Dagsutflykt

Halloj!

Ett tag sedan jag skrev här nu.. Det beror mest på att jag har svårt att skriva på datorn för tillfället eftersom jag har gjort nagelförlägning. Naglarna känns långa och det känns ovanligt, och det är riktigt svårt träffa rätt på tangenterna..

Idag ska vi åka på en liten dagsutflykt till Malmö och Lund med omnejd. Älskar åka bil med älsklingen, lyssna på musik och sncka en massa. Blir nog lite shopping och en massa mys. Ska även försöka hinna med en lunch/middg på lilla torg i Malmö. Där är så mysigt och vi har goda minnen därifrån från då vi bodde på hotell i Malmö i höstas. Fick det av Britt och Dennis i bröllopspresent så det känns speciellt med Malmö och lilla torg för det var en riktigt mysig liten bröllopsweekend vi hade där.

Have a nice friday! Ska försöka återkomma ikväll opch bomba bloggen med bilder från Bakken bland annat! Kram

De första ljuva stunderna av semestern

Godmorgon underbara tisdag!

Riktigt härligt med semester, sena kvällar och slöa morgnar! Längesen man fick chansen att "göra lite som man vill", - exempelvis att vara uppe länge utan oro för att man ska upp tidigt, ligga kvar i sängen och lata sig även om man varit vaken länge, göra spontanutflykter på dagarna och bara njuta av varandra en massa. Jag vaknade dock redan vid åtta men har sedan läst HD (en lyx jag aldrig hinner med annars på vardagarna) liggande i sängen samt myst med både Lucas, Sizou och Daniel. Riktigt härlig med en familjemorgon då man hinner kramas och pussas massor.

Igår under vår första semesterdag var vi en runda till Högas på fabriksutförsäljningen där. Blev lite shoppat, bland annat nya dricksglas i olika varianter, någon ny Ittala ljusstake samt lite annat smått och gott. Efter det blev det en supergod lunch nere vid hamnen i Höganäs. Vi delade på en god pizza med coca cola till, var den godaste pizzan som jag har smakat på länge. På eftermiddagen var vi hemma och bara tog det lugnt, skönt det också.

Idag ska vi dock iväg på lite större äventyr. Svärmor med sambo ska bjuda oss till Bakken så dagen kommer tillbringas där. Ska blir riktigt kul, jag älskar ju karuseller och nöjesfält så detta kommer bli toppen. Förutom en massa åkande kommer det nog bli en eller annan öl också, där finns ju så många fina pubar på Bakken. Kommer nog bli en toppendag hoppas jag, nu hoppas vi bara att vädret är med oss också!

Hoppas alla får en bra tisdag!
Kram




Mums, gott med pizza

Magic moments

Moneybrother - Magic Moments


Satt och lyssnade in mig lite på Moneybrother inför kvällens spelning på stan och hittade denna fina låten som jag direkt föll för. Riktigt mysig och härlig tycker jag den är...

This is strange

Haha, nu typ knappt 20 minuter efter jag skrev mitt förra inlägg då regnet öste ner så skiner plötsligt solen åter. Fortfarande molningt men vi hoppas på att det ljusnar upp ännu mer under dagens lopp. Ibland är vädret verkligen konstigt =)

Let It Rain

Godförmiddag!

Fy vad renget öser ner utanför fönsterna. Känns som att detta regnandet aldrig tar slut. Jag som hade stora förhoppningar då vädret var toppenfint med blå himmel imorse då jag var ute med vovvarna. Jaja vi får väl vänta och se hur det blir sen...

Här hemma har vi startat dagen lugnt och skönt. Första dagen på semestern vilket gör att det känns helt ok att vara lite trött och ta det lugnt. Stackars älsklingen är dock på jobbet. De skulle jobba extra idag så han anmälde sig till det. Goa pengar för lite arbete, alltid skönt med lite extrapengar.. Klockan sju började han och slutar vid etttiden, så inte så lång dag och dessutom plus för att de slutar så tidigt.

Ensam är jag dock inte här hemma eftersom jag har mina älskade busungar som håller mig sällskap. Förutom Sizou och Lucas så är även Taison på besök så vi passar på att mysa massor med varandra. Vi gick upp med Daniel imorse och följde honom ut en bit på väg mot jobbet. Sedan gick vi in och la oss på soffan där vi fortfarande ligger kvar. Klockan är bara tio, vilket känns jätteskönt eftersom det innebär att hela dagen är kvar. Dessutom har jag redan hunnit med en del nu på morgonen - frukost är äten, hundarna rastade och dessutom har jag städat lite i hallgarderoben. Fick plötsligt panik då jag inte visste var våra pass var och i jakten på dem så passade jag på att organisera upp lite i garderoben. Passen hittade jag tillslut i en väska som vi hade som handbagage när vi åkte till London i december, snacka om att packa upp väskorna sent =P

Nu ligger båda vovvarna och vilar. En på golvet och en i andra änden av soffan. Sizou ligger i en papperspåse och sover, en tom papperspåse jag hittade i garderoben och kastade ut på golvet för att se kasta när jag var färdig. Dock låg där en liten skatt i påsen när  jag skulle ta den från golvet för att kasta den. Nu väntar jag tills Sizou lämnar den, mysigt för henne med ett litet krypin. Hon älskar ju allt som man kan krypa in och lägga sig i, så han kan gott få ligga lite i påsen. Jag ska nog kolla ett avsnitt av "How I Met Your Mother". Köpte säsong 1 billigt häromdagen utan att veta vad det var för serie men det visade sig vara en riktig fullträff så snart måste jag inhandla nästa säsong också. Hoppas alla får en härlig dag! 

Oh Yes! I Finally Made It

Yes, yes, yes! För några veckor sedan beställde jag ett par sandaler via Nelly.com. Ett par vita gladiatorsandaler med nitar på, precis sådana som jag länge har velat ha. Var lite tveksam eftersom jag var osäker på storleken, men bestämde mig tillslut för att köpa dem och i värsta fall skicka dem i retur. Fick hem dem och de visade sig vara supersköna. Perfekta i storlek, riktigt fina och hur sköna som helst på foten. Bestämde mig då direkt för att jag ville ha ett par till, svarta eller bruna spelade ingen roll. När jag spanade in på Nelly.com insåg jag dock att de var slut i min storlek. Har sedan bevakat deras sida dagligen för att se om de fick tillbaka några och äntligen idag fanns där i min storlek. Eller det är en halv storlek större än de jag köpte förra gången, men en halv storlek är visst bara en halv centimeter så det blir nog bra ändå. Dock fick jag lite beslutsångest då jag skulle köpa eftersom det fanns rätt storlek i både svarta och bruna. Efter mycket velande och dividerande bestämde jag mig för svarta eftersom det passar bra till allt. Bruna är säkert supersnyggt men det gäller att ha bra kläder som passar fint till.

En underbar tunika, som kommer passa perfekt nu till hösten, fick också följ med i ordern.. Även denna har jag tittat på länge och när jag tillslut skulle köpa den så var den slut i rätt storlek. Idag hade de dock fått in en i rätt storlek så jag slängde mig över även den. Nu längtar jag till måndag (eller möjligtvis tisdag) då min order borde komma!

Nu är jag Happy, Happy, Happy!


Fina tunikan från Rut m.fl


Såhär ser mina nya sandaler ut


Närbild på sandalen, här i färgen tan
Bilder lånade från Nelly.com

The Last Day

Idag var min sista arbetsdag innan semestern, riktigt härligt ska det bli med tre veckors ledighet tillsammans med älsklingen. Så nu är man alltså en riktig semesterfirare, sitter just nu och njuter av en god cider för att fira in semestern. Kunde dock varit lite roligare väder, gillar inte alls spöregnet och åskan som håller till här runt mitt hem just nu.. Bort med er regnmoln, jag vill ha sol och fint väder. Särskilt önskar jag att vädret blir bättre till kvällen då vi ska en runda på stan och se Joddla med Siv...

Inte var det bara sista arbetsdagen innan semestern idag, utan dessutom sista arbetsdagen på den förskolan. Om tre veckor då jag börjar jobba igen så ska jag börja på en ny förskola. Antalet barn minskar på min gamla arbetsplats, vilket leder till indragningar och förflyttningar. Tråkigt med sådant är livet. Var alltså lite vemodigt att lämna jobbet idag, man känner sig lite som en arbetslös just nu. Jaja, nu tänker jag inte tänka mer på det förrän möjligtvid den 16 augusti vilket är dagen innan jag börjar på mitt nya jobb. Nu är det semester med massa skoj som ska hända. Det njuter vi av och firar!



 

Hoppas alla får en härlig kväll!
Skål!


Idag är jag trött

Supertrött är jag idag, orkar knappt hålla ögonen öppna. Antar att det är den sista kraften som tas från min kropp nu innan semestern startar om.... exakt 17 timmar... Just nu känns det som 17 låååånga timmar men jag antar att de kommer gå ganska fort. Ska snart krypa ner i sängen och sova gott. Har varit en runda på stan och lyssnat lite på musik ikväll. Roligt med Helsingborgsfestival, men lite tråkigt att det skulle regna så mycket... Hoppas på bättre väder imorgon då vi ska ner en runda igen.

Jaja, nu ska jag lägga mig! Sov gott!

Semesterplanering pågår

Hejsan!

Redan är även tisdagen över och veckan bara rullar på. Efter hand som arbetsdagarna passerar så närmar sig semestern mer och mer, är en härlig känsla. På jobbet är det dock lugnt denna veckan. Inte alls så många barn, men vi är också bara två personal så det är tur att vi inte har fler barn. Igår var jag och två barn en runda i Ängelholm på Hembygdsparken. Var supertrevligt, barnen lekte och sedan kollade vi på djuren. Idag tog vi det bara lugnt, var på förskolan och barnen fick leka och pyssla. Skönt med sådana fixardagar också ibland.

För tillfället håller jag och D på att diskutera semestern. Greklandssemestern är redan inbokad men förutom det så finns där en del andra saker som vi skulle vilja hinna med. På tisdag blir det nog Bakken med Marianne och Bengt. De har snackat ända sedan förra året om att de ville åka dit med oss och nu äntligen fick vi ihop en dag som passade alla. Egentligen vill jag hellre åka till Liseberg, men älsklingen sa att vi nog kunde ta en runda dit också. Dessutom har vi snackat om en runda till Zoo i Köpenhamn kanske, mysigt se alla djuren. Jaja, vi får se vad vi får in och orkar mer. Förutom utflykter så vill jag även hinna mysa en massa med Lucas och Sizou. De förtjänar en massa kvalitetstid med oss efter alla arbetsdagar då de är ensamma. Dessutom så kommer jag sakna dem massor när vi är iväg i Grekland så de gäller att passa på och kramas med dem massor innan dess..
Nu är det kvällsmat på gång!
Trevlig kväll

Monday

Goodmorning!

Dax att slänga på sig lite kläder och bege sig till jobbet för veckans första arbetspass. Sista jobbeveckan nu, sedan är det semester. Känns dock konstigt att tänka sig att jag inte kommer tillbaka dit efter semestern.. Jaja, öppning idag vilket innebär att jag slutar vid två. Då blir det antagligen en liten fika på stan med Maria och Noah, mys =) Efter det får jag nog åka hem och sova en stund, har inte sovit mycket inatt så är ganska utmattad nu.

Nu ska jag göra vid mig så jag inte blir sen! Hoppas alla får en härlig måndag och en skön start på den nya veckan! Kram

Flugjakt pågår

Snacka om att denna dagen har rusat iväg. Annars brukar söndagarna vara långa och man brukar hinna med en massa, men idag har tiden verkligen gått superfort..

Jag vaknade tidigt imorse, liksom alltid nuförtiden känns det som. Tog med mig täcke och kudde in i soffan och lade mig där och kollade lite TV samt surfade på datorn. Var allmänt rastlös, satt och pillade med en himla massa trams på Facebook och så, jag som egentligen inte ser meningen med facebook. Iaf, när klockan närmade sig elva väckte jag älsklingen och vi tog en lång och härlig morgonpromenad med Lucas i småregnet. Är härligt att vara ute och gå och bara snacka en massa, äkta kvalitetstid tillsammans. När vi kom hem igen så blev det frukost, gott med birkabullar till frukost =) Efter ett avsnitt CSI så bestämde vi oss för att köra till Pålsjö och springa en runda. Blev ingen superlång runda men känns ändå bra att ha rört på sig. Vi bestämde att vi ska börja med att springa minst två gånger i veckan, börja med denna lilla rundan och sedan trappa upp efterhand. Jag är ju inte så vältränad som det är nu så jag orkar inte så mycket.. Verkade dock som att älsklingen var stolt över mig och att han tyckte att jag gjorde en bra insats, det gör att allt känns mycket bättre =)

Nu har vi varit hemma en stund, duschat och så.. Daniel har spelat lite datorspel och jag har suttit i soffan och slötittat på tennisen med ett öga på datorn. Sixou har under eftermiddagen ägnat sig åt lite flugjakt, något jag aldrig har sett henne göra förr. Hon har spanat runt här i vardagsrummet efter offer. Tillslut la hon sig i soffan och vilade, men plötsligt kom där en fluga förbi henne och hon lyckades fånga den från sin liggande position. Riktigt äckligt egentligen att hon äter flugor, jag kan säga som så att jag skrek högt när hon gjorde det, men trots allt är det också lite häftigt, Lite imponerad är jag allt över att hon lyckades fånga en, det måste jag erkänna. Även lucas har testat på att jaga flugor men utan att lyckas. Inte bra att han gör det, lätt han gör likadant om det skulle vara humlor och liknande. Jaja, vi får väl se om det är något han fortsätter med även i fortsättningen. Dax för lite lunch nu(lite sent, men bättre än aldrig) och ett avsnitt CSI.

Fortsatt trevlig söndag önskar jag er alla!
Kram



Min lilla flugjagare

En regnig lördags händelser

Idag har det egentligen inte hänt så himla mycket spännande. Jag och älsklingen har mest tagot det lugnt hela dagen.. Var iväg en runda innan. Först var vi hos pappa och lämnade en present till honom. Jag hade köpt nya gardiner till honom eftersom han har snackat om det länge. Hittade ett par fina på Hemtex för en vecka sedan och köpte då de till honom, och det verkade som att ha  tyckte att de var fina. Efter det var vi hos Maria och Mattias och "vattnade Pelle". Pelle är alltså Dennis och Britts (svärfar med sambo..) fågel, som Maria med familj passar då de är på semester. Nu skulle dock Maria och Mattias bort i helgen så vi åkte dit och gav honom lite nytt vatten. Efteråt blev det en liten runda på Väla, liksom allt annat folk. Var sååååå mycket folk där idag, men så är det väl när det är lördag, regn och semestertider. Vi köpte iaf hem lite vin till kvällen också hittade jag ett läppbalsam som luktade melon - GOTT =) Vi tog sedan en fika hos mamma med lite kortspel. Mamma passade L när vi var på äventyr så vi passade på att stanna och umgås lite när vi ändå hämtade Lucas. Var väldigt trevligt hos mamma, även om Daniel hade så sjuk tur i kortspelet...


Nu har vi varit hemma ett tag och ska ta tag i middagen. Hoppas alla har haft en skön lördag trots det eviga regnandet! Kram

Early wakeup

Godmorgon!

Min kropp måste vara inställd på att vakna tidigt om morgnarna för här sitter jag helt klarvaken sedan ett tag. Även om det känns tråkigt att man inte kan få sova ut lite, så är det en rätt skön start på dagen att vakna tidigt. Det är så tyst överallt, känns så lugnt och rofyllt, man kan sitta i soffan under täcket under en lång stund och bara mysa och kolla TV. Resten av min kära familj sover gott fortfarande. Lucas tittade sömndrucket på mig när jag gick upp och sedan la han sig bekvämt tillrätta bredvid sin husse, min lilla morgontrötta vovve =)


Hoppas alla får en fin lördag!
Vi hörs senare!

C.S.I

Vår nya favorit då det gäller TV-serier är CSI. Startade med att jag köpte hem den första säsongen då jag låg med halsfluss. Vi började titta och har sedan varit helt fast, så fort vi får en stund över så har vi tittat på något avsnitt. Jag har även förr gillat denna serien och tittade ofta på den på TV förr. Särskilt tittade jag mycket på det med pappa då vi bodde ensamma, pappa gillar också serien. Tycker det är spännande och intressant med att få följa brottsutredningar =)

Nu har vi dock kommit genom alla de säsonger som hittills är utgivna i Sverige.. Såg precis det sista avsnittet och det slutade såååå spännande. Nästa säsong kommer ut i september så jag anar att vi då kommer köpa hem den snabbt som ögat. Känner redan av lite abstinens, vill ju veta vad som händer. Som tur är har jag för ett tag sedan klickat hem tre säsonger av spin-off serien CSI: Miami så nu får vi väl titta på den istället. Antar att vi kommer fastna lika mycket i den =P Även den har jag sett en del på TV, liksom den CSI: New York. Även om båda dessa är väldigt bra så kan de dock inte mäta sig med originalet, speciellt inte då det gäller personerna som det handlar om..

Nu ska vi äta kvällsmat och se ett avsnitt av CSI: Miami. Ska bli intressant att se om man kanske känner igen sig någonstans från vår semester i somras då vi tillbringade några dygn i Miami. Trevlig kväll!


Forever 21

Nja, att vara 21 för evigt är nog inget jag önskar mig... Men kläder från den amerikanska affären Forever21 kan jag mycket väl tänka mig. Dessa väl utvalda godbitarna kommer inom någon vecka att dyka ner i mit brevinkast:



Så nu är det bara till att vänta och se hur de ser ut i verkligheten. Hur kvaliten är har man ju ingen aning om, men känns ändå som att det är en risk som är värd att ta när man hittar såhär fina saker till ett bra pris. Klänningarna kommer förhoppningsvis bli perfekta till ljumma sommarkvällar på Grekland - I Can´t Wait!

Early Homecoming

Halloj alla kära bloggläsare =)

Snacka om underbart att redan såhär tidigt kunna sjunka ner i soffan och veta att man är klar med dagens arbetspass. Har dock varit hemma ett bra tag ännu, men har då haft fullt upp med lite fix här hemma. Vi var bara 5(!!) barn på förskolan, och till middag skulle där vara sex, så mina kollegor skickade hem mig då det lätt räcker att vara två personer på sex barn. Glatt for jag hem till min vovve som blev överlycklig då matte kom hem så tidigt =) Skönt att han slapp vara ensam så länge, blev ju bara ungefär två timmar idag... Vi tog direkt bollen med oss och gick ut på gräset och busade. En trött och glad vovve har sedan gjort mig sällskap i sovrummet där jag har städat. Sorterat in kläder i garderoberna, kastat smutsiga kläder i tvätten samt städat under sängen och hyllan där det hade samlats lite diverse saker. Även Sizou var ett troget sällskap och tillsammans låg mina två älsklingar och mös och snurrade på sängen medan jag städade. Skönt att slippa vara ensam =)

Nu har jag landat i soffan för en kort paus. Fick ont i ryggen av alla konstiga rörelser jag gjorde då jag städade. Var mycket vridande och böjjande för att få fram allt som var under sängen exempelvis.. Ska kolla lite TV och kanske sova en timme eftersom jag har sovit dåligt inatt! Vi hörs senare!


Mattes älsklingar!
Älskar er mina sötnosar

Home, Sweet Home

Alltid lika underbart att komma hem efter en arbetsdag. Nu när vi dessutom har väldigt lugnt på jobbet med väldigt få barn och i stort sett inget att göra så är det ännu underbarare. Arbetsdagen har alltså egentligen inte varit så slitsam och utmattande, men trots det så är jag helt slut i kroppen. Antar att det är för att dagarna blir så långa och sega när man har så lite att göra. Oavsett vilket så älskar jag mitt jobb, barnen är underbara och så spontana och härliga =) Det är skönt att ha ett jobb soma man känner att man trivs så bra med!

Efter jobbet tog jag en liten shoppingrunda. Har problem med min hy o ansiktet samt huden på resten av kroppen. Blir väldigt torr överallt, särskilt benen är väldigt torra. Ofta leder torrheten till mycket klåda, och dessutom brukar jag få typ soleksem då jag är utomlands och solar (även då jag solar hemma men här solar man sällan så intensivt som utomlands). Även i ansiktet är jag väldigt torr, på vissa ställen så torr att det kliar så att jag river hål på huden. Dessutom är huden så irriterad att jag får mycket tilltäppta porer och liknande, vilket jag antar beror på att jag är torr samt att jag pillar i ansiktet massor då jag kliar mig. Iaf så köpte jag därför hem bra salva till kroppen samt renglringscreme anpassad för torr hud samt en ansiktscreme anpassad för torr hud. Nu hoppas jag på att få ordning på min hud innan vi åker till Grekland så jag slipper soleksem och torr hud. Dessutom är det skönt om jag kan få styr på ansiktet så jag inte är röd och finnig på alla bilder från semestern.

Nu ska jag dricka lite vatten och kolla lite TV. Om en timme är det Bachelorett och det måste man ju självklart kolla på. Ha en härlig kväll! Kram

Kalispéra

Har ju förresten glömt att berätta en rolig sak som jag vetat ett tag nu =) Jag och älsklingen har efter många om och men tillslut lyckats bestämma oss för semestermål. Efter mycket diskuterande, mycket forskande via nätet, mycket läsning om olika grekiska öar och vad andra har tyckt om de olika öarna, efter mycket funderande om vad vi ville ha ut av semestern och vad för sorts utflykter och dylikt vi skulle vilja göra så lyckades vi till slut enas om en liten grekisk ö. Den 7 augusti lyfter planer från Kastrup, och valet av ö blev inget mindre än Korfu.


Egentligen var det tack vare älsklingen som vi tillslut lyckades bestämma oss. Att Grekland var det vi helst ville till var vi säkra på, men exakt vart var en svårare fråga. Inte för turistigt, inte för mycket fest och dylikt men ändå lite som händer, fina stränder och bra badmöjligheter, bra utflykter och mycket intressant att se - ja som sagt var önskemålen många. En kväll satte sig Daniel dock ner och gjorde en ordentlig undersökning om vad som fanns och han lyckades då hitta Korfu som verkade nå upp bra till våra förväntningar. Han hittade en liten fiskeby där det fanns gott om restauranger och fina stränder, men där det inte var allt för mycket fest och turister. Så till Korfu och byn Moraitika bär det av för en veckas sol och bad och massor av kvalitetstid för varandra.

Moraitika är vackert beläget på sydöstra Korfu, just där floden Messonghi rinner ut i Joniska havet. Det är en hamn- och fiskeby med gamla anor, men numera domineras den av modernt semesterliv med restauranger, shoppingstråk, vattensporter och kvällsnöjen.


Bad, restauranger och nöjen

Det mesta av restaurang- och nöjesutbudet hittar du på båda sidor om den livliga huvudgatan. Därifrån är det något hundratal meter ner till den långa stranden, som är barnvänligt långgrund och består av sand och klappersten.


Gamla Moraitika

Den gamla bydelen - "Ano Moraitika" - ligger högre upp på kullarna med charmiga stenlagda gränder, genuina tavernor och gamla hus som är målade i de för Korfu så typiska pastellfärgerna.
(text och bilder från
Fritdsresors hemsida)


Underbara vyer från Korfu



Minst en gång under resan har vi planer på att göra ett besök i Korfu stad
Att vandra runt där i skymningstid, hand i hand med min älskade, är något jag längtar enormt efter just nu

It has been a slow day

Dagens arbetsinsats har varit minst sagt slö. Totalt idag hade vi fem(!!) barn och vi var tre pedagoger. När den sista av oss i personalen kom klockan nio, så skickade jag hem Anne som hade öppnat. Vid det laget var där fyra barn så vi behövde inte precis arbeta ihjäl oss. Till middagen kom det sedan en flicka till så då var det fem barn men direkt efter middagen gick ett barn hem och vi var tillbaka på fyra barn igen.

Även om det är skönt med lite lugnare tempo ibland så blir dagen väldigt slö och väldigt lång, känns som att man jobbade hur länge som helst. Strax innan fyra stack jag dock hemåt och plockade upp älsklingen på vägen. Daniel ville nämligen inte cykla i ösregnet imorse så jag körde honom till jobbet imorse och fick därför alltså även plocka upp honom på hemvägen =P Vi stannade sedan till en runda på Maxi och handlade innan vi åkte hem. Nu är vi iaf hemma och jag kollar ett avsnitt O.C. på TV:n. Skönt att bara få sjunka ner i soffan och mysa lite, det behöver man ibland!



 

Hoppas alla har fått en bra start på den nya veckan!
Trevlig kväll
Kram


Söndagsmorgon

Godmorgon!

Idag har jag varit vaken tidigt, tror jag vaknade och gick upp redan vid sex snåret. Är orolig i kroppen, många tankar soom fyller mitt huvud.. Jag slits lite mellan hopp och förtvivlan, ena stunden är jag säker på att allt kommer bli bra och nästa tvivlar jag och tror att saker aldrig kommer fixa sig.. Jaja, finns inget annat att göra än att vänta och se...

Nu efter några timmars vakenhet börjar hungern riva i magen. Magen mullrar och ömmar, antar att den försöker berätta för mig att den vill ha frukost. Ska försöka fixa lite frukost nu. Hoppas att alla har sovit gott inatt! Kram

Lugn lördag med älsklingen

Hejsan alla som spanar in i min blogg =)

Idag har jag och älsklingen haft en lugn lördag med massor av mys. Både jag och D känner oss lite hängiga och slöa, har gjort så hela veckan så istället för att hitta på en massa idag så bestämde vi oss för att tillbringa dagen hemma och vila upp oss. Jag har ju hunnit med inte mindre än tre stägningar denna veckan så mycket tid till att umgås har det inte varit under veckan. Varje dag när jag har kommit hem har jag varit så slut att jag har somnat på soffan direkt efter att kvällsmaten har varit uppäten. Idag har vi dock passat på att ta igen denna tiden med en massa mys, krama, pussar och tid tillsammans. Jag har dessutom hunnit med en tupplur på soffan, välbehövligt =)

Nu är det dock dax för lite matlagning. Grillat och potatisklyftor (eller kanske potatisgratäng?) blir supergott som avslutning på denna dagen =) Hoppas alla har haft en mysig lördag och att ni har njutit ordentligt av era älskade! Kram

Time For Burgers

Jag och älsklingen bestämde oss för en stund sedan att skippa kvällens planerade meny och istället göra hamburgare. Hemmagjorda hamburgare, stekta av min älskling, är bland det godaste som finns. Just ikväll så kändes det mer lockande med en hemmalagad hamburgare och ett stort glas iskall cola än grillat och potatisklyftor.

Hoppas ni alla njuter av fredagskvällen!
Kram

The Scientist

Nobody said it was easy,
It's such a shame for us to part.
Nobody said it was easy,
No one ever said it would be this hard...


Oh take me back to the start.

Come up to meet you, tell you I'm sorry
You don't know how lovely you are.
I had to find you, tell you I need you,
Tell you I set you apart.




Nobody said it was easy,            
Oh it's such a shame for us to part.   
Nobody said it was easy,             
No one ever said it would be so hard...

I'm goin' back to the start.           

A BreakDown

Usch, vad tuff min arbetsdag blev på slutet! Fast vi tar allt från början..

Arbetsdagen startade toppenhärligt. När jag anlände till jobb vid nio så föreslog mina två kollegor som hade varit där tidigare än mig att vi skulle göra en dagsutflykt. Vi tog då tåget in till Helsingborg och vandrade runt där en stund. Riktigt härligt var det, vi tre pedagoger och tio barn. En sväng om Kullagatan där vi "fönstershoppade" men massa turister och semesterfirare. Vi stannade sedan till på ICA och köpte en låda piggelinglassar. Sittande på Sundstorget åt vi sedan glass och njöt i fulla drag av utflykten. Efter lite spring i "en stor sandlåda" (vilken är till för beachvolleyboll) så begav vi oss åter till tåget för hemfärd till förskolan. Var superhärligt med en spontanutflykt likt denna och barnen var så glada och nöjda - HÄRLIGT! När de dessutom blev bjudna på godis av tågvärden, så var deras lycka fullständig =)

Tillbaka på förskolan åt vi en sen lunch och sedan var det fri lek resten av eftermiddagen. Underbar var hela dagen, fram till den stunden då min ena kollega skulle gå hem. Till saken hör ju att jag till hösten inte ska vara kvar på denna förskolan, utan blir förflyttad till en annan förskola. Detta kommer säkert bli toppenbra, vi tänker positivt på det hela, men samtidigt innebar det att jag inte kommer träffa Lotta mer. Lotta var den sista av alla kollegor som gick på semester (den andra som var där idag är från en annan förskola som vi är ihopslagna med under sommaren). Varje vecka då någon har gått på semester har varit tuff, men denna blev ännu tuffare. Dessutom har jag jobbat väldigt nära Lotta, och trivs enormt bra med henne, så detta blev lite väl tufft. När sedan barnen, ett efter ett, åkte hem och tog semester, varav många av dem inte kommer tillbaka förrän i höst då jag slutat - då blev det för mycket. I bilen på väg hem, när jag pratade med Daniel, så brast allt. Tårarna började flöda längst mina kinder och ville inte stoppa sig. Under en lång stund föll sedan tårarna, för helt plötsligt blev allt sant och allt kändes väldigt tråkigt.

Dessutom har hela min förflyttning känts väldigt hemlig, vilket gör att inga föräldrar vet om att jag inte är kvar där till hösten. Detta gör på något sätt att man känner sig lite obetydlig, lite meningslös - ungefär som att man aldrig betydde något. Att få ett hejdå hade kännts skönt, särskilt eftersom jag har trivts så bra med alla barn och föräldrar. Men jaja, nu är läget som det är och det är bara att le och vara glad =)

Nu ska jag mysa ner mig i soffan, låta sorgen lägga sig i kroppen och titta lite TV. Hoppas alla får en mysig fredagskväll. Kram

Min klippa när vinden blåser starkt!
Tack älskling för allt du gör för mig och för att du är den du är
Älskar dig Daniel!

Wonderfull Friday

Underbart att vakna upp en fredagsmorgon och veta att man har en dag till att jobba innan det är helg och ledigt några dagar =) Ska passa på att njuta ordentligt av denna helgen, för den behövs verkligen då jag varit enormt trött hela veckan. Har sovmorgon idag men vaknade ändå tidigt. Börjar jobb 9, skönt... Men det innebär även att jag har veckan tredje stägning, inte lika skoj. Hoppas dock barnen blir hämtade lite tidigare så man får komma hem lite, lite tidigare =)

Nu ska jag hugga in i frukosten. Goda ägg som älsklingen kokade till mig innan han gick till jobbet samt ett glas blåbärs-proviva - gott =) Trevlig dag! Kram

This Would Fit Perfect In My Closet

Underbara klänningar, perfekta för en vacker sommarkväll. Mjuka, sommriga, vackra - underbara klänningar! Söta, sköna tröjor och linnen som passar perfekt för en varm sommardag på väg till stranden.. Hittade massor av fina kläder på Forever21:s hemsida, gissa om jag önskar att dessa vackra plagg hängde i min garderob...


Lite tuffa toppar och linnen plagg som gärna hade fått vara mina
Bilder lånade från Forever21:s hemsida


Underbara sommarklänningar, perfekta för en ljuvlig sommarkväll
Bilder lånade från Forever21:s hemsida

Min absoluta favorit är denna klänningen:

Så somrig och fin


Sometimes wishes comes true...

Bilder från helgen som försvann

Tänkte lite snabbt slänga in lite bilder från den helgen som gick. Har dock bara bilder från fredag och lördag, eftersom vi tillbringade söndagen hemma i hemmets lugna vrå med att göra inget alls...


I fredags var Taison på besök hos oss. När vi åt middag på kvällen så la sig Taison och Sizou och mös lite på golvet.. Söta busungarna =)


Sizou bestämde sig sedan för att ligga på bordet och snurra...


♥ Mina söta lilla tjej ♥
Spännande med fjärrkontrollen, hon undersökte den noggrannt

Hela lördagen tillbringade vi på mammas koloni
Underbart väder med massor av sol. Jag och Daniel solade en massa medan Lucas lekte med bollar och vilade i skuggan. Vi hann även med en underbar lunch bestående av galiamelon, vindruvor och banan. Gott med frukt när det är så varmt ute =)


Lucas ville ha båda bollarna så att Taison inte fick någon boll


Lucas älskar att få busa med sina bollar


Sötaste Taison ♥


Taison bestämde sig för att strunta i Lucas som busade runt och vilade sig istället i skuggen från ett träd


Daniel fortsatte att sola medan jag fotograferade vovvarna


Efter ett tag hittade Taison en boll som inte Lucas hade lagt beslag på =)


♥ Min vackraste älskling ♥


Lucas fortsatte leka med sina älskade bollar


♥ Sötaste & goaste killen, mattes skatt ♥

Lördagskvällen var vi bjudna på lite middag hemma hos svärföräldrarna. Underbart gptt med tacos, passade perfekt i det varma vädret. Till efterrätt fick vi jordgubbar och glass, MUMS! Var en trevlig kväll med massa snackande. Jag hann även med att mysa lite med söta Noah, som börjar bli stor nu. Detta var alltså vår helg - Nothing More, Nothing Less!

Time for breakfast

Godmorgon!

Härligt med lördagmorgon =) Dock har jag sovit dåligt idag, vaknade vid tre av att Taison stod och gnydde och kunde sedan inte somna om. Lyckades dock sova en liten stund sen ign, sov nog mellan sju och nio ungefär... Nu är vi iaf uppe hela familjen. Har kollat lite på nyhetsmorgon och nu är det dax för frukost och ett avsnitt av CSI!


Hoppas alla får en skön lördag!
Kram

My Pink Dream

Äntligen fick jag en ny, lite bättre kamera. Vi har under en tid letat efter en ny eftersom den gamla började bli dålig. Häromdagen hittade jag en kamera som jag direkt föll för - perfekt pris, bra egenskaper och dessutom riktigt snygg. Det bästa är nog trots allt att den är ROSA =) En SONY Cyber-Shot, DSC-S980 blev det. Den är sååå fin, min nya lilla älskling. Har testat den idag på kolonin, vovvarna fick agera modeller. Resultatet blev detta, jag är själv väldigt nöjd med kvaliten jämfört med vår gamla kamera...


Lite fina blommor på mammas koloni


Lucas tyckte att det var varmt...


♥ Min söta älskling ♥


Taison tyckte också det var varmt.. Skönt att få vila i skuggan då..

Vackraste Taison, älskar dig ♥

Avslutar med en bild på min vackra pojke
Lucas hittade en fotboll att leka med. Lite sliten är den efter all Lucas lek och dessutom har han bitit hål i den så det är ingen luft i den =P


Vilken hetta

Usch och fy, något annat än en eubrik angående det varma vädret kan man ju inte ha. Jag är såååå varm, sitter inne i vår varma lägenhet nu och kokar. Fläkten är dock på, men det har inte hunnit bli så svalt ännu... Eller så sitter jag för långt från den =P

Idag blev det en kort dag på jobb bara. Mina underbara kollegor skickade hem mig tidigt vilket gav mig en underbar eftermiddag helt ledig. Jag tillbringade dagen med att handla minneskort till kameran på Väla, mat på Maxi och sedan for jag hem och hämtade Lucas för en stund på mammas koloni. Var skönt sitta och läsa lite i solen, solen är skön när man inte behöver göra något utan bara får lov att sitta och pösa. Passade också på att fota de söta vovvarna lite, skoj ha mycket bilder på dem =)

Nu är jag och vovvarna hemma dock... Japps idag är det vovvarna eftersom vi har Taison på besök. Mysigt få ha söte Taison här, blir inte så ofta nu när vi båda jobbar heltid. Vi slappar allihopa, helt utslagna av värmen ligger jag och D i soffan och vovvarna på golvet. Snart blir det balkongen och lite kvällsmat. Vi ska grilla lite, så underbart gott med grillat =) Hoppas alla har det skönt i värmen... Trevlig kväll!

The Proposal

Var förresten på bio häromdagen med mamma och Tessan. Vi såg The Proposal, med Sandra Bullock och Ryan Reynolds. Har längtat till den skulle komma på bio.. Tyvärr har den fått riktigt dåliga recensioner och blivit nästan totalsågad överallt, men jag tyckte att den var superbra. Var längesedan jag skrattade så mycket som jag gjorde åt filmen. Låg dubbelvikt ett tag och skrattade, och en gång sa mamma till och med till mig att sluta skratta så högt =) Den var iaf riktigt skoj, och väldigt romantisk, en riktigt "må bra"-film enligt mig =)


Feeling hot, hot, hot..



Jisses vad varmt det är idag! Och inte bara idag, vilket väder det har varit den sista veckan! Med de stigande graderna har också lusten att sitta inne och blogga minskat. All tid man inte tillbringar på jobbet går åt till annat, om inte att vara ute så iaf att försöka svalka sig på något vis... Och ja, man ska inte klaga på vädret när det är så fint men det kan bli lite för mycket också. Denna värmen och att jobba gör dagarna väldigt varma och svettiga, men det är bara att andas och tänka positivt.

Idag på jobbet tog vi det ganska lugnt. Var ute en runda på förmiddagen för att sedan tillbringa några timmar inomhus. De varmaste timmarna mitt på dagen tillbringade vi inne, där det är minst lika varmt men där vi iaf slipper den gassande solen. Nu har jag dock kommit hem, skönt att sjunka ner i soffan. Jag var även och köpte en fläkt igår så den har jag slagit på precis. Skönt att känna att vinden blåser på en, även om det bara är en konstgjord vind =P Nu ska jag dricka ett glas iskall cola, MUMS!


RSS 2.0