Please give me some glasses

Precis hemkommen nu efter en runda för att fixa lite ärenden. Bland annat var vi en runda på MAXI och handlade. Köpte mest dagligvaror, typ bröd, pålägg och yoggi. Jag köpte faktiskt en ny yoghurtsort, kände att jag behövde testa något nytt och eftersom jag oftast bara äter mackor till frukost så valde jag en yoghurt. Hittade en ny smak som verkade supergod, eller egentligen två sorter; en med äppelsmak och en med krossad choklad i, smakade de när vi var och handlade i helgen och det var underbart fyllig smak i dem =) Ibland får man lyxa till frukosten lite...

Huvudsyftet med rundan var dock Glasögonmagasinet på stan. Lucas lyckades igår slå till mig så att mina glasögon gick sönder. Bågen bröts så nu är de vackert ihoptejpade. Vi åkte faktiskt ner till dem för att få en tid, tänkte att man då kunde passa på att spana in lite bågar. Hittade några fina under tiden vi väntade på vår tur.. Sedan hade jag världens otur; de hade en tid idag, 16.40 så då tänkte vi att vi kunde gå en runda och exempelvis äta en kebab. Tyvärr var man tvungen att vara utan linser i två timmar, och eftersom det då var en timme till tiden och jag fortfarande hade linser i så var det kört. Fick istället en tid imorgon, bra med tanke på att de gamla är söndriga. D har dock tejpat ihop dem lite, vilket är tur då jag måste ha på dem i två timmar på jobbet imorron. Jaja, det blir säkert bra.

Nu ska vi äta lite mackor innan D ska på fotbollsträning. Jag ska bara vara hemma och ta det lugnt, är trött idag efter en natt med dålig sömn. Ha en skön eftermiddag och kväll! Kram

Söndagsparty

Halloj!

Har varit en lugn och skön söndag här hemma. Vi har kollat TV, spelat på datorn, myst, snackat en massa skit, ätit gott och en massa annat skoj =) Härligt ha sådana dagar ibland, jag känner mig hängig idag så det känns skönt att få ta det lugnt.

Nu har vi dock lite söndagsparty här hemma... Alltså söndagsparty med Filip och Fredrik. Riktigt roligt, lagom på en seg söndagskväll som denna =)


Hoppas alla har haft en härlig helg!
Kram


Bilden är googlad

I´m sick and tired...

Godmiddag alla underbara läsare!

Hoppas att allt är bra med alla ni som tittar in. Underbart väder idag också, härligt med sol och lite värme. Jag sitter på balkongen och njuter, skönt att bara ta det lugnt. Har tagit med mig datorn ut på balkongen, helt perfekt att sitta här och surfa så får man sol och ljus samtidigt!

Gårdagen tillbringades första halvan på jobbet. Var en soft dag på jobbet, skönt med solen så att man kan vara ute en hel del. Efter jobbet for jag hem och fixade lite, slappade först ett tag på balkongen innan jag skulle fixa till mig inför kvällen. Vid sex tog jag tåget till Ängelholm där jag mötte upp med arbetskollegorna för en underbar kväll tillsammans. Vi startade med en tuff match i bowlinghallen. Riktigt roligt hade vi, skoj att spela bowling och roligt umgås med kollgorna. Många skratt senare for vi till restaurangen där vi hade bokat bord. Underbart gott var det, jag åt fläskfile med potatisgratäng och bearnaisås! Till det delade vi några flaskor vin, vitt för min del =) Efter mycket skratt, mat och vin så gick vi vidare för en kort runda på Telegrafen innan jag och några till begav oss till tåget för hemfärd. Riktigt härlig kväll med massor av skratt =) När man väl kom hem somnade man snabbt och gott efter en fullmatad dag.

Dagen idag har tillbringats med lite mathandling samt lite städning här hemma. Direkt när vi vaknade vid tio så åkte vi till MAXI och handlade, köpte god helgfrukost samt middagar till idag och imorgon. Även en hel del annat gott smet ner i korgen, bland annat jordgubbar och kladdkaka som kan bli gott som eftermiddagsfika idag. Till middag handlade vi fläskfile som vi tänkte grilla, och till det tänkte vi ha grillade champinjoner, grillad paprika, potatisklyftor och tzatzikisås =) Underbart gott med grillat med tillbehör, det gillar vi här hemma =) När vi kom hem blev det frukost på balkongen och sedan lite städning där inne. Skönt få lite upplockat, man hinner inte riktigt med städningen i veckorna så en del av helgen får gå till det. Nu orkar jag dock inte städa mer, skönare sitta och njuta på balkongen =P

Early friday morning

Godmorgon!

Nu sitter jag vaken och äter frukost. Har egentligen lite sovmorgon idag, börjar inte jobba förrän 8.30, men kunde inte somna om efter att D hade gått upp. Tyckte därför att det var lika bra att gå upp och duscha, så är det gjort. Älsklingen var så söt och bredde mackor till mig innan han gick, världsbäst är han =) Så nu blir det frukost i sängen faktiskt, med ett avsnitt Stckholm-Arlanda på datorn. Jag har blivit helt kär i det programmet de senaste dagarna, så det är tur att man kan se det på TV3 Play. Toppenbra att de har så att man kan se gamla program där, det gillar jag!


Hoppas alla får en härlig fredag!
Kramar

Somedays It feels worse

Hejsan!

Redan torsdag idag, vilket innebär att helgen närmar sig. Veckorna går snabbt, ibland så snabbt så att man inte hänger med och vet vad det är för dag. Skönt iaf med helg imorgon, behövs lite vila och tid till andhämtning.

Dagen har tillbringats på jobbet. Var en fartfylld dag med mycket barn och mycket som skedde. Dock älskar jag mitt jobb och tycker att det är som roligast när det är fartfyllt. Barnen är underbara och varje dag får man så mycket tillbaka från dem, så mitt jobb är verkligen helt fantastiskt. Dock är det lite tumultartat på jobbet för tillfället, går inte in på några detaljer men det är som det är. Vet dock inte om jag egentligen bryr mig, älskar jobbet och trivdes super där innan. Nu på sistonde har det dock varit lite hård stämning, och allt känns inte hundra. Känner att jag inte riktigt vet hur jag ska vända och vrida mig för att det ska bli rätt, känns som att det kvittar för att allt ändå bara blir fel. Samtidigt finns det även en hel mängd saker som håller mig uppe och gör att saker känns lättare, finns en hel del underbara människor som man arbetar med som jag verkligen trivs underbart med =)

Efter jobbet har jag haft en lugn dag här hemma med familjen. Skönt att bara få vara, inte ha några måsten och liknande. Jag har suttit på balkongen med datorn och kollat lite TV-program. Skönt att sitta på balkongen och njuta av det underbara vädret. Idag har vädret varit helt fantastiskt, inte klokt att det kan vara så varmt och skönt redan i april =) Härlig dag ute i solskenet hade vi iaf =) Nu blir det kvällsmat och lite TV, blir nog tidigt i sängen sedan för jag är trött, trött, trött...

Trevlig kväll!
Kram

Time to sleep

Usch, har varit en lång och krävande dag. Jobb hela dagen, hade stägning och sedan var jag på bio. Orkar inte skriva så mycket nu, är trött. Har docj försökt sova under en tid nu, men sömnen vill inte riktigt infinna sig idag! Ska testa igen, någongång borde jag somna.


Sov gott!
Hoppas att alla har haft en bra dag!
Kram

♥ 8 månader ♥


Idag är det den 21 april, vilket innebär att vi just idag har varit gifta i åtta månader =) Tiden går fort, det känns som att det var precis som vi stod i kyrkan i NY, som att det var igår som vi tog fotona i Central Park.. Dock är det redan åtta månader sedan den stunden. Kanske kan låta lite för andra, men för mig känns det underbart att ha fått vara gift med min älskade i åtta månader. I åtta månader har jag fått vara Daniels fru, fru Aronsson, åtta månader fulla av kärlek som man och fru =)

Snacka om att jag längtar tillbaka till New York, särskilt dagar som denna när man minns allt underbart vi var med om där! New York kommer alltid finnas i mitt hjärta, det är en av de underbaraste städerna i världen! Särskilt speciell känns det ju förstås eftersom det var där som vi fick säga JA till varandra!


 

 ♥Jag älskar dig Daniel! ♥
Du är världens bästa man


♥ Total lycka under bröllopsfotograferingen ♥


En helt vanlig måndag

Idag har varit en slö dag för min del. Har inte kännt mig riktigt vaken på hela dagen, känns som att jag rör på mig men huvudet fortfarande sover. Fast sådana dagar får man väl också ha ibland, kan vara ganska så skönt få vara lite halvslö ibland.

Var iaf tidig dag på jobbet. Arbetade mellan 6-13, vilket är en helt underbar tid. På väg hem for jag först inom Flower Team och köpte två blommor och två krukor. Sedan stannade jag till hos mamma på jobbet och hämtade papper som hon hade skrivit ut till mig. Funkar inte att skriva ut PDF-filer på jobbet så mamma ställde upp och fixade det. For sedan hem till L som väntade där hemma, först kisserunda och sedn mys i lägenheten. Planterade sedan mina blommor, blev superfint och nu är jag mer nöjd med blommorna på balkongen. När D kom hem for vi åter till mammas jobb, behövde få en sak kopierat. Sedan blev det Maxi och matshopping. Nu är vi hemma och jag har fixat lite smått här hemma. Blir snart kvällsmat och lite mys, det behövs en lugn kväll idag känner jag =)

Hoppas alla mår underbart idag!
Trevlig kväll! Kram

Helgen går alldeles för snabbt

Det är redan söndagskväll och hela helgen har förflutit. Tycker att denna helgen har gått ännu snabbare än vad helgerna brukar göra. Vår helg har varit bra, hänt en massa så det känns lite konstigt såhär i efterhand men roligt med en fullmatad helg. Här kommer lite bilder från vår helg:

Fredagen tillbringades med en lugn dag hemma. Vi grillade gott och åt ute på balkongen. När maten var uppäten satt vi kvar en lång stund och bara pratade och hade det mysigt.

Medan Daniel grillade så skulle jag packa upp den nya krukan och plantera ut lite blommor på balkongen. Sizou var snabbt med på noterna och ville hjälpa mig. Hon älskar lådor och när jag började öppna lådan så ville hon snabbt försöka ta sig i den...


 
Sötaste Sizou försöker ta sig i lådan


"Äntligen kom jag i lådan, matte. Här kan man ligga gott =)"

Sizou valde sedan att bosätta sig i lådan under resten av kvällen. När jag skulle fotografera henne vaknade hon dock till liv och ville gärna busa med snöret som finns på kameran:


Sizou trivs i sin nya låda


"Äntligen fångade jag snöret!"
Sizou i närbild

I lördags startade jag med en runda på stan. Jag var först hos frisören och fixade mitt hår, dock blev jag inte alls så nöjd men det får man väl ta. Efter det tog jag en liten shoppingrunda. Solglasögon var målet och sedan blev det även en bolero till, de är toppen att ha över både toppar och klänningar nu när det är varmt ute. Efter stan hann jag bara hem en kort runda för att byta kläder och fixa till mig innan vi for till mamma. Micke, Ingrid och Frida var där, så roligt att träffas lite =) Först blev det fika och sedan blev det gott grillat med potatisgratäng. En mysig eftermiddag/förkväll hade vi =) Efter ett tag bestämde vi oss för en runda till Jonas där det var lite folk på besök. Ett riktigt trevligt gäng var där =) Vi satt och pratade, drack lite öl och spelade gitarr och sjöng, riktig mysstämning hade vi. Strax efter elva styrde vi stegen mot bussen och åkte hem för en god natts sömn.


Älsklingen njuter av solen på kolonin


Underbart vackra Taison var också med på kolonin


♥ Älskade Taison ♥

Sedan blev det lite vattenlek och båda hundarna är lika galna i att jaga vattenstrålen:


Lucas leker i vattnet


Taison ville självklart också vara med så det fick han =)


Blöt vovve efter vattenlek


♥ Mattes underbara älskling ♥


Jag och min älskade vovve

Efter vattenleken var det dax att starta grillen. Jag och Daniel passade även på att busa en massa med Frida medan köttet låg på grillen:


Bus-Fia..


...som kan vara riktigt söt om hon vill =)


Daniel satt och softade i solen medan Micke skötte grillen


Daniel och Frida tittade lite på fågelbadet

När man är på kolonin så får man planera sina toalettbesök. Därför var vi ett helt gäng som i samlad trupp begav oss till toaletten innan middagen. På väegn hittade jag massor av fina blommor som växte intill gångvägen:


Vårkänslorna spritter i hela kroppen när man ser alla fina blommor


♥ Sötaste ♥


Frida blev trött i benen och fick gratisskjuts tillbaka till stugan av Daniel

Väl tillbaka från toaletten så började maten bli färdig. PÅ bordet hade vi underbart fina vitsippor som familjen Ahlstedt hade med sig från Örkelljunga:


Vitsippor sprider vårkänslor över dukningen


Frida tittar nyfiket på blommorna


Syskonen sitter och samtalar


Frida med snyggaste modellposen


♥ Älsklingen & Jag ♥


Ingrid ville också vara med på bild =)

Efter maten for vi vidare mot de södra delarna av stan där Jonas hade lite bjudning. När vi kom satt folket och åt, men vi hade redan ätit så vi tog varsin öl och höll gänget sällskap medan de åt. Hos Jonas var där lite kompisar till Jonas, samt att Mattias, Maria och Noah var där:


Jag, Maria och Mattias


Efter middagen så plockades gitarren fram och vi spelade och sjöng. Här är det Anders som spelar lite gitarr


Maria & Noah


♥ Me & Love ♥

Idag, söndag, har det varit en lugn dag. Massor av TV-tittande och softande har vi hunnit med. Jag var dock iväg en runda strax efter lunch och tittade på blommor till balkongen. Mamma var snäll och ställde upp och följde med mig till Plantagen en runda. Vi hittade inte så mycket blommor, men lite fint hittade vi så det kommer nog bli fint på balkongen iaf =)


Fina vårträd på gården utanför vårt hus


Häftiga fiskar ute på Plantagen


Mamma kollar på blommor

När jag kom hem visade det sig att Sizou hade bestämt sig för att flytta in i lådan igen. Hon låg så gott där inne och myste, men när jag kom ville hon direkt undersöka kameran och det spännande bandet på kameran. Min söta lilla tös =)


Sizou trivs i sin låda
Min lilla busiga tjej ville gärna busa med mig =)

♥ Vackraste tösen ♥

Sovmorgon

Vi har tagit det lite lugnt här hemma idag. Vi sov länge och har sedan suttit i soffan och kollatr på datorn och TV:n. Skönt att kunna ta det lite lugnt.. Nu är det dax för frukost, blir knäckebröd och ägg för det var det enda vi hade hemma =P Vi passar också på att kolla på reprisen av Robinsson som vi missade eftersom vi var iväg igårkväll. Om en timme kommer M och hämtar mig så ska vi åka och kolla på blommor. Vi hörs senare! Kram

Jag älskar livet på kolonin

Åhh, underbart väder har det varit hela dagen. Solen skiner och strålarna värmer gott i huden. Tyvärr blåser det lite men det är inget som förstår mitt underbara lördagshumör. Jag känner hur lycklig jag blir av vädret, hela kroppen blir varm och det spritter inom mig =) Jag älskar våren, solen, blommorna, värmen och alt annat som kommer vid detta tillfället på året.

Dagen har varit härlig hittills. Först var jag en runda på stan och fixade lite småsaker och sedan blev det h för en stund på balkongen. Nu sitter jag hos mamma på hennes koloni. Micke, Ingrid och Frda är här på besök, skoj att träffa dem. Strax blir det mat, grillen är tänd och pottisgrtängen är i ugnen =) Ska bli supergott med riktigt grillat, lite annorlunda än på vår elgrill där hemma =)


Nu ska jag dricka ett glas vin med M medan vi vaktar grillen!
Hoppas att alla har en skön lördag i det fina vårvädret!
Kram


Söta vovvarna trivs bra på kolonin
Dnna bilden är från förra sommaren då många härliga dagar tillbringades på mammas koloni

Lovely saturday



Godmorgon!

Underbar lördagsmorgon har vi här hemma. Vi vaknade ganska tidigt men har i ren lördagsanda legat kvar och latat oss i sängen =) Härligt att vara ledig och kunna göra det, att bara ha möjligheten att ligga kvar i sängen tills man själv bestämmer sig för att gå upp. Nu börjar dock magen kurra så nu är det nog dax för lite frukost känns det som.

Dagen idag innebär annars lite fixande för både mig och D. Jag ska iväg på en rolig, men lite hemlig, sak som jag ser fram emot enormt mycket. D ska agera flytthjälp till Helena och Andreas som ska flytta till Uddevalle. Som tur är ska han bara hjälpa till att bära ner det från lägenheten till släpet här i HBG, så får de hjälp av andra väl uppe i Uddevalla. Tur att de inte vill ha älsklingens hjälp där också, då hade jag varit av med honom länge... Efter allt detta funderar jag på en snabb runda till en blomsteraffär, behöver lite blommor till vår balkong. Nu när solen skiner och blommorna titta upp ur marken så vill jag självklart ha lite blommor även på balkongen där jag tillbringar min hemmatid =)

Time for breakfast!
Ha en lovely lördag så hörs vi senare!
Kram

Jag har fått glädjefnatt =D

Åhhhh, vad lycklig jag är nu =) Kollade in på min mail nu imorse för att se om där fanns några nya mail. När jg loggar in så ser jag att jag hade fått ett helt underbart mail, med detta innhållet:

GRATTIS CATHRINE!!  
Ditt fina inlägg gav dig vinsten i tävlingen om ett smycke från HildestamDesign!! Hör av dig när du bestämt dig för vilket smycke du vill ha så kommer vi överens om detaljerna.



Jag var med i en tävling på HildestamDesigns hemsida för ungefär en vecka sedan. Tävlingen handlade om att man skulle skriva ett inlägg om HildestamDesigns smycken i sin blogg, och eftersom jag föll direkt för de fina smyckena så skrev jag direkt ett inlägg om det halsband jag föll för. Här kan ni hitta mitt inlägg. Har sedan gått och hoppats hela veckan, utan att tro att jag skulle ha turen att vinna. Kollade mailen igårkväll för att se om där kommit något mail, men inget fanns där och sedan somnade jag tidigt på soffan. Imorse när jag loggade in hade jag i stort sett glömt att tävlingen var avgjord, så när jag såg och öppnade mailet blev jag så positivt överraskad!

Bättre start på dagen kan man knappast få, åhhh vad lycklig jag är =) Valet av smycke känns redan självklart, halsbandet med namnet In My Heart är så fint med en så vacker tanke bakom sig så självklart är det ett sådant jag vill ska hänga om min hals =) Kolla in på deras hemsida, där finns massor av fina smycken. Förutom det halsbandet jag har fastnat för så finns det ett som heter In Me samt ett nytt smycke som jag såg igår när jag kikade in på sidan, detta nya smycke heter Kärleksängeln. Även kärleksängeln var väldigt fin, hade jag inte varit kär i hjärtsmycket redan så hade det absolut blivit en sådan som hade fått hänga runt min hals =)



Vacka In My Heart smycket


Även denna söta Kärleksängeln hade gärna fått hänga runt min hals
Båda smyckena kan hittas hos Hildestam Design, där jag även har lånat bilderna

Underbaraste dagen


Lucas njuter av vårsolen
Han tycker det är underbart att få sitta och titta ut på vad som händer utanför balkongen


Godafton!

Äntligen är det fredag, bästa dagen på hela veckan enligt mig. Man har precis avslutat en arbetsvecka och hela helgen ligger framför en. Fredagskvällar brukar vara lugna och sköna, man kan ta en god dricka och bara njuta av att man har lite ledighet framför sig.

Dagen har varit riktigt härlig med underbart väder. Dock jobbade jag hela dagen mellan 9-16, skulle slutat 17 men fick smita lite tidigare för att vi inte hade så mycket barn kvar. Hela dagen tillbringades på gården med barnen i det underbara vårvädret. Det var full aktivitet på barnen - de cyklade, gungade, sparkade boll och lekte i sandlådan =) Underbart att se den glädje som finns, barnens ögon lyser och de njuter av att få vara utomhus och springa och busa.

Efter jobbet slängde jag mig på telefonen och ringde M för att fråga om hon bjöd på kaffe. En runda på MAXI senare så satt vi på mammas koloni och drack kaffe och fikade. Härligt sitta ute i solen och njuta, vi hann iaf få lite värme innan det började bli kyligare vid sex. Då körde vi hemåt och satte oss istället på balkongen. Här har vi sedan suttit och njutit av kvällens värmande strålar med varsin öl i handen. Härligt att sitta och se på folket som rör sig ute på gräsmatten och cykelbanan, även Lucas och Sizou njuter i fulla drag. Sizou har legat på sin dyna och solat sig medan Luc har suttit på sin pall och kollat ut. Snacka om att vi gör allt för att djuren ska trivas, vi fixar och trixar för att de ska få sina platser i solen så de blir glada och nöjda =)

Nu börjar det bli dax för middag. Ikväll blir det grillade fjärilskotletter, grillat spett med champinjoner samt grillade paprikabitar. Till detta blir det potatisklyftor av färskpotatis, vitlökssås och vitlöksbröd. Ska bli underbart gott, härligt att grilla och sedan även kunna äta på balkongen, har jag sagt att jag njuter i fulla drag? ;)


Hoppas alla har haft en skön fredag i det fina vädret!
Trevlig kväll önskas alla underbara läsare!
Kram

Påskfirandet i bilder

Äntligen har jag tagit mig i kragen och fört över bilderna från kameran till datorn. Upptäckte att vi hade ganska många bilder från påsken så därför bjuder jag på lite bilder från vårt påskfirande =)

Långfredagen var vi på påskmiddag hos Marianne (svärmor) och Bengt. Förutom vi var även min mor där samt Daniels morfar. En mycket trevlig kväll hade vi! Här är ett urval av kvällens bilder:

Lucas är sugen på den goda påskmaten

MUMS, det smakade gott =)

Vimmelbilder på det glada gänget =)
Bengt & Daniel på bilden till vänster; Ingmar, mamma och Marianne på bilden i mitten och mamma & Ingmar till höger
Glada svärmödrar samt en bild på mig och älsklingen =)

Underbara Lucas firade också påsk

Min älskade man
Vackra pojken ute i det gröna
Jag, mamma och Marianne tog en liten promenad med Lucas och kastade lite boll


På påskafton, lördagen, så var vi en runda hem till Dennis (svärfar) och Britt. På besök var även Jonas samt Mattias, Maria och lilla Noah. Även detta var en trevlig och härlig kväll. Här kommer kvällens bilder:

On our way..
Promenad till svärfar i det vackra vädret
Det är inte alltid så lätt att fotografera i farten men jag gör ett tappert försök =P

Lördagens glada gäng =)
Svärfar längst till vänster, sedan Jonas & Maria. På kanten sitter Noah och sedan Mattias & jag =) Tyvärr lyckades vi inte fånga Britt och D var den som fotade så han är inte heller med

Sötaste Noah

Hmm, konstig sak det här...

Ahha, man kanske kan bita i den =)

Efter middagen förflyttade vi oss till soffan där det blev lite snacks och öl..


..medan Noah fick en filt på golvet där han låg och mös =)

Jonas var glad =)

Detta var lite bilder från vårt påskfirande. Hoppas alla andra också hade en härlig påskhelg med trevligt fikande.

No time, no blogg

Godafton!

Åhh, har varit en fullmatad vecka med mycket som hänt. Massor med jobb, har jobbat långa dagar varje dag... Allt detta har lett till ont om tid (och ork) till bloggen. Även idag var det en lång arbetsdag, var iväg från 6.00 och kom hem alldeles nyss. Arbetade först mellan 6.30-15, sedan var jag en kort tur på Familia innan det var dax för personalmöte. Skönt att vara hemma nu iaf =) Nu blir det lite kvällsmat, älsklingen steker goda hamburgare till oss. Han är bäst, medan jag sitter här med datorn på balkongen så fixar han sina berömda hamburgare - jag har det toppen =)


Hoppas alla får en trevlig kväll!
Kram

Back to reality

Godmorgon!

Tisdag idag och arbetsdag igen. Har en rijktigt tråkig tid idag... Har ju bytt med en kollega så istället för att ha öppning på tisdagar så har jag det på måndagar. Alltså missar jag min tidiga dag idag och jobbar istället till 17 =( Är riktigt trött idag och inte alls sugen på jobb, hoppas att det ändrar sig sen... Har varit en fullmatad helg, mycket har hänt. Dessutom sover jag urkasst för tillfället så energin verkar aldrig finnas där den ska vara...


Dax att göra vid sig!
Ha en bra tisdag!
Kram

Sleepless

Usch jag hatar nätter som denna...Inte en blund har jag fått hittills, känner mig klarvaken. Har tillbringat natten hittills med att läsa ut min bok, riktigt bra var den. Har sedan försökt somna men det går inte. Känner mig inte ett dugg trött, tankarna bara snurrar i mitt huvud och jag känner mig konstig i kroppen. Känner mig nerstämd, obehaglig känsla. Vaknade ju dessutom tidigt imorse och har sedan hållit på att fixa hela dagen så jag borde vara trött, men icke...

Har precis tagit täcket och kudden med min in i soffan. Tänkte slå på en film och hoppas på att somna till den. Sömn behöver man och jag antar att jag egentligen är trött. Gäller bara att släppa tankarna och oron så tror jag tröttheten och sömnen snabbt kommer att anfalla mig. Hoppas alla sover gott inatt! Vi hörs senare idag!

I´m cleaning out my closet

Jisses vad man sparar på sig mycket skit. Vi har precis tagit en rejäl städning och sortering i garderoben i sovrummet. Först tog jag min garderob, massor med kläder som är gamla och slitna, små eller tråkiga. Finns även en del kläder man bara helt enkelt är trött på och inte trivs i längre. Massor åkte ut, lättdae rejält i garderoben.

Sedan tog vi även en omgång i Daniels lådor. En del slängdes ut, resten vikte vi ordentligt och sorterade rätt. D är inte så noga med att lägga in kläderna rätt, t-shirtar blandas med tjocktröjor och byxor. Nu sorterade jag upp det rejält; jobb T-shirtar i en låda, vanliga T-shirtar (fintröjor som D gärna ville kalla dem när jag kallade dem vardagströjor =P) i en låda, tjocktröjor sorterade efter tjocka vintertröjor och tunnare som man kan ha över på vår och sommar. Mycket ordentligare blev det och två hela lådor blev tomma, så jag är nöjd med städningen =) I min lådstapel lyckades jag få tre lådor tomma så även där känner jag mig nöjd. Nu har vi massor med kläder som ska kastas, men även en hel del som vi kommer skänka till klädinsamling. Skönt att ta en ordentlig rensning ibland.

Nu blir det lite lunch samt Robinsson på TV:n. Hoppas alla har en fin söndag!

Underbara morgon =)

Godmorgon!

Idag är det söndag, påskdagen, men det känns lite som en lördag =) Ännu en ledig dag imorgon gör detta till en lördag =) Idag har vi inga planer för dagen vilket känns jätteskönt, man behöver få vila upp sig lite också..

Dagen har börjat underbart! Jag vaknade tidigt och har legat i sängen och läst en massa i min bok. Läste ut "En shopaholics bekännelser" i fredags så igår började jag på "En shopaholiv i New York". Den första boken var underbar, lättläst och roande. Den andra boken känns minst lika bra hittills, har redan hunnit drygt hundra sidor in och änsålänge njuter jag i fulla drag av underhållande läsning =)

Efter en massa läsande så gick jag upp och borstade Siz. Både hon och Luc fäller enormt mycket för tillfället så det ligger en massa pälstussar överallt. Därför åkte S på en borstning mot henes vilja och en hel del päls fick jag väck.. Efter det blev det promenad med L, först gick vi en runa och sedan stannade vi och borstade honom. Som belöning för att han var så duktig så kastade vi också lite boll, han älskar ju att få jaga sin boll =)

Nu är vi nyligen inkomna. Frukosten är på gång och den ska ätas på balkongen. Underbart med det väder vi har nu. Jag sa det till D när vi var ute; det känns som att det är sommar. Vi var ute i bara tjocktröja, inga jackor. Solen värmde gott i ansiktet, där låg lite morgondagg i gräset och fåglarna kvittrade härligt i träden. Kan man något annat än bli nöjd och lycklig i kropp och själ? Bättre start på dagen finns inte, en ledig dag med älsklingen och hela söta familjen, och dessutom underbart väder!

Frukost på balkongen och sedan får vi se vad dagen för med sig! Hoppas ni får en härlig dag! Kram

Lovely memories

Åhh, här hemma har vi riktig myskväll idag. Massor med bra musik spelas via ljudsystemet, och massa underbara minne väcks till liv. Winnerbäck är en av både min och älsklingens favoritartister, och under vår tid tillsammans har en hel del konserter med honom avverkats. Därför är det inte konstigt att hans musik är speciell för mig och väcker mycket känslor inuti mig, hans musik får mig att minnas tillbaka på underbara stunder med älsklingen...

Även KENT spelas här hemma en kväll som denna,.. Underbar musik med texter som betyder enormt mycket för mig. Många konserter med KENT har även hunnits med, vilket gör att även detta väcker många underbara minnen.



Winnerbäck är kungen och de flesta av hans låtar är underbara. Här är två av alla hans underbara låtar


KENT har massor av underbara låtar, för många bra för att man ska kunna ha någon favorit..

Underbart vackert

Åhh, hittade till en sida med riktigt fina smycken nu när jag satt och surfade runt. Jag älskar smycken och att få bära min älskades namn runt halsen är en underbar tanke. För tillfället är jag extra kär i alla slags namnsmycken som finns att köpa, och smyckena på denna sidan var både fina och hade en bra tanke bakom sig. Jag blev helt kär och vill så gärna ha ett sådant här smycke, får nog bli en beställning därifrån inom det närmsta =)

Det smycket jag verkligen fastnade för var ett som heter In My Heart. Smycket består av ett hjärta med en silverbricka inuti, en bricka där man kan ha namnet på sin älskade. Underbart vackert, namnet "In My Heart", som för mig syftar till att någon finns i mitt hjärta, någon speciell, gör att smycket känns väldigt speciellt och personligt! Smyckena finns att hitta hos HildestamDesign.



Alla känner vi någon eller några som har en alldeles speciell plats i våra hjärtan.  Kanske är det en vän, en förälder, en livspartner eller ett barn. Tanken bakom ett In my heart smycke är att det ska påminna oss om det underbara här i livet.
(Bild och text från HildestamDesign)

Påskafton

Godafton!

Nu är vi nyligen hemkomna från en trevlig påskmiddag hos svärfar. Eller vi har varit hemma ett tag men jag har fixat med en massa annat.. Fört skrubbade jag balkongplåtarna, de var riktigt gröna så de behövde fixas. Jag får ofta sådana ryck, typ städa och skrubba när det e lördagkväll och så... Jag är knasig, så enkelt är det =P

Middagen var trevlig iaf. Påskmat med sill och ägg först, var ganska gott och särskilt ägg gillar jag. Sedan var det lax och potatis, inte lika gott men jag fick i mig lite iaf. Till efterrätt blev det citronkaka, riktigt gott =) Lite snaps, öl och vin blev det också =) Jättetrevligt hade vi iaf, skoj att träffas. Jag myste även en massa med Noah, söta lilla grabben som växer så snabbt.

Även igår var det påskmiddag, då hos svärmor. Även där bjöds det på påskmiddag med ägg och sill först. Sedan blev det köttbullar, prinskorv och Jansson, jag åt massor med köttbullar och prinskorvar men ingen Jansson. Lite öl och vin även där, mysigt bara ta ett glas i gott sällskap. Trevlig kväll hade vi, mysigt =) Bilder från helgen kommer imorron, orkar inte fixa med sladden nu. Lite om vad som har hänt i övrigt i veckan lär också komma imorgon!

Nu ska jag fortsätta att ha en mysig kväll med älsklingen.
Hoppas ni haft en härlig påskafton!
Kram och trevlig kväll!

I´ve been a soldier since childhood days, I´ve fought a battle for my life in many ways

Denna låten är en av mina nya favoriter. Jag gillade originalet som han ställde upp med i melodifestivalen, fast tyckte väl att låten inte var något jättespeciellt. När jag plötsligt hörde denna versionen så föll jag pladask. Låten blir så fin när han gör den i denna lugna, acoustiska versionen, texten blir så verklig och berör mig verkligen. Varje gång jag hör den så får jag tårar i ögonen, texten går rakt in i hjärtat på mig och berör mig något enormt. Denna skulle han gjort i melodifestivalen, den är mycket bättre enligt mig iaf... Listen and decide, what´s your oppinion?

I tell you lover, oh lover it feels so strong, It doesn´t matter if life want to prove us wrong
We´ve gonna make it through
I´ll tell you I´ve been a soldier since childhood days, I´ve fought a battle for my life in many ways
I´m gonna fight for you

Långfredag

Voila! Äntligen funkar mitt internet igen, härligt =) Även om inte hela livet består av internet, så blir man irriterad när det inte funkar. Att få kolla sina favoritbloggar, kolla mailen och kunna fixa med sin internetbank - allt det blir plötsligt viktigt och man sitter och irriterar sig över allt man inte kan göra. Nu är det iaf fixat så nu är allt bra igen och jag har fått läsa ikapp mig på bloggarna och kollat min mail.

Idag är det fredag, långfredagen. Betyder det att denna fredagen är längre än alla andra fredagar? Don´t think so, men man vet aldrig =P Skönt med en ledig dag iaf, och det känns lite mysigt med påsk och påskfirande. Idag blir det påskmiddag hos svärmor, får se vad för spännande vi får att äta där. Mysigt att ses lite iaf, äta gott och snacka en massa skit. Imorgon blir det även då lite påskmiddag, denna gången hos svärfar. Blir nog en bra helg, med lite lagom antal bjudningar så att man även hinner vila upp sig och ta det lugnt.

Idag är jag riktigt trött, hela kroppen känns kraftlös och det är en obehaglig känsla. Vet inte alls vad den beror på, har ju varit en kort och lugn arbetsvecka så det borde jag inte vara så trött av. Ska nog ligga kvar i sängen en stund och försöka piggna till, behöver kanske lite extra vila. Inlägg om dagarna som gått kommer senare, orkar inte riktigt för tillfället. Nu blir det lite läsande i min bok som är underbart bra =) Trevlig långfredag!


It´s not working

Tänkte bara meddela att mitt internet hemma inte fungerar, därav den dåliga uppdateringen i bloggen. Sitter på jobbet nu och ville bara upplysa om det så att ingen undrar vart jag har tagit vägen... Hoppas det snart är igång igen, jag saknar mitt internet...


Hoppas ni får en härlig skärtorsdag! Kram

En lugn dag på jobbet

Åhh, härligt att sitta på balkongen och bara ta det lugnt =) Solen skiner och här är precis lagom varmt, underbart att leva ibland =) Har för bara ett kort tag sedan kommit hem från jobbet. Var en lugn arbetsdag idag, ganska så lite barn. Antar att det beror på att det är påsklov, antagligen många barn som är hemma och är lediga. Skönt har vi haft det iaf, med massor av tid ute på gården i solen =)

Nu ska jag sitta här en stund och läsa min bok, härligt att bara ta det lugnt och njuta av vädret. Fåglarna kvittrar så fint här utanför vilket bara ökar på lyckokänslan inombords. Klockan åtta är det dax för fotboll, HIF möter Göteborg ikväll så vi ska titta på det på TV:n tänkte vi! Men först lite läsning! Trevlig kväll!

Welcome to Miami

Torsdagen den 14:e augusti styrde vi färden söderut från Orlando till Miami. För fyra nätter hade vi bokat ett hotellrum på Miami Beach. Vi lämnade Orlando strax efter lunchtid för att lugnt kunna ta oss ner mot Miami. Jag ställde in GPS:en på hotellets adress och vi lutade oss tillbaka och började köra. Det kändes lite tråkigt att lämna allt underbart på Disney World, men samtidigt var vi spända av förväntan inför nästa del på vår resa. I Florida finns där massor av vägar, bland annat en som heter Florida Turnpike och som är en betalväg. Eftersom vägen har tullar så att man betalar en viss summa beroende hur långt man kör på den så är den också ganska så välbehållen och bra att köra på. På väg till Orlando så körde vi på den, och på väg tillbaka så kändes det mest naturligt att följa GPS:en och köra på den även då. Dock så lyckades vi klanta till det riktigt rejält när vi kom till tullstationen där man kör in på vägen...

När man kommer till stationen så finns där massor med olika filer att välja på. Jag upplyste D i god tid om att vi inte skulle köra på de filer där det stod SunPass, eftersom det var något annat slags betalmedel. Vi skulle köra i de vanliga filerna där man fick en biljett där det uppgavs vart vi hade kört på. Denna biljetten skulle man sedan lämna då man körde av vägen, för att på så vis betala rätt summa beroende på hur långt man hade kört på vägen. Trots allt så hamnade vi fel, och jag säger till D att byat fil. Han fattar inte vad jag menar och plötsligt är vi så långt fram att det inte går att byta, vilket resulterar i att vi inte får någon inkörsbiljett. Jag minns att jag kokade av ilska eftersom han inte hade lyssnat på mig, men lugn som D är så konstaterade han att det skulle fixa sig trots allt. Vi skulle trots allt köra så långt man kunde på denna vägen, och när vi kom fram till tullstationen där vi skulle av så förklarade D lugnt vad som hade hänt och vi betalade den summa vi skulle betala. Eftersom vi hade kört hela sträckan var det maxtaxan så det var inte problem där och all min oro hade varit i onödan =P Roligt minne nu i efterhand men då var det inte så skoj =P

Att köra bil i USA är knappast lätt. Vägarna är stora, med massor av filer. Man kör av både till höger och vänster på motorvägarna så det gäller att man ligger rätt för att komma rätt. Efter en massa körande så lyckades vi, mycket tack vare GPR:en, komma rätt och vi befann oss på bron mellan Miami och Miami Beach. Här lyckades vi dock hamnade lite galet och vi kom på en lång omväg. GPS:en ställde dock om sig och visade oss snabbt ett nytt köralternativ och tillslut hamnade vi på rätt håll igen. Väl framme vid hotellet kunde vi dock inte hitta en parkering. Tillslut stannade vi på ett ställe där man egentligen inte fick parkera, men nöden har ingen lag. Vi vandrade in på Townhouse Hotel, där vi skulle tillbringa de kommande 4 nätterna och checkade in. Vi bestämde oss även för att ta hotellets parkeringsservice, eftersom vi hade insett hur svårt det var att hitta parkering. Service var dyr, men de parkerade bilen till en och hämtade den sedan när man skulle ha den. Man kände sig som någon i en film när man stannade bilen och gav nycklarna till chauförren, det var tufft =)

Klockan var ganska så mycket när vi kom fram, tror hon var runt 8 på kvällen, så vi gick bara en snabb promenad i området på kvällen innan vi sjönk ner i sängen på rummet och somnade gott. Tyvärr har jag inte så mycket bilder från dessa första dagar i Miami eftersom vårt minneskort var nästan helt fullt. Jag hade innan avfärd från Sverige köpt ett nytt minneskort, men när vi satt på båten till Danmark och jag skulle stoppa i kortet så visade det sig att det nyinköpta minneskortet var sönder. Så tyvärr inte så mycket bilder, men jag kan delar gärna med mig av de få vi har =)

Här har vi precis anlänt till hotellet och kommit upp på rummet

Hotellrummet var verkligen fint och fräscht
Här ser man soffan som jag många gånger satt uppkrupen i och läste


För vår vistelse i Miami hade vi inte många planer. Vi hade bestämt oss för att mest ta det lugnt och ladda batterierna medan vi var där. Dagarna i Orlando hade inneburit mycket stress, mycket vandrande och många nya intryck och upplevelser, så när vi väl kom till Miami var vi trötta både i kropp och huvud. Efter Miami väntade sedan några fartfyllda dagar i NY, med både en massa och se samt vårt underbara bröllop, så därför kändes några dagars sol, bad och avkoppling passande. Det enda vi egentligen hade bestämt oss för var att försöka komma iväg till någon alligatorfarm för att se alligatorer.

Dock så kände vi oss inte riktigt motiverade till att göra så mycket när vi vaknade upp på morgonen den 15:e augusti. Helst ville vi båda bara ta det lugnt med lite bad och sol, så därför bestämde vi os snabbt för att ta en lugn dag denna första dag. Efter en underbar frukost på hotellet så begav vi oss därför ner till stranden. Efter en kort promenad på knappt fem minuter stod vi nere på Miami Beach - Snacka om underbar strand! Det var lite annorlunda än stränderna här hemma. Strandremsan var riktigt bred, och det var sandstrand utan en massa stenar och skit så långt man kunde så åt båda hållen. Vi begav oss snabbt ner och bredde ut våra handdukar en liten bit från vattenbrynet och kastade oss sedan snabbt i vattnet. Underbart härligt och avsvalkande var det, helt klart vatten i lagom temperatur. Dock var jag hela tiden rädd, fegis som jag är, för att det skulle komma en haj och äta upp oss. Har jag sett för mycket på amerikanska filmer där det alltid kommer hajar eller? =P Vi stannade iaf på stranden under flera timmar och tillbringade lika mycket tid badandes i det fina vattnet som solandes på den fina stranden. Efter ett antal timmar kände vi dock att värmen var enorm och solen var lite för stark, så då bestämde vi oss för att återvända till hotellet.

Efter en kort vila så bestämde vi oss för att ta en tur till ett shoppingcenter jag hört mycket om. På forum på internet rekommenderades detta shoppingcenter och det fanns även med i Floridaguiden jag köpt innan avresa, så vi ringde efter bilen och begav oss iväg till Sawgrass Mills shoppingcenter. Att vara ute på småäventyr likt detta var superskoj, och att åka bil med älsklingen och kunna snacka en massa skit är en njutning så jag njöt av resan dit. Väl framme blev jag först förvirrad. Några småhus med exklusiva affärer var det enda jag hittade och jag blev besviken om detta skulle vara allt. Vi fortsatte dock leta och tillslut hittade vi en ingång in i ett enormt shoppingcenter. Här tillbringade vi sedan ett antal timmar med att titta runt på allt möjligt. Dock var det svårt att veta vad allt var för sorts affärer, men vi hittade iaf en mängd intressanta affärer så lite shopping blev det. Efter ett tag slog hungern till och vi hittade ett mattorg där man kunde köpa en mängd olika maträtter. Jag bestämde mig för någon slags tortillas från ett matställe, medan D köpte pasta med pastasås. Gott var det och vi njöt av vår goda mat. Dock stötte vi här för första gången under vår resa på problemet med läsken. I Disney hade vi inte märkt av detta alls, och inte heller då vi drack läsk på McDonalds på flygplatsen, men här plötsligt så smakade läsken inget annat än klor. Antagligen använder de mer klor i sitt vatten än vad vi gör hemma, och eftersom läsk ofta späds med klor så smakade självklart läsken också klor. Vi som inte var vana vid denna smak kände direkt av klorsmaken och läsken var omöjlig att dricka...

Vi fortsatte sedan med mer shopping efter matpausen... Efter en massa shoppande så snurrade det dock i våra huvuden efter ett tags ytterligare shopping. Först sol och bad i Floridas stekande sol, och sedan shopping i ett enormt köpcenter blev tillslut för mycket och vi begav oss hemåt mot hotellet. Väl på hotellet tog vi det lite lugnt - satt och läste lite, kollade lite TV och lyssnade på musik. Vi passade också på att duscha och göra vid oss och begav oss sedan ut på stan en runda. Dock hade vi svårt att lokalisera vart alla affärer och restauranger var, så efter ett tag köpte vi med oss lite god dricka och lite snacks tillbaka till hotellet. Vi hade egen kyl på rummet så det var helt perfekt att köpa hem lite vatten och dylikt för att slippa gå och köpa hela tiden. Vi tillbringade sedan kvällen med att mysa på rummet, där vi tillsammans satt uppkrupna i soffan med varsin god dricka och snackade en massa skit...

Lite vybilder från vår färd mot fastlandet från Miami Beach
Den första bilden visar siluetterna av höghusen i Miami. Vid denna tidpunkten hade vi inte sett NY:s skyskrapor och tyckte att dessa husen var riktigt höga =P

Middag på Sawgrass Mills

Kvällspromenad i Miami Beach

Slumdog Millionaire

Äntligen tittar solen fram igen, underbart =) Vi har haft en lugn dag här hemma, Luc behöver sådana dagar eftersom det är mycket farande i veckorna då vi jobbar. Jag har precis tagit plats i solen på balkongen nu efter att ha tillbringat en lång stund i mörkret inne i lägenheten. Underbart att sitta här ute på balkongen, går ju lika bra att sitta med datorn här som i soffan i vardagsrummet. Ska nog läsa lite ni istället för att surfa dock...

Vi har precis kollat film,.. Idag blev det Slumdog Millionaire, en film som jag hade hört jättemycket om innan. Filmen var jättebra och gripande, jag satt som förstenad hela tiden. Helt klart sevärd, den rekomenderas verkligen =) Egentligen är ju handlingen ganska hemsk, filmen är ganska sorglig tidvis men även ganska så romantisk... Bra är den iaf tycker jag, verkligen gripande handling. Jaja se den så forstår ni =)


Nu blir det lite läsning!
Trevlig kväll!


Bilden är googlad

Our remaining time in Disney´s Magical World

Onsdagen den 13 augusti vaknade vi till underbart väder, precis som det hade varit de föregående dagarna. Eftersom vi under de föregående fyra dagarna hade avverkat alla de fyra parkerna så bestämde vi oss för att under denna femte dag återvända till saker som vi ville se mer av. Efter frukost på hotellet så begav vi oss därför till Hollywood Studios där det fanns några roliga attraktioner som vi gärna ville åka igen. Den attraktion som lockade mest var Toy Story Mania och därför begav vi oss direkt till den där vi först tog varsitt Fastpass och sedan även ställde oss i kö för att åka en gång på direkten också. Området där man köade till åkturen var uppbyggt som ett rum med leksaker, gigantiska leksaker i massa härliga färger. På ett ställe fanns även Mr Potatohead som pratade, skojade, dansade och sjöng för folket som köade. Allt detta hade vi missat tidigare då vi hade åkt med Fastpass, eftersom man då går i en specialkö som är mycket kortare och går en annan väg.


En trött Cattis äter frukost
Jag åt en supergod fruktsallad till frukost denna dagen minns jag. På bilden syns också våra påfyllningsbara muggar, bästa köpet någonsin.

Mr Potatohead showar för allt folk som står i kö

Efter en åktur i Toy Story Mania så bestämde vi oss för att gå bort till Sunset Boulevard. Jag ville gärna åka Rock´n´Rollercoaster ännu en gång eftersom det var en så häftig upplevelse. Vi vandrade bortåt och jag tänkte att eftersom jag skulle åka själv så kunde jag ju ställa mig i "Single Riders"-kön. Plötsligt när vi kom bort där och jag skulle ställa mig i kön så utbrister Daniel "Jag ska också åka!" Lite chockad blev jag allt eftersom han vid det tidigare besöket varit säker på att han aldrig skulle åka den eftersom där var loopar. Dock hade jag berättat att man inte kände looparna speciellt mycket och eftersom man nte såg dom heller så märkte man inte av dem. Antagligen hade detta påverkat honom så att han trots allt ville testa. Dock var den vanliga kön lång så vi ställde oss i Single Riders kön och hoppades på att iaf komma med samma tåg så att man slapp stå och vänta när man kom av åkturen. När vi kom fram till mannen som sa till en i vilken vagn man skulle åka så tyckte han plötsligt att han hade skickat för få i vår kö eftersom det var många som åkte två och två, så till vår tur så fick vi sitta tillsammans trots allt =)

När vi kom av attraktionen så frågade jag D om det hade varit så hemskt men det tyckte han inte. Han tyckte att den var lika häftig och underbar som jag hade tyckt så nu längtar vi båda tillbaka dit så vi kan åka den igen =) Efteråt vandrade vi en runda i parken och tittade runt lite, men strax efter lunch så bestämde vi oss för att återvända till hotellet en kort runda innan vi skulle åka till Magic Kingdom.



Sunset Boluvard


En häftig bil som D fotograferade medan jag var på toaletten


Lite förvirrad blev jag när jag kom ut från toaletten och Daniel var försvunnen. Dock hade han bara gått till andra sidan gatan för att titta och fotografera lite


Vi såg Mimmi och Kajsa
Dock var det lång kö till att fotograferas med dem så vi tog bara ett foto på dem på håll

Efter lite vila på hotellet så stack vi iväg till Magic Kingdom en runda på kvällen. När vi var där första dagen så missade vi attraktionen Space Mountain och vi tänkte göra ett försök att åka den eftersom vi hade hört den skulle vara häftig. Dock var det enormt lång kö, ungefär 1,5-2 timmar om jag inte minns fel, så vi gick en runda i parken och tittade istället. Några andra attraktioner hann vi med att åka, men i övrigt passade vi på att ta det lugnt och titta runt och njuta av atmosfären.
 
 

Jag är redo för en färd till Magic Kingdom


Lite vimmelbilder från Magic Kingdom


"HJÄLP, jag är fångad!!"
Undra vad jag hade gjort för hemskt för att bli fångad i denna


Lite fler bilder från Magic Kingdom


Vi två på rundvandring i Magic Kingdom


Efter att vi hade myst rundor ett tag på Magic Kingdom så bestämde vi oss för att åka in till Downtown Disney för att få i oss lite mat. Dock så går det inga bussar direkt från parkerna till Downtown, så för att ta oss till Downtown så fick vi krångla lite. Ett alternativ hade varit att åka inom hotellet och byta buss där, men vi tyckte att det kändes roligare att ta Monorailen till ett av hotellen som den gick till, och att sedan från det hotellet ta bussen till Downtown. Sagt och gjort, vi satte oss på Monorailen och hoppade sedan av på ett slumpvalt hotell. Snacka om att hotellet där vi hoppade av var fint =) Jag minns inte alls vad hotellet hette, men det var väldigt fint... Det var lite annorlunda än vårt valueresort, som var väldigt fint och räckte för oss, men detta hotellet tillhörde en högre kategori och var därför lite lyxigare. Hotellet var väldigt exotiskt, bland annat hade de en liten regnskog mitt i foajen. Naturen runt hotellet var också helt sjuk, även den var väldigt exotisk med massor av växter. Vi var ju därför tvungna att ta en rundtur på hotellet innan vi tog bussen till Downtown.



Såhär såg det ut i lobbyn. Mitt i lobbyn fanns det ett vattenfall och en massa exotiska växter, självklart var vi tvungna att fotografera =)


Daniel framför ´regnskogen´=)


Lite av omgivningarna

Jag blev lite nyfiken nu på att ta reda på vad var för något hotell vi hamnade på. Via Disney´s hemsida så kom jag fram till att det nog hette Disney´s Polynesian Resort och att det tillhör ett av Disney´s Deluxe Resort Hotels. Så kanske inte så konstigt att det var väldigt fint och exklusivt. Jag tyckte jag såg att priserna för ett rum börjar på 355$ per natt, så jag tror inte riktigt att det är aktuellt för vanligt folk som oss att bo där =) Här kan man hitta lite mer bilder och fakta om hotellet om man är nyfiken.

Tillslut kom vi iaf till Downtown Disney. Vi startade med att shoppa lite i affären "World of Disney". Vi tillbringade riktigt lång tid där inne för där fanns verkligen allt mellan himmel och jord med disneytema. Efter mycket velande så blev det tillslut lite shoppande iaf. Lite tröjor, kepsar, smycken och kökssaker fick följa med oss hem. Varje gång man ser dessa saker nu så fylls man med glädje över vår underbara vistelse på Disney World. Efter en massa shoppande så var vi vrålhungriga och leta raskt upp någonstans att äta. Vi var båda sugna på att äta på Rainforest Cafe, där det är som att äta mitt i regnskogen. Inredningen är väldigt verklighetstrogen med massor av träd, där är fågelsång och djurläten hela tiden, ett stort akvarium mitt i restaurangen med massa fina fiskar och med jämna mellanrum så drar ett riktigt regskogsregn in med både buller och regn. Där var tyvärr fullt när vi försökte få bord så istället hittade vi en affär som gjorde fantastiska varma mackor med olika fyllningar i. Dessa var supergoda och vi tog med oss dem ut från affären och satte oss för att titta på folk. Plötsligt drar det igång musik och en man hade lite disco mitt på torget med barnen. De dansade och liknande och det var riktigt härligt att sitta där och äta gott, lyssna på härlig musik och se alla barnen ha det så roligt. Efter ett tag blev det danstävling för alla vuxna och även detta stannade vi kvar och tittade på innan vi begav oss tillbaka till hotellet för en sista natts sömn på Walt Disney World.



Detta verkade vara en riktigt häftig restaurang


Mysigt med god mat och härlig underhållning. Mackorna var riktigt supergoda


När mörkret sänkte sig blev det danstävling för alla ´stora´ barn


Mörkret har lagt sig över Disney World och det är dax att bege sig till hotellet...


...där vi avslutade dagen med att kolla lite OS på TV:n.
I stort sett det enda de visade i OS-väg var simning så vi såg en hel del simning under vår tid i USA. Dock är det kanske inte så konstigt med tanke på hur många medaljer USA tog i simning, klart det är det som intresserar dem mest då.


En bild över vårt fina hotellrum. Här trivdes vi superbra, rummet var rent och fräscht och precis lagom stort.

Morgonen efter gick vi upp tidigt och packade våra väskor. Vi hade sovit sista natten i Orlando och det var nu dax att bege sig till Miami Beach för några dagars sol och slappande innan det var dax för New York. Vi bestämde oss dock för att göra ett snabbt besök på Epcot innan vi for, så när väskorna var packade ställde vi ut dem i bilen och checkade ut från hotellet. Vi begav oss sedan till Epcot där vi åkte Test Track, samt så åkte jag Soarin ännu en gång. Efter en runda där återvände vi till hotellet för att hämta bilen för vidare avfärd mot Miami...



Dax för två snabbturer i favoritattraktionerna på Epcot


Daniel gick för att ta fastpass till Soarin till mig
Helt sjukt hur folk rusade för att få Fastpass till vissa attraktioner, lägg märke till allt folk som forsar ner för trappor och rulltrappor


Hela Spaceship Earth vilar i mina händer


Vi hade iaf tur med vädret =)
När vi lämnade Orlando så var det såhär grått och tråkigt och regnet föll. Förutom en liten skur vår första dag i Orlando så var det toppenväder under hela vår vistelse, så tur med vädret hade vi verkligen =)

Under en av dagarna på Disney World var vi även på den andra av deras vattenparker. Denna heter Blizzard Beach och är uppbyggd som en skidort med snö, snögubbar och skidbackar. Dock minns varken jag eller D under vilken dag vi var där, och inga bilder har vi däifrån eftersom vi vid det besöket lämnade kameran hemma. Av de två vattenparkerna gillade vi nog trots allt den första, Typhoon Lagoon, bäst. Blir det ännu ett besök på någon av vattenparkerna så kommer det absolut bli på Typhoon Lagoon, även om Blizzard Beach också hade sin charm.


Blizzard Beach
(Bild lånad från Disney´s hemsida, där man även kan hitta fler bilder och mer information om Blizzard Beach)

Vart tog solen vägen?

Usch vad tråkigt att solen inte vill lysa idag. Det vädret som vi har haft de senaste dagarna har varit helt underbart, jag vill att det ska fortsätta vara så fint väder. Vi har precis ätit frukost och sett klart vår film som jag somnade från igårkväll. Vi kollade då på Yes Man, riktigt rolig var den =)

Nu sitter jag ute på balkongen, ger mig inte trots bristen på fint väder. Är härligt att sitta här, massor av ljus kommer in genom inglasningen och jag känner hur pigg man blir av ljuset fast att solen inte skiner. Mysigt också att kunna titta ut på folk som rör sig på gräset och cykelbanan här utanför huset. Jag tänkte iaf sitta här ett tag, kanske skriva ytterliggare ett inlägg om USA och sedan läsa lite i min bok.


Hoppas din söndag är lugn och skön!
Kram

Godmorgon!

Blev ingen lång sovmorgon för mig idag heller. Har suttit uppe i drygt en halvtimme och kollat på datorn. Funderar på att krypa ner i soffan med min bok nu, inget skoj på varken TV:n eller datorn så det får nog bli så.


Ville bara säga godmorgon! Hoppas alla har sovit gott inatt!

En underbar dag med underbart väder

Åhh, vad underbart det är med detta härliga vårväder vi har nu. Känns som att det vände på en natt, från att ha varit kallt och grått till att bli riktigt varm med massa grönt och fina blommor. Jag och D har haft en riktigt mysig och lugn lördag, precis vad man behöver efter en tuff arbetsvecka.

Först var vi en runda på Väla där vi tog en mindre shoppingrunda. Jag är ute efter lite vårsaker, såsom jacka och skor. Hittade dock inget av det tyvärr, men jag får fortsätta att leta. Istället hittade jag en snygg väska, lagom stor så man får plats med lite småsaker, men inte för stor ändå. Har länge letat efter en snygg väska som man kan ha om man ska på stan eller liknande, och idag hittade jag en som kändes bra. Jag hittade dessutom två snygga vårtunikor som inhandlades. En i vitt, som enligt Daniel liknade ett förkläde med kobjällra. Trots hans negativa omdömme så köpte jag den, samt en vanlig svart mjuk tunika som funkar lika bra till jeans som tights. Ville egentligen ha den i vitt, men hur smart är det när man jobbar med barn?! Man måste hela tiden tänka på det, lite synd men man vill ju inte att ens nya kläder ska bli förstörda direkt och samtidigt kan man inte köpa en massa kläder som är för fina för jobbet, för så mycket olika kläder hinner man inte använda på den korta helgen... Svår balans, men med ett par snygga tights samt lite fina accesoarer så kommer min svarta tunika bli fin till sommaren =)

Daniel lyckades faktiskt också hitta en sak på Väla... När vi närmade oss Clas Ohlsson så började han plötsligt snacka om att vi skulle ta rulltrappan upp dit. Jag undrade lite frågande vad vi skulle där och mycket bestämt svarade han att han ville köpa en termometer. Sagt och gjort, en termometer fick också följa med hem =) Även några öl och cider, samt en box rött fick vi med oss från Systembolaget. Efter Väla stack vi inom Maxi och fixade mat till kvällen. Efter gårdagens lyckade grillpremiär så var vi inte sugna på något annat än grillat även idag, så det fick det bli. Vi inhandlade potatis och tillbehör och for sedan hemåt till våra älskade djur...

Eftermiddagen har tillbringats lugnt här hemma. Jag har suttit på balkongen och läst och fixat med bloggen. Bland annat fixade jag klart inlägget nedan om vår fjärde dag på WDW. Daniel har kollat på fotboll på TV:n, tror han kollade på Chelseas match... Härlig har eftermiddagen varit trots att vi inte har varit tillsammans =) Roligt var också att jag lyckades sätta elva rätt på mitt tips, så där vann jag lite pengar =) Förra gången jag tippade blev det tolv rätt på ramen, vilket resulterade i en elva och fyra tior, vilket gav 170 kr. Idag blev det elva rätt på ramen vilket gav en elva och minst en tia, så minst 110 kronor vann jag =) D konstaterade att jag nog borde spela oftare, så det får jag kanske göra =)

Nu har vi precis suttit på balkongen och grillat. Marinerade fjärilskotletter, sourcream och onion potatisklyftor, vitlökssås, grillade champinjoner och majs blir det till middag idag och till det blir det lite vitt vin =) Efter middagen blir det Robinsson, vilket vi har satt på inspelning på digitalboxen. Till det blir det nog god dricka och lite snacks, samt en massa mys =) Nu märker jag att D rycker i datorn eftersom maten är färdig så det är bästa att jag avslutar här...


Trevlig kväll önskas er alla!
Kram

Get close to the animal inside you

Efter tre dagar på Disney World så hade vi upplevt enormt mycket skoj. Vi hade myst runt i Walt Disneys magiska sagovärld som finns på Magic Kingdom, vi hade åkt häftiga attraktioner och rest runt världen på Epcot och vi hade fått en inblick i filmens värld på Hollywood Studios. Dock hade vi ännu en park kvar, Disney´s Animal Kingdom. Vet inte riktigt varför det blev att vi sparade denna till sist, kanske var det för att jag ville spara det bästa till sist. Jag älskar djurparker och djur, att få titta på djur är det bästa som finns och jag kan tillbringa hur lång tid som helst med att göra det. Dock kan man väl inte påstå att något är bättre än något annat när man är på Disney World, allt är helt magiskt och underbart på sitt sätt och det är variationen på de olika parkerna som enligt mig gör detta till det bästa stället i världen.

Vår fjärde dag, den 12 augusti, tillbringade vi på Disney´s Animal Kingdom. Detta är en helt fantastisk och enorm park. Parken är full av aktiviteter och attraktioner som visar på och syftar till Walt Disney´s intresse i natur och bevarande av naturen. Parken är även världsledande då det gäller djurvård, utbildning samt forskning.

I Disney´s Animal Kingdom finns det 1700 djur från 250 olika arter. Parken består av sju delar som är fördelade på ett område som är 2 kvadratkilometer (500 acres) stort, vilket gör parken till den största "animal-themed park" i världen. De sju delarna har olika tema, och vissa av dem föreställer speciella länder. Dessa områden består parken av:
  • Oasis
  • Discovery Island® area
  • Camp Minnie-Mickey
  • Africa
  • Rafiki's Planet Watch® area
  • Asia
  • Dinoland, U.S.A.® area
  • (Information om parken från Disney World´s hemsida)

    Kännetecknet för Disney´s Animal Kingdom är "The Tree Of Life" (Livets träd)

    The Tree of Life, a sculpted 14-story (145-foot tall), 50-foot wide tree, is the centerpiece and icon in Disney's Animal Kingdom Theme Park.

    Paths known as Discovery Island Trails weave around and through this homage to nature. Stroll the trails to see a swirling tapestry of 325 animals carved into the bark of this massive attraction. Look for creatures like Galapagos tortoises, lemurs and cotton-top tarmarins.

    (Bilder och text från Disney World´s hemsida)


     

    Vi startade dagen tidigt, för att komma till parken i tid. Eftersom det är extremt varmt i Florida i augusti månad, samt att djuren lätt blir slöa och medtagna av värmen, så kändes det viktigt att ta vara på den tidiga, lite svalare morgonen. Vi gick därför upp tidigt och begav oss till bussen som gick till Animal Kingdom. Förväntningarna var enormt stora, en park full med djur samt häftiga åkattraktioner, två av mina favoritsaker, kunde ju inte bli fel. Hela vägen till parken satt jag och spanade ut, eftersom jag ansåg att det borde märkas när vi närmade oss parken. Helt plötsligt var vi dock bara framme, utan att jag hade uppmärksammat det. För att få köra in på parkens parkering så var där speciella spärrar, där bilar kollades, eftersom man inte fick ta med djur in. Vi slapp ju dessa spärrar eftersom vi åkte bussen, men det var häftigt att det var sådan säkerhet kring parken.

    Vi kom iaf fram till busstoppet och gick av bussen. Direkt siktade vi in oss på entreén, för att så snabbt som möjligt komma innanför spärrarna. Parken hade ännu inte riktigt öppnat, men man kunde gå genom entreén iaf. Väl innanför spärrarna så tornade en underbar natur upp sig. Man kunde följa gångar, kantade av massor av växtlighet - buskar, träd och blommor samt lite vattendrag och klippor här och där. Det var helt fantastiskt att följa gångarna in mot parkens mittpunkt, där gångarna till de olika delarna av parken utgick från. Efter en kort promenad blev det stopp, eftersom parken inte var öppen. Besökarna släpptes innanför spärrarna men inte vidare ut i parken förrän klockan blev åtta och parken öppnades. Vi behövde dock bara vänta någon kort minut, eftersom klockan ganska snart blev åtta och vi kunde fortsätta in i parken.

    Jag utanför entreén till Disney´s Animal Kingdom
    Min stil på denna bild är verkligen bra, keps och solglasögon till fin klänning. Dock var det så varmt att det inte fungerade utan keps, därav den konstiga kombinationen...

    Naturen i parken var helt fantastisk
    Här är bilder från vår promenad in i parken. Sista bilden visar hur mycket folk det var vid avspärrningarna innan parken öppnades, många hade nog tänkt som oss och valt att vara där tidigt.


    I parken så finns det gott om upplevelser med levande djur, fast även en hel del åkupplevelser. Eftersom vi hade i åtanke att djuren lätt blir lite slöa av solen och värmen så bestämde vi oss för att börja med Safarituren - Kilmanjaro Safari. I parken finns där en safaritur med öppna jeepar, där man åker bland en mängd olika djur. Eftersom detta kändes som en av höjdpunkterna i parken, samt att det var här man hade mest möjlighet att se djur, så kändes det viktigt att åka denna tidigt innan solen hettade för mycket. Vi begav oss därför direkt mot Kilmanjaro Safaris, med förhoppningen om att komma på en av de första åkturerna. Kilmanjaro Safaris ligger i Africaområdet av parken, och upptar en yta på 100 acres (0,4 kvadratkilometer).

    The Kilimanjaro Safaris tour begins in the Harambe Wildlife Reserve, across the river from Discovery Island. Climb aboard a rugged open-sided safari vehicle for an exciting expedition through the wildlife preserve. The ride can be a bit bumpy as it crosses rickety bridges, rocky hills and rivers-but you're rewarded with spectacular animal sightings.

    Since animals have minds of their own, no two Kilimanjaro Sarfari experiences are the same. You may even catch a glimpse of one of the many baby animals that were recently born at Disney's Animal Kingdom theme park.

    Perhaps you'll see one of these species:

    Antelope, Baboon, Black rhino, Cheetah, Crocodile, Elephant, Flamingo, Gazelle, Giraffe, Hippopotamus, Lion, Okapis, Ostrich, Warthog, White rhino, Wildebeest, Zebra


    The attraction concludes when your tour guide receives word that poachers have taken a baby elephant from its mother. Your truck takes off on a chase to help save the infant animal from harm.

    (Bild och text lånad från Disney World´s hemsida)


     

    Vi tog oss snabbt till attraktionen med hjälp av pilarna som visade oss rätt mot Afrika. Väl framme kunde vi i stort sett gå rakt på attraktionen och blev de första åkarna för dagen i den jeepen som vi hamnade i. Man satt i en öppen jeep på bänkar (tror man kunde sitta fyra i rad). Jeepen lämnade sedan perrongen och körde rakt ut på savannen där man mötte en mängd olika afrikanska djur. Helt fantastiskt och magiskt var det, verkligen en häftig upplevelse. Att där inte fanns något glas mellan en själv och djuren gjorde det extra spännande och häftigt, och detta bidrog till känslan av att man verkligen befann sig på en riktig safari på Afrikas savanner. Jag satt beredd med kameran under hela åkturen, redo att föreviga alla djur vi såg...


    Det första djuret vi stötte på var en noshörning

    Vissa djur var svåra att fånga på bild. Första bilden visar på flodhästar, vilka helst ville vara under vattnet. Bild två visar på ett gammalt, knotigt träd som fanns på savannen. På bild tre vet jag faktiskt inte vad det är för djur men jag fick en bra bild iaf =)


    En elefant stod och vilade sig i skuggan

    Riktigt härlig natur bidrog till en mäktig upplevelse, de hade verkligen ansträngt sig med att göra det verkligt med fantastik miljö


    Jag och älsklingen på häftig safari
    När man är ute på safari bland levande djur så vet man aldrig vad som händer och plötsligt stannade vår jeep. Vi fick sedan veta att det berodde på en giraff som hade ställt sig framför en jeep längre fram längst stigen, och därför kunde vi inte köra vidare. Tyvärr stannade vi på ett ställe där inga djur fanns inom synhåll, vilket var lite tråkigt...

    Underbart vackra giraffer

    Massor med noshörningar såg vi
    De verkade inte så påverkade av värmen utan var pigga. En ville tom. hälsa och kom ändra fram till bilen.

    Detta var det enda lejon vi såg till min besvikelse
    Lejonen jagar på natten och sover på dagen, vilket gjorde att de låg gömda. Synd dock för det hade varit häftigt se dem på lite närmre håll.

    Såhär såg bilarna som man åkte i ut

    Åkturen var helt fantastisk och verkligen minnesvärd. Även om jag efteråt var lite besviken över att inte ha sett lejon exempelvis, så är åkturen ett minne för livet. Att turen dessutom styrs så mycket av ödet och att varje åktur blir unik, gör att detta är en attraktion jag skulle kunna åka om och om och om igen...

    När vi steg av från Kilmanjaro Safari så hamnade vi direkt vid ingårngen till Pangani Forest Exploration Trail. Detta är en led man kan följa där man längst vägen får se en mängd spännande djur såsom okapis och gorillor. Vi följde leden och mest spännande måste jag nog säga att gorillorna var. Häftig natur var där också. Leden avslutas vid Harambe station of the Wildlife Express Train, varifrån man kan åka med ett gammalt och rangligt tåg till en avlägsen station. Tåget är det enda sättet att ta sig till Rafiki's Planet Watch, där man får en inblick i det arbete som utförs på Disney´s Animal Kingdom då det gäller att vårda och bevara djurlivet. Självklart tog vi tåget upp för att kolla, men just då vi kom dit hände där inte så mycket så vi åkte ganska raskt tillbaka med tåget fär vidare promenad i parken. 

    Pangani Forest Exploration Trail
    Riktigt häftigt att få se gorillor på så nära håll och naturen var helt underbar =)


    Uppe på Rafikis Planet Watch området fick jag chansen att träffa lite Disneyfigurer


    Ett riktigt roligt minne har jag uppe från Rafikis Planet Watch området. Området bestod bland annat av ett hus, där man kunde gå in och se en mängd olika saker, bland annat fakta om djurvård som utförs i parken. När vi är på väg in i huset så känner jag plötsligt att någon är bakom mig, någon som går ändå uppe i ryggen på mig. Jag vänder mig om för att titta efter, och hoppas flera meter upp i luften av skräck. Bakom mig går en hårig figur, och innan jag inser att det ´bara´ är Rafiki från filmen Lejonkungen, så hinner jag bli riktigt rädd. Jätterädd blev jag och Daniel bara skrattade åt att jag blev så rädd =) Iaf så var det skoj att de kom precis då vi var där, eftersom detta innebar att inga köer hann bildas utan vi kunde fotografera oss med både honom och Benjamin Syrsa =)

    Vi vandrade iaf vidare i parken sedan, kollade lite vad där fanns att se och göra. Vi spanade in några attraktioner som vi gärna ville åka, men bestämde oss för att gå en runda och se resten av parken för att återkomma senare. Vi hamnade tillslut på ett karnivalområde med en massa karnivalkaruseller och stånd. Jag och älsklingen körde hästkapplöpning mot varandra, sådant där man ska träffa bollar i hål för att få hästen att röra på sig. Medan vi väntade på att där skulle komma fler personer så frågade hon som stod i ståndet om vi var nygifta. Jag minns att detta var första gången jag helt öppet, utan att känna rädsla för att någon skulle få veta något, kunde svara att vi skulle gifta oss. Vid detta laget var det bara drygt en vecka till giftermålet så det var en pirrande känsla att få säga det högt. Kvinnan sa iaf att hon tyckt att vi såg så kära och lyckliga ut och att vi passade fint ihop, att det var därför hon hade frågat om vi var nygifta. Tillslut fick vi iaf spela ensamma, och självklart vann Daniel eftersom han är bäst på det spelet. Som vinst fick han en röd och gul groda som han gav till sin blivande fru. Jag döpte den snabbt till Frogglas och med honom hade vi mycket roligt under dagen =) Efteråt åkte vi också en ranglig karusell med vagnar som gick på en räls i luften och vagnarna ryckte och snurrade hit och dit. Ryckigt var det och jag skulle aldrig åka den igen, men en gång kan man åka allt =P

    Vi vandrade sedan vidare in Dinoland USA området. Här hittade vi en helt fantastisk åktur som heter DINOSAUR. Atraktionen går ut på att en vetenskapsman rekryterar en till att åka tillbaka i tiden, 65 miljoner år tillbaka, för att fånga en Iguanodon och sedan ta med sig den 3,5 ton tunga dinosauren tillbaka till nutiden. Åkturen var mörk och ryckig, med massor av häftiga specialeffekter såsom meteorregn och dinosaurier som anföll. Tyvärr var jag så rädd hela åkturen att jag blundade väldigt mycket. Önskar därför att vi hade åkt den en gång till, för då hade jag nog sett lite mer av själva åkturen.

    Efter den åkturen bestämde vi oss för att åka Kali River Rapid, som var placerad i Asienområdet, innan vi sedan skulle ta lite lunch. Vi vandrade bort till attraktionen, där vi fick tillbringa en bra stund i kö. Dock var det inte så långtråkigt att köa för man hade alltid en massa spännande att titta på =) Åkturen bestod av att man åkte i stora runda båtar, likt de i Kållerado på Liseberg. Man åkte sedan i en massa strömmande backar både upp och ner, och vattnet skvätte friskt. Det var roligt för när vi åkte så var där en kille som hela tiden tjatade om att det var en man som satt i "soak seat" som han benämnde det, och mycket riktigt visade det sig att han som satt där blev blötast. Dock blev nästan alla tolv i båten nästan helt dyngsura under färden. Denna attraktionen var riktigt skoj, mycket roligare än Kållerado, och man blev riktigt blöt. Dock gjorde det inte så mycket att man blev blöt, eftersom man torkade så snabbt i solen.

    Tree of Life, så himla fint och ståtligt
    Jag ångrar dock att vi aldrig var framme vid det och tittade
    Lite bilder från Asienområdet
    Första bilden är några asiatiska statyer, jag gillar verkligen alla detajer som gör helheten i de olika tema som finns i parken så perfekta. Andra bilden är på mig och Frogglas (som D vann till mig i hästkapplöpningen) efter vår åktur i Kali River Rapid. Spana in hur min klänning klibbar sig mot kroppen, jag var riktigt dyngsur efter åkturen.Sista bilden visar lite av attraktionen Kali River Rapid. Där bilden är tagen är en bro, varifrån man kunde spruta vatten med vattenkanoner på de som åkte i båtarna.


    Vi bestämde oss sedan för att leta upp lite lunch. Med hjälp av kartan hittade vi en restaurang som vi fastnade för, där de sålde lite blandad snabbmat. Vi tog en promenad genom parken för att komma rätt, och köpte där varsin pizza och läsk. Underbart gott var det och restaurangen var riktigt mysig och fin (liksom allt på Disney var...)


    Ännu en bild på Tree of Life, tror ni att jag är fascinerad av detta trädet eller =)

    Daniel äter god pizza
    Frogglas ser också rätt sugen ut, minns dock inte om han fick en smakbit senare =)

    Även min pizza var riktigt god


    Efter lunchen var det äntligen dax för min efterlängtade åktur på Mount Everest. Vi hade tidigare tagit Fastpass, så för mig blev det bara att vandra rätt in och åka, vilket var skönt eftersom jag åkte ensam. I parken har de byggt upp ett berg i enorm storlek, en miniatyr av det riktiga Mount Everest, och i berget finns där en hissnande bergochdalbana som heter Expedition Everest. Man börjar med att åka högt, högt upp i berget tills rälsen helt plötsligt tar slut. Någon har förstört rälsen, rivit isönder den så man istället bara möts av en räls som plötsligt slutar. Hlet plötsligt släpper hela tåget och man far bakåt, tillbaka in i berget där man åker fram och tillbaka. Plötsligt tornar bergsmonstret, Yetin, upp sig och man ser hur han river isönder rälsen ännu mer. Efter en nervkittlande åktur landar man sedan på marken igen. Åkturen var riktigt rolig, särskilt temat med Yetin som förstör rälsen och skrämmer en.


    Expedition Everest
    (Bild lånad från Disney World´s hemsida)

    Oh no, rälsen är sönderriven!
    (Bild lånad från Disney World´s hemsida)


    Här kommer jag farande ner för berget
    Daniel lyckades fånga "mitt" tåg på bild vilket känns lite häftigt =)

    Asienområdet så fanns det, förutom attraktionerna Kali River Rapid samt Expedition Everest, även en hel del roligt att se. Bland annat var vi ut på en liknande led som fanns i Afrikaområdet. Här fanns en "self-guided walking tour" av Asiens djurliv, och denna turen heter Maharajah Jungle Trek. Under turen fick man chansen att se en mängd olika djur från de norra delarna av Asien. Bland annat kunde man gå in i ett hus där fladdermössen flög helt fritt. Dock är ju falddermöss nattdjur så de sov mest när vi var där, vilket är tur för det hade inte varit så skoj att stå mitt bland en massa flygande fladdermöss. Höjdpunkten var dock de asiatiska tigrarna. Jag älskar tigrar, tycker de är helt fantastiska djur, så vackra och ståtliga. Rundturen var väldigt mysig, roligt att gå runt och fått titta på djuren =)


    Några djur man kunde se medan man följde stigen i Maharajah Jungle Trek.
    Den första bilden vet jag inte vad det är för djur men på bild två kan man iaf se de sovande fladdermössen
    En vacker tiger som ligger och vilar

    Kan ni hitta Musse Pigg i bilden?
    På ett flertal ställen i parkerna har de smygit in bilder av Musse. När vi kom hit så forstod vi först inte vad folk tittade på, men efter att vi hade frågat lite så förstod vi att där fanns en bild av Musse på väggen. Lite roligt är att jag tog denna bilden för att Daniel inte såg Musse då när vi stod framför väggen, och jag tänkte med hjälp av en bild på kameran försöka visa honom var den fanns. Dock är det rätt så skoj att ha bilden nu efteråt också, och jag blev superlycklig när jag hittade den här i datorn för ett tag sedan =)

    Inzoomad bild
    Lite skoj var att när jag zoomade in bilden på datorn här hemma så såg jag plötsligt att Musse vinkar, lite rolig detalj =)


    Under dagen hann vi sedan även med att åka Kali River Rapid ytterliggare två gånger. Den var verkligen jätterolig och fartfylld, helt klart en favorit =) Vi hann även med ytterliggare en runda med en jeep på de afrikanska slätterna i Kilimanjaro Safari. Efter en lång dag med massor av upplevelser började vi sedan bli lite trötta och bestämde oss därför för att återvända till hotellet för lite vila. Vi hade varit på parken tidigt och det kändes därför helt ok att inte stanna till långt in på eftermiddagen...

    Lite bilder från vår andra safaritur:
    Lite krokodiler som låg och solade sig

    Lite fler av de häftiga träden som fanns på savannen

    En ensam elefant som gick runt och tittade

    En nyfiken giraff som nyfiket spanade in de spännande jeeparna som passerade


    Lite strutsar fanns det också på savannen. Lite skrämmande var de dock då de gick ända fram till bilarna. Även lite strutsägg såg vi under färden

    Självklart såg vi en massa noshörningar även denna gången =)


    På väg hem till hotellet från Disney´s Animal Kingdom:
    En bild ut över parken där man ser Mount Everest på avstånd

    Söta älsklingen =)


    På väg ut hittade vi en jättesöt elefant som sprutade vatten =)

    Jag avslutade besöket med ytterliggare en bild på entréskylten, tycker den var så fin =)

    Efter lite vila och bad på hotellet så bestämde vi oss för att åka en runda in till Downtown Disney på kvällen. Det blev en liten runda där vi tittade lite i affärer, åt kvällsmat och drack varsin öl. Downtown Disney bestod av två delar, en del med lite affärer och liknande samt en del som hette Pleasure Island där det fanns lite barer och uteställen. Dock var Pleasure Island ganska dött på dagtid och tidiga kvällar och vaknade till liv sent på kvällen. Vi var där dock aldrig så sent utan det var alltid ganska så öde när vi var där. Jag har nu i efterhand fått reda på att Pleasure Island har stängts. Vet dock inte vad de ska ha där nu istället, något måste där vara eftersom det låg mitt i shoppingområdena med et shoppingområde på var sida om det...

    Dock fanns där några pubar som var öppna redan tidigare på kvällen och där fanns det gott om folk. Bland annat hittade vi en irländs pub, som hette Raglan Road, där vi denna kvällen tog varsin öl. Där var gott om folk och god stämning, så vi tog chansen och satt där en lång stund och drack våra öl långsamt medan vi snackade en massa och njöt av varandras sällskap. Efterår vandrade vi bort mot shoppingområdet och tittade lite. Om jag inte har fel för mig så åt vi en väldigt exklusiv kvällsmat i form av McDonalds mat. Det smakade dock riktigt bra tykte vi båda. När vi är utomlands så bryr vi oss inte så mycket om vad vi äter, så en massa dyra middagar på fina restauranger lockar inte oss. Vi äter hellre gott och billigt så kan vi lägga pengarna på roligare saker... Efter en runda i Downtown så återvände vi dock till hotellet, där vi passade på att ta ett kvällsdopp och en promenad på området innan vi gick och la oss för dagen...

    En legofamilj utanför legoaffären som låg i Downtown Disney

    "Hjälp, monstret anfaller!"
    "Puuh, vilken tur att det bara var gjort av lego"

    Lite bilder från Raglan Road
    På den första bilden sitter jag och skickar sms till Sverige, om jag inte minns fel var det till pappa som vid denna tidpunkten hade Lucas. Mysigt hade vi när vi satt och drack våra öl =)


    Jag var tvungen att lägga in alla tre bilderna eftersom jag tycker att det är lite skoj...
    Bilderna är inlagda i kronologisk ordning, den till vänster är tagen först och den till höger är tagen sist. Dock ser den i mitten ut att vara tagen vid en helt annan tidpunkt, både om man ser till frisyr och ljuset. På den i mitten ser det ut att vara riktigt mörkt ute, men det var det alltså inte utan det var bara kameran som var lite knäpp. Dock kanske man även kan kalla mig knäpp som ändrar frisyr stup i kvarten =P

    Detta var alltså vår fjärde dag på Disney World, och den fjärde parken som vi besökte. Återkommer senare med ett inlägg om den femte och sista dagen vi tillbringade på Disney World, samt lite bilder från den sjätte dagen då vi styrde resan mot soliga Miami!

    Tidigt vaken

    Godmorgon!

    Skönt med lördag och en ledig dag, härligt att få vakna när man vill. Dock gillar inte D att jag är vaken så tidigt... När jag hade varit uppe och kissat så frågade han snabbt vad klockan var vilket jag inte visste eftersom jag inte hade kollat. Han kollade själv och det visade sig att den bara var tio i åtta, vilket gjorde att han undrade varför jag redn var vaken.. Jag svarade att det kvittar väl vad klockan är ifall man är kissignödig, behöver man gå på toa så kvittar det om klockan är tre på natten eller sju på morgonen, man måste det lika mycket i vilket fall som. Haha, så då höll han med mig och insåg att det inte var så konstigt att jag var uppe.

    Idag har vi inga direkta planer. Funderar på att ta en runda till Väla, måste reklamera ett armband som jag köpte till D häromdagen eftersom det bara går upp i knäppningen hela tiden. Annars blir det nog mest mys, tänkte exempelvis ta en lång och härlig promenad i det fina vädret. En fika på balkongen kan nog också hinnas med... Ja vi får se helt enkelt, underbart iaf att inte ha en massa planer =)


     

    Hoppas alla får en mysig lördag!



     


    Vårkänslor i hela kroppen

    Halloj =)

    Idag känns allt mycket bättre i kroppen och jag hoppas att det kommer fortsätta kännas såhär bra. Såhär vill jag ha det, såhär ska det vara. Underbart väder har det varit idag och de senaste dagarna och det gör inte humöret sämre. Att det dessutom är fredag idag ska vi bara inte prata om, lovely day!

    Det är så underbart att våren tillsut har valt att komma till oss. Plötsligt kom den med stormsteg, rusade in i vårt liv med full värme och massa sol. Känns underbart att bara behöva ha på sig en tunn jacka, inga termobyxor, vantar eller mössor. Underbart även att få lite ny energi från solen, det behövdes verkligen efter denna vintern som har varit. Underbart med alla söta vårblommor som har börjat titta upp också. På jobbet så är hela marken på gården täckt av lila blommor, underbart mysigt =) Jag blir så lycklig i hela kroppen när jag ser alla fina blommor och känner solen som värmer!

    De sista jobbdagarna har varit omtumlande. Mycket fix och trix med ledigheter och vikarier, chefsamtal och diskussioner i arbetslaget. Dock är det inget som inte går att lösa, lite motgång gör en starkare och gör att man uppskattar medgången så mycket mer. Igår var vi tre man kort i huset, men med en vikarie halva dagen så klarade vi det galant. Hela dagen var vi ute och njöt av det underbara vädret, till och med mellanmålet åt vi utomhus =) Underbart med sol och vår. Även idag var vi ute massa, ännu bättre väder idag ju så självklart skulle man vara ute. Själv sätter man bara på sig vårjacka men på barnen byltar vi på kläder. Vinteroveraller är fortfarande på liksom mössor och vinterkängör i vissa fall. Vissa barn har dock börjat ha gympaskor vilket känns förnuftigt. Samtidigt som man själv njuter av värmen så känns det inte lockande att ta på barnen något annat än overall, de blir lätt frusna och smutsiga då de rullar på marken så jag vet inte riktigt hur man ska göra. När jag gick hem idag hade jag bara trekvartsarms tunika med öppen jacka över och var varm, så undra dock hur barnen hade det med långärmade tröjor i sina overaller, stackars dem som har så dumma pedagoger =P

    När jag kom hem från jobbet idag så tog jag tag i städningen opch fixade till balkongen. Torkade av hyllan vi har där ute, plockade bort skräp och stälde iordning. När D kom hem dammsugade han så nu är där så fint, =) Blir grillning på balkongen ikväll, mysigt =) Skönt nu att ha inglasat, då stannar värmen kvar så där kommer nog vara skönt även ikväll! Nu ska jag krama på älsklingen innan jag ska ta tag i maten!

    Trevlig fredag!
    Kram

    My Sweethearts

    När dagen känns tuff så piggar alltid dessa underbara upp mitt liv...


    Sötaste Lucas och Taison


    Vackra Lucas


    ♥ Världens bästa Sizou ♥

    Blä

    Usch och fy och tvi och blä..

    Idag är ingen bra dag, idag kommer det inga roliga ord ur min mun, idag kommer det bara en massa tråkiga saker ur mig... Dagen har varit lite jobbig med några knytnävsslag rakt i magen. Stackars min lilla mage, inte bra att den blir slagen på det viset, måste vara rädd om den... Nä jag tror jag ska lämna datorn nu, denna dagen och allt som har hänt är inget jag vill minnas...

    Hoppas det är som de säger "efter regn kommer solsken" och att vi snart kan få lite goda nyheter,.. Finns vissa saker som hade gjort mig till världens lyckligaste, och i jämförelse med dem hade denna dagen endast varit en nål i en höstack...

    Keep your fingers crossed, I really need you all to do that for me!

    RSS 2.0