärk också.. Man känner verkligen i kroppen att man inte är van vid att vara igång från morgon till kväll, att först jobba och sedan plugga massor. Att det dessutom var första arbetsdagen och därför en massa nytt och massor med information gör nog inte saken bättre... Imorgon blir det upp tidigt igen för en hel dag med föreläsningar i Malmö. Känns inte lockande alls att sitta på föreläsning så hela dagen men vad ska man göra åt saken?

Ska krypa ner i soffan nu, slå på en film och sova. Har tagit in både täcke och kudde, och lite godis och cola så får vi se hur länge jag håller mig vaken. Ska testa om söta Lucas vill komma och ligga hos mig =)


Hoppas ni får en god natts sömn!
Kram

Hemma i värmen

Nu har mörkret åter lagt sig utanför fönstren och jag har nästan precis kommit hem. Var en bra dag på nya jobbet, så det känns skönt att ha kommit igång. Idag var det bara planeringsdag så där var inga barn. Kändes skönt att få ha en lugn dag och hinna träffa kollegorna och snacka ihop sig lite innan man ska möta barnen. Överlag gick det jättebra iaf, väldigt mycket information som skulle tas in på en gång men det känns ändå ok. På måndag börjar jag sedan med den första dagen, och efter det så rinner det bara på. Är ledig nu torsdag och fredag pga. obligatoriska föreläsningar på utbildningen i Malmö. Detta ska nog bli jättebra iaf, känns som att jag kommer kunna trivas fint där =)

Efter jobbet var jag en runda och kollade på dator med pappa, blev dock ingen idag men jag väntar ett tag till. Sedan körde jag hem och har nu precis kollat igenom mitt examensarbete lite, vill få klart det nu. Nu ska jag mysa lite mer med L, osså ska vi nog gå en promenad han och jag. Skulle tagot ut honom direkt jag kom hem men jag var så frusen så jag slängde mig istället under täcket i sängen och pluggade lite. L har snällt sovit vid mina fötter så honom går det ingen nöd på =P Nu blir det dock den där promenaden, sedan ska jag ringa min handledare innan det är dags för kvällsmat och lite TV-tittande tänkte jag!

Now it´s time

Godmorgon!

Nu sitter jag och äter frukost, blev underbart goda mackor med kycklingmix på =) Man behöver lite gott på morgonen för att få i sig det samt få lite energi. Sedan ska jag bara göra vid mig lite innan avfärd. Ska bli spänannde, jag är lite spänd men inte så hemslt nervös. Precis som jag sa till D igår, det känns viktigt att det blir rätt från början med kollegorna eftersom man kommer jobba väldigt nära varandra varje dag i veckan för att bra tag framöver förhoppningsvis. Men det ska säkert gå bra, jag ska göra mitt bästa iaf =)


Jag hoppas ni tänker på mig och håller en tumme för mig idag =)
Ha en toppendag! Kram

Time To Sleep

Godnatt alla kära bloggläsare!

Nu har vi precis varit ute en liten kvällsrunda med Lucas. Snacka om att vi blev lite förvånade när det låg massa snö, det hade vi missat helt. Mysigt var det iaf, härligt när man hör hur det knakar under fötterna när man går. Dock gynnar det inte mig som ska köra tidigt imorgon bitti, jag får tänka på att ta det extra lugnt.. Nu är det dags för lite sömn. Tror jag ska sätta på ett avsnitt Vänner så att jag får tankarna att skingras lite. Gäller att kunna somna ordentligt ikväll så att man inte är så trött imorgon!


Sov gott inatt!
Kram ♥

It feels like sunday

Dagen på IH blev händelserik. Var många spännande matcher, till och med en hel del som gick till förlängning. Nyårssaluten är verkligen speciellt och ett måste varje år. Dock är det tveksamt om det hade funkat på något annat ställe, men i Helsingborg är det iaf den stora händelsen den första helgen i januari varje år. I knattefinalen blev det HIF mot Hittarp, där HIF tog hem vinsten 4-3. I seniorfinalen var det Högaborg som vann över min gamla hemmaklubb Bårslöv med 5-2. Även om jag höll på Bårslöv så var nog Högaborg väl värda vinsten för de var klart bättre.. En väldigt lyckad eftermiddag kan man helt klart säga =)

Efter nyårssaluten stannade vi på MAXI och handlade hem lite mat innan vi åkte hem. Väl hemma kastade jag mig på datorn för att skriva lite mer på diskussionen. Nu precis har vi ätit middag, blev hemmagjorda hamburgare som D så finns fixade till oss. Vi passade också på att se det sista avsnittet på säsong 5 av 24. Nu har vi bara en säsong kvar, spännande =) Fast jag läste på internet att säsong 7 börjar på söndag så väntan blir förstås inte så lång.

Nu har jag precis tagit en underbar dusch. Tog med Ipod-högtalaren in i badrummet och lyssnade på Coldplay på full volym och sjöng för full hals. Att duscha är annars något jag tycker är extremt tråkigt, men med bra musik på hög volym så blev det bättre. Nu ska jag strax kolla på första avsnittet av Top Model, säsong 11. Ska bli kul att se vilka som är med denna säsongen, man brukar ju alltid hitta någon eller några favoriter direkt från början som man sen håller på under säsongens gång. Hoppas ni har haft en underbar trettondag!


Trevlig kväll!
Kram

One day to go

Ohh, idag e det bara en dag kvar till jag börjar på nya jobbet. Har inte kännt av nervositet innan men jag kan lova, idag börjar det pirra lite i magen...

Trettondagen

Godmorgon!

Här hemma blev det lite väl l¨ng sömn idag. Klockan var ställd på 8.30 för att vi skulle komma upp i tid, men jag hörde inte den och D hade bara stängt av den igen. Därför blir det bara en snabb frukost och en snabb hälsning här, för sedan måste jag rusa och göra vid mig. Idag blir det IH och nyårssaluten hela dagen. Sista dagen, finaldagen och eftersom vi inte varit där alls innan så tar vi en heldag. Sen är det också så att vill man se finalerna så måste man vara där tidigt annars får man inga platser.


Hoppas ni får en fin trettondag!
Kram

Brudens bäste man

Just nu tittar jag på film, blev en romantisk komedi ikväll =) Jag kände för lite mys så jag valde "Brudens bäste man". Har bara sett den en gång tidigare och det var på flyget på väg hem från USA, på väg hem från bröllopsresan,, så det känns lite mysigt att se den nu =)

Längtar massor tills älsklingen kommer hem, vill ha hem honom nu och pussa på honom =) Tror jag och L ska springa ut nu och möta honom när han kommer hem!


Sov gott inatt!
Kram och gonatt!

Första ensamma kvällen

Ikväll är första kvällen av en rad kvällar som jag tillbringar ensam hemma med busarna. På Daniels jobb kör de skift delar av året och det innebär morgon/förmiddag varannan vecka och eftermiddag/kväll varannan vecka. Detta skiftet startade idag och kommer pågå till den sista mars, så det blir en massa ensamma kvällar här hemma.

Fast jag ska inte klaga. Självklart blir det ibland lite ensamt här hemma, och självklart saknar man D.. Särskilt tråkigt kommer det vara nu när jag ska jobba eftersom då kommer vi inte ses på veckorna men istället får vi varje helg tillsammans eftersom jag slutat på MAXI. Men trots det negativa i att vi ses mindre så är det lite mysigt med ensamma kvällar då man kan ägna tiden till vad man vill. Jag brukar försöka ta vara på de ensamma kvällarna till lite ensamtid - ta chansen att se filmer jag vill se men inte D, surfa lite extra på datorn och så.. Ibland försöker jag också pigga upp kvällarna genom att tända lite ljus och bädda ner mig med någon av busungarna i soffan =)

Nä nu blir det lite kvällsmys. Lucas har somnat i den andra soffan så jag ska se om Sizou har lust att komma och ligga hos mig =) Mysigt att ha en varm katt på magen när man kollar TV, mysigt känna hennes kroppsvärme sprida sig in i min kropp... Ska slå på någon bra film, får kolla upp vad som finns här hemma. Hoppas ni också får en mysig kväll!


This Is The New Me

Välkommna hit till min nya blogg!

Kände att det var dags för en ny och fräsh blogg. Min förra blogg startade jag i somras, då vi var mitt uppe i planeringen av vårt bröllop. Bloggen var därför tänkt som en dagbok över förberedelserna samt all tid runt bröllopet. Man kan kort sagt säga att bloggen var väldigt inriktad på vårt bröllop samt livet som nygifta.

Den förra bloggen var min första blogg, och allt var därför väldigt nytt och spännande. Vid starten kunde jag ingenting om att blogga, men på vägen har jag lärt mig en del. Jag visste heller ingenting om att designa och göra bloggen personlig, men med hjälp från helt underbara sidor på nätet så fick jag tillslut fram en design som speglade mig och bröllopet ganska så bra.

Nu känner jag dock för en ny start med en ny blogg. I dagarna så går mitt liv in i en ny fas. Under hela mitt liv (iaf den delen som jag minns) så har jag varit student och gått i skolan. Fredagen den 16:e januari 2009 (eller rättare sagt när examensarbetet är färdigt..)tar jag dock examen och ska ut i arbetslivet. Redan nu på onsdag startar detta nya liv genom att jag börjar på mitt nya jobb, som förskolepedagog på en förskola här i Helsingborg. Känner därför att en nystart i livet blir perfekt för en ny, fräsch blogg.

Denna nya blogg kommer handla om mig och mitt vardagsliv. Självklart kommer jag att fortsätta blogga om det underbara livet som fru till min underbara Daniel. En hel del av bloggen kommer också handla om mina underbara busungar Lucas och Sizou. Både Daniel, Lucas och Sizou är enorma delar av mitt vardagsliv och det är deras förtjänst att jag är den jag är, därför kommer de givetvis ha en enorm plats i min blogg.

Jag hoppas att du kommer trivas här hos mig!
Välkommen

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0