Dax att göra lite nytta

Halloj!

Var en bra dag på jobbet idag, men det är det nästan alltid när man slutar tidigt =) Vi hade innedag med experiment, alltid roligt att se hur barnen tänker och tror om olika saker. Idag arbetade vi lite med matte, räkna från 5-10, räkna baklänges, vilka är flest och färst samt lite sorteringsövningar. Barnen är superduktiga, lite svårt hade de med att inte börja räkna på fem (som man ju alltid gör) utan att istället räkna från exempelvis fem och uppåt. Riktigt mysigt och skoj iaf =)

Efter jobbet tog jag en snabb shoppingrunda. Blev så sugen på lite vårblommor och färg så jag stannade till på Flowerteam på väg från jobbet. Kom ut därifrån med massor av fina blommor - påskliljor och campanula (my favourite) till krukor samt lite små växter som jag ska planetera i grupper här hemma. Tror det kommer bli superfint. Var även inom på IKEA. Köpte massor av ljus, både vanliga värmeljus samt massor av doftljus. Köpte även små glasljusstakar samt färgade ljus att ha i dem. Så nu ska det bli lite vår och färg och fint här hemma =)

Fast först denna eftermiddag ska jag faktiskt fixa till mitt examensarbete. Måste få klart det nu så det är väl bara att ta tag i det. Eftermiddagen har bara börjat så jag har gott om tid! Trevlig eftermiddag!

Arbetsmåndag

Halloj =)

Nu har jag landat i hemmets lugna vrå efter en tuff arbetsdag. Är full fart på jobbet så man har alltid massor att göra. Det jobbigaste är dock allt fixande och trixande, det tar på krafterna enormt... Var iaf jobb mellan 8-17, lite tråkig tid eftersom det i stort sett blir hela dagen men annars var det ok =)

Efter jobbet var jag inom på Väla och köpte en superfin tavla. Tror vi ska flytta runt tavlorna här hemma, de som finns över soffan får flytta också får den nya hänga där istället. Har aldrig känts som det blev rätt med dessa över soffan, men så kan det vara. Sedan var jag även på Maxi och köpte massa gott. Knäcke och ost til kvällsmat, samt en massa god frukt som man kan ha till. Köpte även frukostbröd till veckan, samt frukost-yoghurt till älskling. Dessutom köpte jag hem en liten godbit som jag tänkte vi kunde ha som efterrätt till kvällsmaten, får väl unna oss lite om vi bara äter knäcke. Nu ska jag fortsätta på mitt inlägg om USA, blev aldrig färdig igår med det jag skrev på så nu ska jag fortsätta tänkte jag!


Trevlig kväll!
Kram

Vaken!

Godmorgon!

Haha, jag hade glömt att man skulle ställa fram klockan idag... Så nu när jag vaknade och tittade på mobilen, 07.21 visade den, så blev jag lagom sur och funderade på varför jag inte kunde sova lite längre. Kom sedan på att klockan trots allt är över åtta så det var ju inte lika tidigt att vakna. Daniel sover dock gott fortfarande, så jag tror att jag ska ligga kvar en stund i sängen och kolla datorn =)


En påminnelse; glöm inte ställa fram klockan =)
Ha en toppenfömiddag så hörs vi senare!
Kram


It's a love story - baby just say 'Yes'

Denna sången är verkligen min favorit för tillfället. Hör den ibland när jag kör till och från jobbet, men det är alldeles för sällan som den spelas på radion. Den är lagom romantisk och mysig, härlig text och underbar musik. I like it, do you?


"Romeo, take me somewhere we can be alone.
I'll be waiting; all there's left to do is run.
You'll be the prince and I'll be the princess
It's a love story - baby just say 'Yes'


I got tired of waiting,
Wondering if you were ever comin' around.
My faith in you was fading
When I met you on the outskirts of town.

And I said,
"Romeo save me - I've been feeling so alone.
I keep waiting for you but you never come.
Is this in my head? I don't know what to think-"


He knelt to the ground and pulled out a ring and said,
"Marry me, Juliet. you'll never have to be alone.
I love you and that's all I really know.
I talked to your dad, go pick out a white dress;
It's a love story - baby just say 'Yes.'

Härligt med lördagsutflykt och massa ledig tid med älsklingen

Dagen har varit riktigt underbar med massor av tid tillsammans bara jag och älsklingen. Efter en mysfrukost med ungsbakade bullar och kokta ägg så gav vi oss av hemifrån. Först blev det Väla en runda. Jag skulle reklamera ett linne som hade gått sönder, vi skulle titta på en tavla som jag sett på Gallerix och som jag tror skulle bli superfin här hemma samt så skulle vi köpa mat till Lucas. Hans mat tog slut i torsdags kväll så igår fick han klara sig utan mat eftersom vi inte hann handla på dagen. Idag fixade vi dock en ny 15 kilos påse så nu lär den väl räcka ett tag. På köpet fick man en tiopack med grisöron så ett sådant ska han få ikväll. Jag köpte även krokodilgodis som är bra för tänderna till honom så han ska få lite gott idag som en försenad födelsedagspresent =)

Efter Väla stack vi till stan och parkerade bilen. Parkerade den på Knutpunktens, i deras garage eftersom det är nära när man kommer hem samt så gillar jag att man där betalar för den tid man står vilket är skönt så man slipper ha en tid att passa. Efter att vi hade köpt biljetter och en dricka så blev det lite väntan innan båten kom. Över till Danmark och sedan tog vi en promenad och tittade i lite affärer. Lite shoppat blev det också... Jag köpte tre stycken hus som man kan ha ljus i samt två klänningar/tunikor. De var så söta och somriga, en vit och en korallfärgad, superfina och sköna =) Älsklingen köpte en whiskey samt en Jägermeister, så nu kan vi dricka Jäger-Redbull ikväll, gott =) Vi hade bestämmt oss för att ta Aurora hem, då vi tyckte att utbudet var för dåligt å Tych, så därför blev det lite planlöst vandrande innan vi återvände till båten. På båten hittade vi både öl och lite godis, massa gott =)

Väl i Sverige igen, efter att vi hade gått den långa vägen av båten släpandes på ölen, så åkte vi till Maxi för att handla mat. Massor med folk var det fast att klockan var mycket, men vi lyckades ändå klara oss smärtfritt genom shoppingturen samt köerna. Efter det blev det hem och packa ipp allt och sedan har vi bara tagit det lugnt och myst. Snart blir det middag, potatisgratäng och fläskfile, samt lite TV-tittande. Ikväll ska man ju även släcka allt mellan 20.30-21.30, får se om vi fixar det eller hur vi gör. Jaja, vi får se sen! Nu ska jag iaf hjälpa till med maten!


Hoppas ni haft en mysig lördag!
Trevlig kväll önskar jag er alla!
Kram

Solig dag med lördagsutflykt

Åhh, vad härligt med lördag =) Jag och älsklingen tänkte ta tillvara på dagen och göra en utflykt tillsammans bara vi två. Tror det blir en tur till Danmark, gå och titta lite och sedan köpa med lite öl hem. Härligt med lediga dagar då man kan göra precis vad man vill, bara umgås och ha det mysigt. Tror faktiskt att vi borde fixa till oss nu om vi ska åka, skönt om man slipper stressa och istället kan ta det lugnt.


Ha en skön lördag!
Kram

Världens bästa valp

Idag fyller världens bästa Lucas år. Min älskade grabb, lilla valpen som inte är en valp längre utan har hunnit bli två år. Tänk att för två år sedan fanns han inte i vårt liv, och nu är han vårt ALLT!


Älskar dig sötaste, underbaraste, goaste och mysigaste Lucas! You´re my everything ♥


Liten valp har nu blivit stor kille


♥ Älskar dig Lucas ♥

Friday Night :)

Godafton alla underbara läsare!

Redan fredag kväll, dagen har flygit iväg. Fast det är kanske så när man jobbar mellan 9-18. Slutade dock lite tidigare så var hemma för knappt 30 minuter sedan. Hoppade in för en kollega som är iväg i Japan hos sin dotter, så jag tog hennes stägning idag. Har precis fixat till mig lite - sminkat mig, fixat håret och bytat kläder. Ska alldeles strax gå ut för mamma ska hämta oss, sedan ska vi till henne och äta middag. Ska bli sååååå gott, MUMS =) Vi ska även passa på att fira både M som fyllt år i veckan samt söta Luc som fyller år idag. Passar perfekt att jag idag fick mitt halsband med en bild på Lucas som jag beställt på nätet, det ska absolut bäras ikväll! Lovar att visa bild sedan!

Nä nu ska jag slita mig! Älsklingen valde rubriken på dagens inlägg, skönt för då slapp jag försöka vara lite kreativ! Nu är det dax för avfärd, är superhungrig för det var längesedan lunch nu. Ha en toppenkväll! Kram

I wanna go home...

Sitter på jobbet och flummar för tillfället. Är supertrött i hela kroppen och vill helst bara få gå hem. Vet dock inte hur bra det skulle vara med tanke på att jag inte slutar förrän 18.. Sista barnet gick vid 17.15, så nu har jag suttit här ensam ett tag. Känns både tomt och ensamt, inte skoj alls. Funderar på att stanna på hemvägen och köpa ett våffeljärn, är ju trots allt våffeldagen idag så det skulle vara gott med lite våfflor. Får se vad jag orkar med på hemvägen.


I övrigt har dagen varit fin. Full fart på jobbet, fortfarande många som är sjuka så vi jobbar på som aldrig förr. Även idag har det varit en del strukturerande inför de kommande dagarna, men detta kommer bli bra är jag säker på =) Fint väder har det varit också idag.. Vi var ute en lång stund på gården efter lunch. Efter det var jag även ute på en promenad med en kollega, var superhärligt! Hoppas nu det fina vädret fortsätter och att det börjar bli lite varmare, det behöver och förtjänar vi alla tycker jag =) Nä nu orkar jag inte skriva mer, hörs kanske senare!


...Let me go home


Ibland funkar det inte som man tänkt sig

Godmorgon!

Min blogg fungerade inte på hela eftermiddagen och kvällen igår, riktigt irriterande att inte kunna komma in och skriva. Särskilt irriterande eftersom jag hade något viktigt att skriva =) Gårdagen var iaf riktigt bra. Jobb på förmiddagen, vilket flöt på utan problem. Slutade jobba redan 13, underbart att sluta tidigt =) Efter jobbet var jag hemma om en kort stund, fixade födelsedagspresent till älskade mamma =) Sedan for vi bort till mamma som fyllde år igår. Älskade mamma fyllde år så vi var över på lite tårta och fika =) Gott och trevligt! Tyvärr hade jag glömt beställa presenten så hon fick bara en bukett tulpaner... Förhoppningsvis ska vi äta middag tillsammans till helgen så jag hoppas på att presenten har kommit innan dess. Tror mamma kommer bli glad för den, ska bli skoj se om hon gillar den =) Så jag hoppas att det blir god mat med gott sällskap, vi får väl se hur det blir =)


Nu ska jag snart åka till jobbet!
Ha en underbar dag!
Kram

Upp ska vi alla

Godmorgon!

Starx dax för mig att ge mig av till jobbet. Har öppning idag, vilket känns tungt när klockan ringer halv fem men det känns minst lika bra när klockan slår ett och man får gå hem =) Upp ska man oavsett vilket, känns som att det kvittar om jag ska upp halv fem eller halv sju. Jag går gärna upp tidigt för att ha fördelen av att gå hem tidigt, det är underbart =)

Nu ska jag ut och skrapa rutorna på bilen! Hatar denna kylan, vill ha värme nu så man kan slippa skrapa bilen, slippa tjocka kläder och skor, slippa att frysa om händerna, slippa allt och bara få njuta av sol och värme och sköna dagar... Time To Leave! Hoppas alla får en underbar dag! Kram

It´s Been A Hard Day

Arbetsdagen idag har varit riktigt tuff. För det första var två (av totalt 7) pedagoger borta, pga sjukdom. Att vi saknade personal ledde till att vi fick ha öppet mellan avdelningarna hela dagen, vilket gör det stökigare och mer högljutt eftersom det blir fler barn på ett ställe och de har mer yta att röra sig på vilket leder till vildare lekar. Dessutom var det flera barn som var/blev sjuka, bland annat ett barn som kräkte över frukostbordet och ett barn som var superhängigt hela dagen. Det är hårt att arbeta på en förskola i sjukdomstider, det är bara till att bita ihop och vara glad.

Nu har jag dock fått komma hem, känns skönt att få sjunka ner i soffan och ta det lugnt lite. En lugn kväll i soffan med lite TV och mat blir helt erfekt efter denna dagen känner jag... Nu blir det ett avsnitt Grey´s Anatomy tror jag! Trevlig kväll!


Lights, Cameras, Action


Gryning över Pop Century Resort

I´m Ready To Go


Under de två första dagarna hade vi klarat av två av Disney World´s fyra temaparker. När vi skulle välja inför vår tredje dag så stod valet mellan Disney´s Hollywood Studios eller Disney´s Animal Kingdom. Valet föll på Hollywood Studiosmåndagen den 11 augusti steg vi upp i gryningen och tog bussen dit. Som boende på ett av Disney World´s egna hotell hade man fördelen att en park varje dag hade öppet en timme tidigare enbart för de som bodde på ett Disney World hotell. Just denna dagen var det Hollywood Studios som öppnade en tmme tidigare så vi tyckte att det passade bra att tillbringa denna dagen där. För att kunna uttnyttja den extra timmen optimalt så valde vi att hoppa över frukosten och istället äta senare på parken.


Disney´s Hollywood Studios har Musses trollkarlshatt som kännetecken. Denna enorma hatt ser man nästan vart man än går i parken
Bild lånad från Disney World´s hemsida

Disney Hollywood Studios ger en inblick i all magi som finns i Hollywood. Genom både liveshower och åkattraktioner får man en chans att se hur saker går till "behind the scenes". Hela parken är tilläggnad filmens värld och där finns gott om spännande saker att ägna dagen åt. Eftersom vi anlände tidigt så hade grindarna ännu inte hunnit öppna när vi kom fram till parken. Under tiden som vi väntade på att det skulle öppna så passade vi på att spana in kartan för att se vad vi ville se och vart vi skulle gå. Efter ett tag öppnades grindarna och vi blev insläppta det första steget i parken. Väl innanför grindarna så var där ännu en avspärrning. Vi visste först inte varför där var ännu en avspärrning, men strax fick vi veta vad som var på gång... Att vi hade anlänt tidigt till parken gjorde att vi fick möjligheten att se öppnandet av parken den dagen, vilket var en upplevelse i sig. När klockan närmade sig åtta kom ett filmteam farande med kameran i högsta hugg. Regissören skrek och domderade medan han höll på att spela in en scen. Två av dagens gäster fick gemensamt spela huvudrollen i filmen och de fick nöjet att klippa upp bandet som avspärrningen bestod av också var parken öppen för den dagen.


Mycket folk köade redan tidigt för att komma in i parken. Jag passade på att spana in kartan lite mer noggrant medan vi stod och väntade på att få komma in.

När väl parken var öppen så begav vi oss direkt mot parkens nyaste attraktion - Toy Story Mania. Vi hade hört mycket om denna attraktionen, och jag hade även hört talas om de enorma köer det lätt blev till den. Vi hade därför bestämt oss för att gå dit först för att ta Fastpasses till den. När vi hade tagit Fastpass så bestämde vi oss för att trots allt ställa oss i kö och åka en gång då med. Eftersom den precis hade öppnat så gick kön ganska snabb trots allt och vi var framme efter en kort väntan. Karusellen var verkligen hur rolig som helst, jag överdriver nog inte om jag säger att det är den roligaste jag någonsin har åkt. Man satt i vagnar två och två och hade 3D-glasögon på sig. Man åkte sedan in längst en räls och fick genomgå olika tävlingar, exempelvis kastade man ringar, kastade bollar på tallrikar och sköt pil på ballonger. Man fick olika poäng för hur bra man träffade och det kändes verkligen som att man gjorde sakerna på riktigt. Vid en station skvätte det tom. vatten på en när man träffade ballongerna med pilar. Karusellen var verkligen hur rolig som helst, skoj med tävlingsmomentet också =)



Toy Story Mania
Bild lånad från Disney World´s hemsida

Efter åkturen så vandrade vi runt lite i parken för att spana in vad som fanns där. Samtidigt letade vi efter något trevligt ställe där vi kunde äta lite frukost. Till sist hamnade vi på Sunset Boulevard som leder ner till det ökända Hollywood Tower of Terror.  Jag ville direkt åka men eftersom där var lång kö och jag inte kunde ta ett Fastpass till eftersom vi redan hade tagit på Toy Story Mania. Fastpassen funkar som så att man kan ta ett nytt den tid som det tidigare börjar gälla, eller efter två timmar ifall det är längre tid än så tills det första Fastpasset börjar gälla. Eftersom kön var för lång så tog vi istället lite frukost på ett ställe som låg högst upp i Sunset Boulevard. Goda croissanter, kaffe till D och juice till mig blev det som fick bli vår frukost. Vi köpte även lite efterrätt att äta efter frukosten - wienerbröd till Daniel och chokladmuffins till mig. Under tiden som vi satt vid ett bord på uteserveringen så fick vi lite sällskap i form av en söt liten fågel. Självklart smet jag till den lite smulor, djurvän som jag är =)


En promenad nerför Sunset Boulevard, längst ner ligger Hollywood Tower of Terror


Gott med frukost och alltid trevligt med lite frukostsällskap

Under tiden som vi åt så passade jag på att spana in programmet för dagens aktiviteter i parken. Vi försökte få ihop lite tider för de shower vi mest ville åka, men det var ingen lätt uppgift. Tillslut bestämde vi oss för att sikta på en stuntshow med biljakter till att börja med. Dock var det ett bra tag till showen skulle börja så vi bestämde oss för att titta runt i parken fram tills dess. Först fixade vi Fastpass till Tower of Terror och när vi hade gjort det så hörde jag plötsligt sång som lät som musiken från High School Musical och vi skyndade oss mot det hållet. Det visade sig att det var ett uppträdande med dans och sång från filmerna och vi stannade och tittade ett tag. Efter ett tag blev solen för varm och vi bestämde oss därför för att vandra vidare. Efter lite promenerande så hamnade vi i området där stuntshowen skulle gå så vi gick in och satte oss. Det var en enorm läktare och efter ett väldigt dividerande så hittade vi tillslut en bild som båda var nöjda med (lagom avstång från showen men ändå i skugga så vi slapp den gassande solen). Showen var suverän med massor av roliga stunt. De som körde bilarna måste vara riktigt duktiga, de körde framåt, bakåt, hit och dit, ibland var det bara centimetrar mellan bilarna men inga repor blev det. Sist av allt fick man se hur slutresultatet hade sett ut om det hade varit en tagning till en riktig film. Riktigt skoj =)



Roligt med uppträdande från High School Musical


På promenad genom parken

Lights, Motors, Action
Stuntshowen som vi var på


Läktaren var enorm och showen var riktigt bra


Vi fick vänta ett tag innan showen började


Vi under tiden som vi väntade på att få se stuntshowen


Bilarna körde så det rykte! Superhäftigt var det =)

Efter showen så visste vi inte riktigt vad vi ville göra. Där fanns några attraktioner som vi ville åka och några shower vi ville se, men showtiderna passade inte så bra och vi kände oss allmänt trötta i kroppen. Solen gassade enormt mycket och det var jättevarmt att befinna sig ute i solen. Man kände i kroppen hur påverkad man blev av solen, man blev seg och lite yr. Vi vandrade därför lite planlöst runt för att köpa lite dricka, och under tiden försökte vi hålla oss borta från den direkta solen och istället befinna oss i skuggan från husen. Helt plötsligt såg vi New York torna upp sig framför oss, med både Empire State Building och Flatiron Building. Hade jag inte vetat bättre hade jag antingen trott att vi plötsligt hamnat i NY, vilket hade varit konstigt då vi var i Orlando, eller att jag hallucinerade, vilket inte hade varit så konstigt med tanke på värmen. Det var dock bara kulisser men de såg väldigt riktiga ut, såg ut som riktiga hus =) Vi vandrade vidare in i en gata och hamnade utanför ingången till Studio Backlot Tour. Detta var en rundtur där man fick se olika saker från filmens värld. Först fick man se insplningen av en scen där ett fartyg blev anfallet av flygplan som sköt på det. Sedan fick man gå vidare och sätta sig i bussar som körde en på en rundtur. På rundturen fick man se in i exempelvis ett rum där man gjorde kostymer. Det bästa på rundturen var dock den delan där man blev fångad mitt i en jordbävning. Hela bussen skakade, vatten kom forsande och det brann en massa utanför bussen. Det var riktigt häftigt, en mäktig upplevelse. Turen var ganska bra, lite seg emellanåt men klart värd att åka om så bara för jordbävningsdelen =)



What?! Är vi i New York helt plötsligt?
Puh, det var bara en kuliss och inte jag som hallucinerade


Ingången till Studio Backlot Tour

Lite bilder från rundturen.
Först ett torn med en buske formad som Musse, sedan ett plan med Musse-figur på och sist en bild på katastrofområdet där jordbävningen skedde.

Efter Backlot Tour gick vi bort igen på Sunset Boulevard eftersom det var dax för en tur i den ökända hissen. Åkturen var ganska så bra, just när hissen föll var inte så skrämmande men hela attraktionen hade ett spöklikt tema och man fick en berättelse berättad medan man väntade samt när man väl kommit in i hissen. Oavsett att den inte var lika pirrande som jag trott så är det absolut en attraktion jag gärna hade åkt igen. Efteråt gick vi bort till en karusell som låg intill, en bergochdalbana som hette Rock´n´Rollercoaster with Aerosmith. Efter några försök att få med mig D så gav jag upp och ställde mig istället i Single Riders kön. Åkturen var fantastiskt bra. Man fick först se ett filmklipp där man blev medbjuden på en av deras konserter. Efter det fick man sätta sig i världens snabbaste limousin eftersom det var bråttom om vi skulle hinna till konserten. Med en hastighet på 0-100 på någon sekund samt musik strömmande högt från högtalare i nackstödet så for man ut i en bergochdalbana i totalt mörker (inomhus). Det enda man såg var neonskyltar och det var riktigt häftigt. Några loopar senare var jag av igen och berättade glatt för D om den häftiga upplevelsen.

Under dagen åkte vi även en hel del andra attraktioner, men jag minns inte exakt när vi åkte de olika. Vi åkte bland annat Toy Story Mania igen, Journey Into Narnia: Prince Caspian samt The Great Movie Ride. Alla dessa var ganska bra, roligt se olika saker från filmens värld. Vi hade det iaf riktigt roligt och en massa minnesvärda attraktioner såg vi. Tyvärr missade vi Indiana Jones-showen eftersom tiderna passade så dåligt. Antingen var det för lång tid kvar så vi bestämde oss för något annat och missade det eller var det samtidigt som något annat vi ville se. Efter en massa promenerande, tittande och åkande så var vi helt möra i kroppen och gav oss tillbaka till hotellet för en stunds vila. Tror även vi var nere och badade en runda i poolen för att svalka av oss. Efter att ha hämtat nya krafter så begav vi oss av från hotellet igen när kvällen närmade sig. Vi bestämde oss för att ta en runda in till Downtown Disney för lite mat och shopping. Nere i Downtown fanns det massor med affärer, många med disneysaker som tema. Bland annat fanns där en enorm Disneystore med allt mellan himmel och jord. Efter att ha botaniserat runt bland kökstillbehör, kläder, mjukdjur, leksaker, inredningssaker och smycken så kände vi oss nöjda med affären. Jag köpte först en klocka med Musse Pigg figurer, den är i silver med Mussehuvuden som länkar i armbandet. Jag tyckte den var enormt fin och att den senare skulle passa perfekt till min ring, lika glittrig och fin med gnistrande stenar i armbandet. Priset var också väldigt bra så den inhaldnades innan vi vandrade rundor. Vi hade via hotellet fått en rabattcheck på mat på Planet Hollywood så det fick bli middag där. Varsin hamburgare med pommes och öl blev det, underbart gott smakade det men jag tyckte dock det var lite för högt ljud med musik som spelades högt under tiden man åt. Efter middagen fortsatte vi strosa rundor ett bra tag innan vi tillslut tog bussen tillbaka till hotellet.


Redo för en kväll i Downtown Disney

Downtown Disney låg precis vid en sjö och här ser man lite av affärerna på andra sidan vattnet.


Jag posar lite...
Först vid legostatyerna utanför Legobutiken och sedan på en bro över till Pleasure Island

Här åt vi middag på kvällen. Toppengod mat men tyvärr lite för hög ljudnivå enligt min smak..

Showcase of The World and Our Future World

Söndagen den 10 augusti var vår andra dag på Disney World. Denna dagen bestämde vi oss för att besöka Epcot. Epcot var den park jag hade minst förväntningar på, och den park jag trodde skulle bli minst rolig. Dock överträffade parken mina förväntningar och vi hade en helt underbar dag på Epcot. Epcot är en enorm park på 300 acres (ungefär 1,2 kvadratkilometer), vilket är dubbelt så stort som Magic Kingdom. Parken är uppdelad i två olika delar - Future World ,som har många hissnande åkturer vilka till stor del syftar till framtiden precis som namnet antyder, samt World Showcase.

När man har passerat grindarna till parken så faller blicken direkt på ett enormt klot, likt en gigantisk golfboll, som tornar upp sig framför en. Detta är Spaceship Earth, en av parkens attraktioner och kännetecknet för Epcot. Detta enorma klot kan man se lång långväga, bland annat kunde vi se den från vårt hotell, som låg en bra bit därifrån (längre bort än gångavstånd). Inuti klotet finns en fantastisk åkattraktion där man får följa människans historia genom tiderna. Vandrar man sedan framåt och förbi klotet, så kommer man till ett torg varifrån man sedan kan ta sig till de olika delarna av Future World. Future World är sedan indelat i olika delar, där varje litet land är sponsrat av olika företag. Bland annat finns där en attraktion där man får öka i en bil under körtestet som en bil genomgår. Test Track heter attraktionen och denna är sponsrad av olika bilföretag, bland annat Volvo och Saab. Vidare från Future World kan man sedan ta sig till World Showcase.

World showcase är en slags utställning över elva av världens länder - Mexico, Norge, Kina, Tyskland, Italien, England, Japan, Marocko, Frankrike, USA samt Canada. Alla länderna är placerade runt en stör sjö, World Showcase Lagoon, och man kan vandra runt sjön och gå från land till land. Man kan dricka öl på Oktoberfesten i Tyskland, spana in Eiffeltornet i Frankrike, äta Fish & Chips i England samt besöka Akershus i Norge. Parken sammanför två olika syner på världen på ett väldigt intresseväckande sätt, och detta är verkligen en park som jag önskar att vi hade kunnat lägga mer tid på.


Epcots kännetecken, Spaceship Earth, som reser sig likt en gigantisk boll över parken.
Längst fram kan man se ett Monorail-tåg, med vilket man kan ta sig till parken från vissa hotel.
Bild lånad från Disney World´s hemsida


Lite blandade bilder över Epcot.
Fyrverkerierna över World Showcase Lagoon på kvällen, ingången till China i World Showcase, en reklambild för Soarin, en åkattraktion i Future World samt en bild över Spaceship Earth på kvällen
Bilder lånade från Disney World´s hemsida

Vi startade dagen med en promenad runt Future World för att se vad som fanns i parken. Jag åkte Mission: SPACE, vilket är en attraktion där man blir utskickad i rymden för att landa en farkost på Mars. Under åkturen får man känna på de krafter man utsätts för under en rymdresa. Jag fick åka karusellen själv, eftersom Daniel valde att hoppa av precis innan vi skulle gå in i vagnen. Åkturen var riktigt skoj, dock skulle jag vilja testa den andra versionen, denna gången valde jag den lugna med mindre gravitationskraft men det hade varit skoj prova den tuffare turen. Vi gick sedan vidare, tog Fastpass till Test Track och vandrade sedan vidare för att se vad där fanns mer i parken. Efter en tur med Nemo och hans kompisar i "In the seas with Nemo and friends" så spanade vi lite på fiskar i ett enormt akvarium som fanns där.

Vi vandrade sedan vidare för att hitta lite lunch och hittade en Food Court där jag köpte en toppengod kycklingsallad medan älsklingen åt en baguett. Det var en enormt varm dag och varje gång man kom in i en av paviljongerna där alla attraktioner fanns, så njöt man av airconditionen. Dock blev det snabbt lite väl bra, och inom några minuter hackade man tänder av den enorma nerkylningen av kroppen. När vi satt och åt inne i en av dessa paviljonger så blev jag sådär riktigt nerkyld, så för mycket av det goda vill man inte ha =P Bra med aircondition i den värme som sommar i Florida innebär, men de kanske skulle satsa på lite mindre trots allt...


Precis anlänt till Epcot. En snäll amerikan erbjöd sig att fotografera oss så här står vi båda framför Spaceship Earth.


Älsklingen tittar kartan och försöker lokalisera sig i parken


Paviljongen där Mission: SPACE fanns till vänster, samt ingången till Test Track till höger


Daniel och jag utanför The Seas-paviljongen där vi träffade Nemo och hans vänner


Jag hälsar på Nemo och hans kompisar

Efter lite lunch så var det dax för att testa Test Track. Vi var båda väldigt förväntansfulla inför åkturen, eftersom vi hört mycket positivt om den. Under åkturen sitter man i en bil som genomgår olika testfaser, bland annat bromstest och kurvtest, innan den tillslut åker ut på en racingbana långt ovanför marken där farten testas. Åkturen var riktigt rolig och det gick supersnabbt, så det blev direkt en av favoriterna =)



Ingången till Test Track. Precis ovanför texten där det står Test Track så kommer bilen farande i full fart.
Lägg märken till den välkomnande skylten till höger i bilden =)


Puuh, vi överlevde testturen och på väg ut möttes vi av dessa trevliga skyltar som bokstavligen tackade oss för besöket!

Efter en varm förmiddag i parken så bestämde vi oss för att ta en paus och hoppade därför på bussen tillbaka till hotellet. Vi kände dock inte riktigt för att bara stanna där och slappa, så istället åkte vi till en av områdets två vattenparker. Denna första gång bestämde vi oss för att besöka Typhoon Lagoon, som föreställer en tropisk ö där det varit en enorm storm. Mitt i parken fanns där ett högt berg och på toppen hade ett stort skepp blivit fast efter stormen. Runt om i parken fanns där även andra kvarlämningar efter stormen, till exempel surfbrädor i palmerna. I vattnet nedanför det enorma berget som är centrum i parken kommer det regelbundet enorma vågor med ett stort vrål och runt hela parken kan man åka i stora ringar på den lugna Cast Away Creek. Parken var helt underbar med sitt tema som verkligen genomsyrade allt i parken. Efter att vi hade lånat ett litet skåp så slängde vi oss snabbt i vattnet och lät oss bli dränkta av de stora vågorna. Efter det passade vi också på att ligga och slappa på Cast Away Creek, vilket var enormt härligt efter en förmiddag full av aktiviteter på Epcot. Vi stannade i parken ett bra tag och tog det lugn och svalkade av oss, men tillslut bestämde vi oss trots allt för att bege oss tillbaka till hotellet för att duscha och göra vid oss för att sedan kunna bege oss tillbaka till Epcot för att spana in World Showcase som vi inte hade tittat på innan på dagen.


Bild över den stora "vågbassängen" med det strandade skeppet som blickar ner över vattnet
Bild lånad från Disney World´s hemsida


Jag spanar ut över parken
Här har vi precis anlänt till vattenparken


Helt underbar miljö var det i parken
När vi kom in i parken så stannade vi till på en liten platå där man kunde titta ut över parken.


Lite bilder på omgivningarna.
Tyvärr har vi bara bilder härifrån och inga nere i parken för vi låste in kameran med väskan i ett skåp


Älsklingen och jag

Här längtade vi massor efter att få slänga oss i det blåa, härliga vattnet och svalka av oss
Efter en massa badande så bestämde vi oss för att åka tillbaka till hotellet. Inom på hotellet en snabb runda för att duscha av klor från badandet och sedan var vi iväg igen. Klockan hade sprungit på medan vi badade så för att hinna se World Showcase så var det snabbhet som gällde. Bussen till Epcot och väl inne så startade vi med att åka Spaceship Earth. Åkturen var faktiskt riktigt skoj med att man fick se vägen fram till där vi är idag, se hur människornas liv har utvecklats. I början tog de också ett foto på varje person, så när karusellen hade kommit till toppen av globen och man var på väg ner igen så fick man svara på korta frågor och de berättade hur en framtida semester skulle kunna se för just oss. Här fick man se sitt eget foto inplacerat i berättelsen, riktigt kul var det. Efteråt kom man ut i en paviljong där man via datorer kunde ange varifrån man kom också placerades man ut på en karta. Var ganska så skoj att se vart människor kom ifrån, just den dagen vi var där så var det typ inga från Europa som hade varit där =) Man kunde även skicka vykort via mail till folk man kände, riktigt skoj =)



Jag och D på vår framtida drömsemester


Slutbilden i bildspelet om vår framtida semester

Efter åkturen i Spaceship Earth så vandrade vi bort till "The Land"-paviljongen och tog Fastpass till Soarin. Eftersom det var ett tag kvar till Fastpassen började gälla så gick vi bort och åkte Test Track en gång till. Där var ganska lång kö så vi bestämde oss för att ställa oss i "Single Riders"-kön. På vissa åkattraktioner har de en kö för folk som åker ensamma, och de använder dessa till att fylla upp i vagnarna så att det inte blir en massa tomma platser. I Test Track satt man i små bilar, tre säten i bredd och två rader i varje bil. Eftersom många åker i par så är det på en karusell som denna perfekt med en kö likt denna att fylla upp den tredje platsen med. Vi tog en fartfylld åktur och begav oss efteråt tillbaka till Soarin. Dock valde D att inte åka, eftersom de varnade för höga höjder och han är höjdrädd. Soarin är en simulator där man sitter i rader med ungefär tio personer i varje rad. Raderna åker sedan upp i luften framför en enorm bioduk. Man flyger sedan segelflyg över USA:s landskap. Åkturen var helt magisk - man åkte över apelsinfält och kände till och med doften av apelsiner, över vatten och riktigt lyfte på fötterna för att inte bli blöt och hela åkturen avslutades på Disneyland i Kaliforien, där man åkte nerför Main Street och fick se de underbara fyrverkerierna fylla himlen framför sig. Jag älskade denna attraktionen och sörjer verkligen för älsklingen som är höjdrädd och därför inte kunde åka. Här kan man se en helt underbar video över karusellen, där man får en inblick i de olika vyer man flög över (klicka på fliken som heter video, den finns nere till vänster på bilden).

Vi fortsatte sedan vidare till World Showcase. Klockan hade hunnit bli mycket och eftersom vi inte hade förväntat oss så mycket av World Showcase så hade vi inte avsatt så mycket tid till det. Dock insåg vi att där fanns massor att se och göra, vilket gjorde att vi fick stressa runt för att hinna se allt. Nu när jag tittar tillabaka så inser jag också hur mycket vi missade tyvärr, vilket gör att detta är ett ställe jag verkligen skulle vilja tillbaka till för att se mer av de olika länderna. Iallafall så startade vi med Mexico och gick sedan medurs runt sjön. Alla länder var riktigt fina och det kändes verkligen som att man var där på riktigt. Efter Mexico kom Norge och sedan fortsatte länderna ett efter ett. Lite roligt var att Norge påminde ganska mycket om Sverige, kändes som att de hade snott lite svenska saker och påstod att det var norskt. Från början hade Disney World velat ha med Sverige, som dock tackade nej och därför frågade de Norge istället... Vi vandrade runt under en lång stund och tittade på alla fina länder och byggnader, men plötsligt föll mörkret och det började bli dax för kvällens ljusshow. Vi hade fortfarande inte ätit någon kvällsmat men som tur var så närmade vi oss England. D hade hela tiden tjatat om att han ville äta Fish & Chips i England så det fick bli det till middag tillsammans med en god öl =)


Spaceship Earth sett från andra sidan World Showcase Lagoon


Lite bilder ut över World Showcase Lagoon där man ser de olika länderna i bakgrunden


Älsklingen i Norge framför Akershus


Jag tog en tur till Kina


På genomresa...
Oktoberfesten i Tyskland besökte vi, efter det åkte vi inom Italien där Daniel glatt poserade och sedan kollade vi även inom Japan


Underbart vackra hus i Marocko


Frankrike med Eiffeltornet


Fish & Chips och engelsk öl satt fint till middag

Efter lite mat så var det dax för Illuminations: Reflections of Earth. Illuminations är en spektakulär ljus-, vatten och lasershow som går i World Showcase Lagoon varje kväll. Vi hittade en bra plats där vi såg nästan hela sjön och därifrån betraktade vi sedan den fantastiska showen som handlade om jorden och jordens liv.

The Story of llumiNations

IllumiNations: Reflections of Earth at Epcot tells the story of our planet in 3 unforgettable acts.

  • Act 1: Chaos - Bear witness to the explosion at the dawn of time that brings about the creation of Earth, where you are invited to observe the Inferno Barge, a liquid-propane mechanism launching balls of fire 60 feet into the air.
  • Act 2: Order - Behold the glowing Earth Globe as it glides peacefully to the center of the lagoon, illuminated with-and celebrating-the famous faces and achievements of our time.
  • Act 3: Meaning - During this final act, the Earth Globe blossoms to reveal a torch and the glow of a thousand fireworks and laserlights that fill the night sky in a shimmering kaleidoscope of color and sound, propelling us into the future.

Bild och text lånad från Disney World´s hemsida




Amazing pictures from the amazing show
Bilder lånade från Disney World´s hemsida. Följer man länken finns där även en video över den fina showen.

Efter en mäktig upplevelse så bestämde vi oss för att bege oss från parken. Vi ville dock testa att gå ut via International Gateway, som är en annan ingång än huvudentren. Jag trodde vi skulle komma ut så att vi även därifrån kunde ta oss till bussarna tillbaka till hotellet men det gjorde vi inte. Istället hamnade vi på Disney´s BoardWalk, ett område med affärer, restauranger och nattklubbar. Där var jättefint, låg precis vid vattnet med helt fantastiskt fina hus så vi vandrade runt där ett tag. Vi var dock trötta och slitna så vi började leta efter en busstation. Så lätt var det dock inte att hitta, men tillslut hittade vi ett hotell och hotellets busstation och därifrån kunde vi ta en buss. Dock går där inga bussar från hotell till hotell, utan vi fick ta en buss till Disney Downtown, vilket även det är ett shoppingområde. Vi bestämde oss för att spana in även detta området och gick därför en runda innan vi tillslut kom på rätt buss och kom tillbaka till hotellet. Väl på hotellet var jag inte sugen på att sova, utan försökte istället övertala D att vi skulle bada. Han nappade inte på förslaget men gick med på att vi gick ner till poolen så att jag kunde bada. Efter ett dopp gick vi upp på rummet igen och somnade gott efter en fullmatad dag...


Disney´s BoardWalk
Bild lånad från Disney World´s hemsida


Downtown Disney
Bild lånad från Disney World´s hemsida


Nattdopp i poolen

Guten morgen!

Godmorgon!

Vi har nyss vaknat här hemma och ligger kvar och myser i sängen. Jag älskar helgmorgnar - man kan vakna när man vill, ligga kvar och ta det lugnt, surfa på datorn och helt enkelt göra precis vad man vill. Dock ska jag snart försöka ta mig upp och göra frukost, kan ju inte ligga här och dra mig hela dagen =)


Hoppas alla får en fin söndag!
Kram

How Could I Forget?

Haha, precis när jag hade skrivit förra inlägget och la in bilden så slog en sak mig... Idag är det ju den 21 mars, vilket betyder att jag och älsklingen idag har varit gifta i 7 månader =) Känns dock som att det alltid har varit vi, fast det är kanske så det känns när allt är rätt!

De bästa 7 månaderna i mitt liv har det varit iaf.. och just nu känns det som att det bara fortsätter att bli bättre och bättre. Just nu blickar vi framåt, till en massa underbara saker som komma ska! Jag längtar och drömmer som en tok, hoppas vår dröm får gå i uppfyllelse inom en snar framtid.. Allt tillbakatittande på det som varit, allt underbart vi har gått igenom, den underbara USA-resan och det underbara bröllopet, har fått mig att drömma och längta en massa och nu drömmer jag inte om något annat än att vi ska kunna förverkliga det som vi längtar efter...


We Keep On Walking, Together Forever With You By My Side...


With you by my side nothing can go wrong

Några foton från vår dag
Foton tagna av Michael Skoglund och fixade av mig

Mood changes

Ibland skiftar humöret snabbt som tur är. Precis efter mitt förra inlägg så kom Daniel in i vardagsrummet med en god drink till mig. Världens sötaste man är han så jag gick ut i köket till honom och passade på att kramas och pussas en massa. Efter en massa mys med älsklingen så lyckades jag trots allt glömma alla dumma tankar och ett leende började spridas i mitt ansikte. Nu sitter jag här och känner mig lite halvt hög, men då inte på något annat än kärlek. Jag älskar min man, känner mig som världens lyckligaste som får vara med honom varje dag... Min söta Daniel! Även om tankarna finns kvar så känns de inte lika jobbiga längre, man måste försöka vara positiv och inte tänka så mycket så känns saker lättare. Tillsammans med D blir allt lättare, för oavsett vad som sker ute i världen så har vi alltid varandra och står starka tillsammans enade som ett team.

I love U! Tack för att du alltid finns för mig =)


The best day ever

I really don´t understand

Känner mig lite deppig idag, lite ledsen och besviken rent allmänt. Känns jobbigt när man inte förstår, när man kämpar men aldrig kommer någonstans.. Tankarna bara maler runt, gillar inte när de gör det. Inget jag riktigt vill gå in på här, men tusen tankar snurrar runt och den största tanken är att jag inte förstår. Det känns inte rätt, varför ska det vara så svårt...

Nu ska jag gå och pussa på min underbara man, då blir jag altid gladare. Måste iaf sluta sitta här och fundera, inget blir bättre av det, det är en sak jag vet och förstår mig på =) Ha en bra kväll! Kram

It´s a riddle how lovers can stay alive..


Underbart mysig låt, en av favoriterna för tillfället

Skönt med soft lördagsmorgon

Underbart att vakna upp och veta att det är lördag morgon och att hela helgen ligger framför en. Jag ligger fortfarande kvar i sängen, skönt ta det lugnt. Ska dock snart gå upp och göra lite frukost, är riktigt hungrig. Bara en liten stund till framför datorn, måste ju hinna kolla in alla favoritbloggarna.

Gårdagskvällen var riktigt bra. Helena och Andreas, Mattias Maria och Noah kom för lite tacos. Vi hade jättetrevligt; maten var god och det är trevligt att snacka en massa skit och spela en massa spel. Vi startade kvällen med tacos och en massa prat, trevligt prata lite och uppdatera sig i varandras liv. Efter det flyttade vi oss över till soffan och startade lite spel. Först ut var Mario Cart på Wii, roligt att köra några race. Sedan gick vi över på Guitar Hero innan vi tillslut landade i Singstar. I mitten någonstans tog vi en paus med efterrätt. Kaffe och chokladpudding blev det till efterätt, gott =) Efter en massa sjungande så hade klockan redan hunnit bli ett och det var dax för gästerna att bege sig hemåt. Även jag och älsklingen var trötta så det blev sängen direkt för en skön natts sömn!

Var jätteskoj att träffa folket och mysigt att få gosa lite med Noah. Han är så söt och växer så snabbt så det gäller att ta chansen att gosa med honom när man kan =) Han var så nöjd och glad hela kvällen så när han hade fått kvällsmat somnade han gott i resesängen där han sedan sov gott.

Idag har vi inte mycket planer. Först funderade vi på Helsingör en runda, gå och titta lite och köpa lite öl med hem. Dock har ingen av oss speciellt mycket lust idag, känns mer kockande att vara hemma och mysa en massa. Vädret är inte heller allt för skoj så jag tror vi hoppar det. Istället blir det nog lite hemmamys, en bra film och lite fika kanske i eftermiddag? Jag tänkte iaf försöka att fortsäta på mina inlägg om USA, svårt hinna med det under veckorna eftersom det tar lång tid att ladda upp bilderna men idag har jag gott om tid så något inlägg ska nog hinnas med!

Ha en underbar dag!
Kram

Who´s The Champ?

Halloj!

Äntligen är det fedag och dax för helg. Ska blir riktigt skönt att vara lite ledig, särskilt skönt att få vara lite med älsklingen. Vi har inte setts på hela veckan eftersom vi har jobbat om varandra. Ikväll blir det gäster; Helena, Andreas, Maria, Mattias och Noah kommer på lite mat, go dricka och massa spelande. Ska blir trevligt =)

Fast just nu har vi lite mys. En öl till Daniel, en cider till mig och Mästarnas mästare från i tisdags på TV:n. Ska bli skoj att se vem som vinner, jag hoppas verkligen på Elof (Per Elofson) =)

Hoppas alla har en underbar fredag! Kram

Time moves to fast, that´s a fact

Halloj!

Redan är det onsdag kväll och tiden har bara försvunnit liksom alltid. Känns som att man inte hinner något nuförtiden, dagen hinner knappt starta innan den är slut och veckan hinner knappt starta innan det är helg igen och sedan ny arbetsvecka. Time moves too fast, thats a fact..

Veckan hittills har varit bra iaf. Inte hunnit med så mycket men det är ju fortfarande några dagar kvar av veckan =P Idag var det lång arbetsdag, först jobb mellan 8.30-16.45 och sedan personalmöte till 19.45. Egentligen skulle jag stängt idag men eftersom vi börjar mötet tidigare så blev det bara arbete till lite innan fem.. Kom hem för knappt en timme sedan, ätit en macka och kollat lite TV. Har ingen energi i kroppen, funderar på att krypa ner i sängen för en skön och behövlig natts sömn.

Hörs mer en annan dag! Kram

A Fairy Tale Where Dreams Come True For Children Of All Ages

Första anhalten på resan var alltså Orlando och Disney World. Tror att det alltid har varit en dröm att få åka dit, en dröm som jag aldrig trodde skulle gå i uppfyllelse. Jag är av den uppfattningen att man aldrig blir för gammal för Disney och saker som det. Man måste ha kvar sitt barnasinne, det gör livet så myckt roligare =) Vistelsen på Disney World var verkligen magisk, precis som Disney´s sagovärld är. Både jag och Daniel tyckte det var helt underbart där, och vi är överens om att vi måste åka tillbaka dit flera gånger.

Lördagen den 9 augusti anlände vi till Disney World och efter incheckning och frukost så bestämde vi oss för att börja med den klassiska disneyparken - Magic Kingdom. Magic Kingdom är ursprungsparken, den park som öppnades först och som innehåller allt det klassiska från Disney´s värld. När man kommer in i parken så hamnar man mitt på Main Street som leder rakt fram till torget framför Askungens slott. Detta torget fungerar sedan som ett hjul med gångvägar ut till olika delar av parken. Parken är uppdelad i sju mindre världar med olika teman, vissa mer för små barn men även en hel del som inriktar sig till stora barn.


En staty där Walt Disney håller sin första figur Musse Pigg i handen. Denna staty finns mitt på torget framför Cinderella Castle. Slottet är den mest kända symbolen för denna parken.
Bild lånad från Disney World´s hemsida



Vackra Cinderella Castle, mitt i hjärtat av Magic Kingdom
Bild lånad från Disney World´s hemsida

Vi valde alltså att starta med denna parken, eftersom det kändes mest naturligt. Detta är den park som Walt Disney ville skapa, en park där allt är magiskt och där drömmar får liv. En park där man kan både möta och interagera med alla hans skapelser. Vi hade en helt underbar dag här, allt kändes magiskt och fantastiskt, det kändes verkligen som att man var i en sagovärld. Vi började med att vandra längst Main Street ner till slottet. På vägen tittade vi på alla söta små affärer, bagerier och restauranger som ligger längst gatan. Allt är gjort så att det ska se ut som en gammaldags gata, och det är just den känslan man får när man vandrar gatan ner.



Lite bilder på väg från bussen in i parken. Här ser man bland annat lite av de övriga färdsätten man kunde ta sig hit med. Från vårt hotell gick det endast buss, men från vissa hotell fanns där båt (bild 1) och från vissa Monorail (bild 2). Mycket folk var det denna dagen som vi besökte Magic Kingdom.


Här har vi precis anlänt till Magic Kingdom. Bakom mig kan man se både Main Street och Cinderella Castle.

Jag och älsklingen
Spända, förväntansfulla och lyckliga över att den efterlängtade resan äntligen har startat


En vandring längt Main Street, U.S.A 

När vi kom fram till slottet så började vi med att följa gata som låg längst till vänster, kändes bäst att börja i ena änden för att sedan arbeta sig framåt. Vi åkte lite karuseller, bland annat en som hette "Jungle Cruise". Här fick man åka på en båtsafari på världens mest exotiska floder i Asien, Afrika och Sydamerika. Åkturen i sig var inget jättespeciellt även om den var ganska mysig, men guiden som körde vår båt var så himla kul. Bland annat frågade han runt var alla kom ifrån, och även han kom från alla dessa ställen; "Where are you from?, Japan, me too, Sweden, me too". Där var även några som var från Tampa som ligger i näheten av Orlando och då svarde han "Ohh, longtravellers". Han var superskoj och i slutet drog han en massa yrkesvitsar, kommer tyvärr inte ihåg dem nu men han var såå rolig =)


Här är båten vi åkte i under vår båtsafari


Söta elefanter hittade vi på de exotiska floderna


Vår roliga guide på båtsafarin

Efter vår båtsafari så fortsatte vi rundvandringen i parken. Vi begav oss vidare in i ett annat land i parken och hittade lite bergochdalbanor. Dock var det ganska långa köer, men vi bestämde oss för att ta Fast Pass till en av dem och ställa oss i kö till den andra. Fast Pass var en annan underbar idé som de hade kommit på. Det gick ut på att man fick en slags biljett till en karusell och denna biljetten gällde enbart en viss tid. Exempelvis kunde man få en biljett som sade att man kunde komma tillbaka mellan 12.10-13.10. Man kunde då komma tillbaka till karusellen vid denna tiden och ställa sig i en speciell snabbkö. På detta viset kunde man spara en hel del tid. Under tiden som vi köade till en karusell så gick tiden fram till den tidpunkt då vi kunde återvända till den andra karusellen. När väl vi hade åkt karusellen så var det dax att åka nästa och på så vis sparade man en massa tid. Vi bestämde oss för att åka Splash Mountain och tog därför Fast Pass till Big Thunder Mountain Railroad som låg precis bredvid. Dock drog värsta ovädret in precis när vi skulle ställa oss i kö till Splash Mountain så vi sprang snabbt och sökte skydd under ett tak istället. Ovädret var enormt, regnet öste ner och det åskade och blixtrade, men på 20 minuter hade det dragit över och vi kunde ställa oss i kö. Dock hade ovädret varit så kraftigt så att karusellen stängts av tillfälligt, men efter ett tag var den igång och vi kunde åka.


Daniel söker skydd från ovädret
Bakom honom ser man hur vattnet rinner på gången


Regnet verkligen öste ner, tror aldrig att jag förut har sett ett sådant skyfall
Splash Mountain
Man åkte i stockar genom ett sagoland och utefter banan fanns det små stup som man åkte ner för


På väg upp för en backe i Splash Mountain

Efter Splash Mountain åkte vi även Big Thunder Mountain Railroad, vilken var ganska rolig och fartfylld. Efter en hel del tittande och åkande kände vi dock att kropparna behövde en stunds vila. Då vi checkade in så tidigt på morgonen så hade vi inte fått vårt rum ännu, så väskorna låg fortfarande i bilen. Vi bestämde oss därför för att ta bussen tillbaka till hotellet för en stunds vila mitt på dagen. Vädret var varm och kvavt, och eftersom vi inte hade värmt oss vid värmen ännu så blev man snabbt trött. Tillbaka på hotellet så packade vi in väskorna på hotellrummet och sedan tittade vi runt lite på hotellområdet.


Vår snygga hyrbil med den söta apelsinen på registreringsskylten där bak. På skylten står det även "The Sunshine State", vilket Florida kallas. Lägg även märke till att man i Florida inte har någon registreringsskylt framtill på bilen.


En liten ödla. Det vimlade av ödlor som solade sig på stenarna och jag var så rädd att köra på någon med resväskan när jag drog min väska till hotellrummet.

Söta Lady utanför vår hotellbyggnad

Efter en stund på hotellet så bestämde vi oss för att åka tillbaka till Magic Kingdom. Vi hade "hopper" på våra biljetter, vilket gjorde det möjligt för oss att byta park och besöka flera parker på samma dag men vi kände att vi inte var fördiga med Magic Kingdom. Vi ville även se den berömda paraden på kvällen samt de berömda kvällsfyrverkerierna, så det blev Magic Kingdom även på kvällen. Vi fortsatte titta runt på det som vi inte hunnit se tidigare under dagen, åkte karuseller vi inte tidigare provat på samt bara njöt av atmosfären. Bland annat såg vi Mimmis hus, åkte en karusell med Stich och så var vi inne i "The Haunted Mansion". På kvällen såg vi den underbara kvällsparaden SpectroMagic Parade med massor av fina ljusvagnar. Alla Disneyfigurer åkte på vagnar fulla av lampor och det var helt magiskt. Tyvärr blev alla bilder ganska dåliga, eftersom det är svårt fotografera i mörkret. Trots tidsomställningen så hade vi enorm ork och på kvällen orkade vi även stanna kvar och se fyrverkerierna som var vid elvatiden på kvällen. Fyrverkerierna heter Wishes Nighttime Spectacular och det var verkligen spektakulärt. Fyrverkerierna var helt magiska, hur mycket fyrverkerier som helst och det var helt underbart att få njuta av dem med älsklingen vid sin sida. Efter fyrverkerierna valde vi att bege oss till hotellet för att hämta nya krafter för en ny, fartfylld dag som skulle komma dagen efter.


Me & darling
Vi åkte en karusell där man åkte runt hela den lilla världen (delen av parken), kul se allt från ovan


Mimmis hus


Lite bilder från kvällens SpectroMagic Parade
Här ser man Mimmi, Anden i Alladin och Piff & Puff

Once You Pop, You Can´t Stop

Under vår vistelse i Orlando så bodde vi på ett av Disney´s hotell. Från början hade vi inte tänkt göra det, eftersom vi antog att priserna skulle vara enormt höga. Vid en närmre titt insåg vi dock att Disney hade hotell i många prisklasser och att där fanns väldig fina hotell till bra priser. De fördelar man hade som boende på området var även superbra, vilket gjorde att vi trots allt bestämde oss för att bo på ett av Disney´s hotell. Vi valde ett av deras "value resort", alltså prisvärda hotell med lite mindre finesser än på många andra med tillräckligt för oss. På bilderna på internet såg hotellet enormt fräsht ut och där fanns tre olika pooler samt en restaurang och en affär. Till skillnad mot dyrare hotell fanns där ´bara´ en restaurang, och det var en "quick food" restaurang, vilket är gott nog åt oss. När vi insåg att det enbart var skillnader likt denna så valde vi ett hotell som hette Disney´s Pop Century Resort.

Disney's Pop Century Resort is a 2,880-room hotel featuring giant icons
that salute many of the 20th-century popular culture crazes-including toys,
gadgets, music, movies, fads and catch phrases.
Bild & text lånat från DisneyWorld´s hemsida

Hotellet nådde mer än väl upp till våra förväntningar. Det var superfräscht, med massor av färger på byggnaderna. Alla delar av hotellet kändes nya både rum, restaurang och poolerna var toppen. På bilderna såg hotellet toppenfint ut och det var det verkligen i verkligheten också! De förmåner man fick som boende på ett av Disney´s hotell gjorde dessutom vistelsen många gånger bättre. När vi kom parkerade vi bilen gratis på deras parkering och sedan åkte vi gratis med Disney´s bussar till och från parkerna. Eftersom vi hade bokat hotell och inträde tillsammans så fick vi ett kort, likt ett bankkort, som funkade både som nyckel till rummet samt som inträde till parkerna. På dessa kort stod det våra namn och så, kändes superhäftigt. En annan fördel var att man fick mer tid i parkerna. Disney har "Extra Magic Hours" varje dag, då en park öppnar tidigare och en park har öppet upp till tre timmar längre på kvällen. Detta gjorde att man kunde uttnyttja morgnar och kvällar lite mer, och ta en kort paus mitt på dagen. Dessa timmar var det dessutom mindre folk i parkerna, vilket var skönt även det =)


Först en bild På Lady, en jättefigur som fanns vid vår byggnad. Bakom Lady ser man trapphuset där vi tog oss upp till våning två där vi bodde. Den andra bilden visar lobbyn och den tredje bilden visar den underbart fina matsalen.
Bilder lånat från DisneyWorld´s hemsida


Bowling pin-shaped Bowling Pool
Detta var den poolen vi hängde mest vid, den låg precis vid vår byggnad
Bild lånat från DisneyWorld´s hemsida

Vi trivdes superbra på detta hotellet och var verkligen nöjda med vårt val. Restaurangen var en slags "Food Court", där det fanns diskar med olika slags mat i varje disk. Det fanns både sallader, pizza, hamburgare, pannkakor, pasta och mycket mer. Massor av mat att välja på efter smak och tycke. Där fanns sedan en stor matsal med sköna sittgrupper där man kunde äta, fast några gånger tog vi även med oss maten upp på rummet. De hade även muggar som man kunde köpa, där man köpte muggen för en viss summa och sedan fick man gratis fylla på den så mycket man ville. Där fanns både kaffe, juice, läsk, slush ice och mycket mer att välja på, så detta var verkligen toppen =) Shoppen som fanns på hotellet var också toppen. Där sålde de allt mellan himmel och jord, massor med Disney saker. Kläder, smycken, godis, väskor, djursaker och allt annat man kan tänka sig med disneyfigurer på. Jag älskade att strosa runt där inne och titta på allt fint som de sålde =)

WE LOVED OUR STAY AT DISNEY´S POP CENTURY
När vi återvänder till Disney (för vi har lovat varandra att tillbaka ska vi) så ska vi absolut bo här igen. Toppenhotell med allt man behövde, perfekt både om man åker som vi bara ett par eller om man är en barnfamilj.

Lite bilder på hotellområdet som vi har tagit. På dessa två bilder ser man lite av två av hotellets tre pooler.

Denna bilden är tagen i loftgången utanför vårt rum. Häftigt med ett lila hotell =)



Lite bilder tagna från loftgången på den våning vi bodde. Vi gick en promenad runt våningen och fotade lite


Underbar bild ut över vattnet. Denna syn mötte oss varje gång vi gick utanför hotellrummet. Jag tog denna bild en morgon när vi skulle sticka från rummet till en av parkerna, så den är tagen precis utanför rummets dörr

Resan startar..

Vår resa startade tidigt, tidigt den åttonde augusti 2008. Jag tror klockan inte ens var tre på morgonen då mamma kom för att hämta oss. Mamma var så underbart snäll och ställde upp med skjuts ner till båten. På detta viset fick vi också lite extra tid med älskade Lucas, innan vi skulle vara borta från honom i drygt två veckor. Jag minns att jag knappts sov natten innan vi skulle åka. Jag var spänd och full av förväntan inför hur allt skulle bli. Massor av saker skulle med, så långt in på natten höll jag på att packa och kolla så att allt var med. Jag var också väldigt spänd inför själva resan, mycket skulle passa och en viss oro fanns väl för att något skulle strula.

Iallafall så lämnade vi hemmet tidigt på morgonen och åkte ner till Knutpunkten till båten. Via båten tog vi oss till Helsingör och tåget vidare mot Köpenhamn. När tåget precis har lämnat Köpenhamn så stannat tåget plötsligt. I högtalarna meddelar de att det kommit in ett giftlarm, så att tåget inte fick fortsätta köra. Det var även snack om att vi skulle återvända till Köpenhamn, där man skulle få ta sig via annat färdmedel vidare mot Kastrup. Jag hann precis känna paniken och oron i kroppen, även om vi hade gott om tid tills planet skulle gå så visste man inte riktigt hur det skulle fixa sig med transport till flygplatsen, innan det gick ut i högtalarna med ett meddelande om att det var falsklarm och vi fick åter fara vidare. Framme på flygplatsen checkade vi in väskorna, i kön fick man svara på en massa frågor om vem som packat väskorna, vem som haft tillgång till dem, vad man hade för elektronikprylar med sig samt vem som haft tillgång till dem. Vi klarade oss dock snabbt genom kontrollen och gick sedan direkt igenom säkerhetskontrollen så att vi kom in på flygplatsen. Vi passade på att äta lite frukost samt kolla lite i affärerna innan det var dax att gå till gaten där planet skulle flyga från. Väl där fick vi gå igenom ytterliggare en säkerhetskontroll, men även denna gick smidigt. Efter en stunds väntan fick vi så gå på planet där vi skulle tillbringa de kommande 9 timmarna.Planet lyfte strax efter nio och plötsligt var vi på väg mot USA, på vårat livs resa =)


Resan har startat. Här är vi på båten på väg till Helsingör

Lite flygbilder. Den första är från vänthallen på Kastrup, utanför kan man se vårt flygplan som skulle ta oss till NY. Den andra bilden är från flygresan och den tredje är tagen på Newark flygplats i NY, under tiden som vi väntade på planet som skulle ta oss till Florida och Ft. Lauderdale.


Flygresan över Atlanten gick utan bekymmer. Jag sov ganska mycket av vägen, trött efter en natt utan ordentlig sömn. Förutom att sova hann vi med att läsa, lyssna på musik och titta på film. Vi snackade även en massa skit och kramades, och två måltider hann vi med. Först fick vi varm mat drygt en timme efter vi hade lyft och sedan fick vi en underbart god och varm kalkon- och ostbaguett ett tag innan vi skulle landa. Riktigt roligt med både mat och gratis dricka på planet, det är man inte precis van vid =) När klockan hade snurrat nio varv, och den lokala tiden i östra USA var 11.55 så landade vi på Newark där vi skulle byta flyg för vidare resa till Florida. Efter att snabbt ha tagot bagaget genom tullen, vilket man ska göra på första flygplatsen i USA, så lämnade vi in det igen för vidare färd (det var för-incheckat för hela färden). Vi gick sedan igenom säkerhetskontrollen och in i shopping och restaurang området. Efter en liten promenad för att se vad där fanns för roligt så satte vi oss på McDonalds för att äta lite lunch. Vi hade drygt fyra timmars bytestid i New York så där fanns gott om tid till att titta rundor. Efter lite mat, lite koll i affärerna och en massa vandrande så valde vi att sätta oss vid gaten. Här satt vi och läste samt spanade på alla flyg som kom och gick utanför fönsterna. Timmarna flög trots allt iväg snabbt, och tillslut fick vi gå ombord på planet och fara mot dagens slutdestination - Fort Lauderdale i Florida. Väl framme i Florida var vi sent på kvällen, tror klockan var åtta ungefär. Efter att ha plockat upp bagaget och hämtat ut hyrbilen (vilket tog enorm tid eftersom där var mycket folk i kö) så begav vi oss till hotellet vi bokat för natten. Som tur var fick vi en GPS gratis i bilen, vilket räddade kvällen. Efter lite problem med att hitta rätt, och en GPS som jag inte riktigt förstod mig på, så hittade vi rätt och kunde snabbt checka in. Klockan var väl ungefär tio på kvällen, vilket innebär fyra på morgonen i svensk tid så det bev sängen direkt för en god natts sömn.

Efter en ordentlig natts sömn så gick vi upp tidigt dagen efter. Vi plaockade snabbt ihop de få saker vi packat upp kvällen innan och checkade ut. Att få en tidig start på dagen och komma till Orlando tidigt kändes viktigt så vi struntade i hotellfrukosten som inte serverades förrän vid sju. Vi hade tänkt köpa frukost på vägen, men plötsligt var vi på "Florida turnpike" vilket är en betalväg, och det var inte så lockande att lämna den, betala för att åka av, bara för lite frukost. En snabb färd till Orlando fick det istället bli. Vid detta laget hade jag fått koll på GPS:en och den hade vi enorm hjälp av. Resan gick snabbt och smidigt, och strax innan tio checkade vi in på vårt hotell i Orlando. Efter lite frukost där begav vi oss mot vår första sevärdhet...

Where To Start?

I somras var vi på en helt underbar resa till USA. Under 17 dagar utforskade vi både Florida och New York, och vi hade en helt underbar tid. Har länge tänkt att jag skulle lägga upp en reseberättelse här, men det har aldrig riktigt blivit av. På 17 dagar hann det hända enormt mycket roligt och minnesvärt och vi har massor av bilder, så att återge det i ett inlägg i bloggen känns inte lätt. Både Orlando med underbara Disney World och Miami Beach med ett besök på en alligatorfarm var underbara händelser i Florida och efter Florida styrde vi planet mot New York där vi hade en helt underbar vecka med massor av sevärdheter, shopping och sist, men inte minst, vårt underbara bröllop. För att kunna återge och få dela med mig så mycket som möjligt av alla underbara minnen, så har jag valt att skriva flera inlägg fulla med bilder från vår resa. Detta känns också som ett roligt sätt att spara bilder och minnen inför framtiden, för som sagt så bleknar minnen medan tiden går och det känns därför roligt att även för egen del dokumentera ner allt underbart vi var med om =)

Ska starta aldeles strax med det första inlägget och jag startar då där resan tog sig start - avfärd från trygga Helsingborg till Köpenhamn varifrån vårt flyg skulle gå =) Jag hoppas ni kommer vilja följa vår underbara resa...

Jag fastnade på vägen..

Haha, det blev ingen tupplur för mig för jag fastnade på datorn istället. När jag skulle föra över fotona från den gamla datorn till denna ny så lade sig alla i en stor mapp, huller om buller. Jag har tidigare ordnat lite i den mappen och då börjat sortera in fotona i mappar, men blev aldrig färdig med det. Idag tröttnade jag dock på röran som där var bland bilderna, ville man hitta ett foto så tog det hur lång tid som helst eftersom man skulle kolla igenom tusentals bilder för att hitta rätt. Därför har jag nu roat mig med att fixa klart detta, känner mig väldigt stolt nu =)

Passade även på att strukturera upp USA-bilderna en del. Har ju som plan att göra ett inlägg (eller det får nog bli flera mindre inlägg) om den underbara USA-resan vi var på i somras, men tiden verkar aldrig räcka till. Nu är iaf bilderna strukturerade i mindre mappar, dag för dag och upplevelse för upplevelse så nu borde det bli lättare att ta tag i det =) Ska försöka starta på inlägget senare idag, vi får se vad jag orkar =) Nu ska jag iaf gå in och kramas med älsklingen, han sover fortfarande gott i sängen så vi får se hur uppskattat det blir om jag väcker honom =)


Jag och älsklingen i vimlet på Nw Yorks gator

Sunday Morning Call

♥ Godmorgon! ♥

Redan vid denna tidiga timme så sitter jag uppe med datorn i högsta hugg. Har varit uppe i drygt en och en halv timme eftersom jag vaknade tidigt med paniken rusande i kroppen. Stressen över att examensarbetet inte är färdigt ännu var så enorm då jag vaknade till imorse så att jag inte kunde somna om igen. Dessutom hade jag enormt ont i magen, så efter en stunds försökande så gick jag upp i soffan istället. Magen känns bättre nu iaf, vet inte om det var något med maten igår kanske?! Har nu suttit uppkrupen i soffan och pillat med arbetet, det viktigaste är ju att resultatet blir omstrukturerat så det har jag försökt fixa nu. Har fixat lite med det så att nu är det strukturerat likadant som jag hade det från början, uppdelat på tillfälle ett och två. Får skicka in det och se vad examinatorn säger om det.

Till sällskap här uppe i vardagsrummet har jag haft busungarna. Luc var uppe en runda och låg i soffan bredvid mig, innan han begav sig in o sängen igen. Antar han ligger på min plats i sängen nu, han brukar gilla att ligga på våra platser med huvudet på kudden. Sizou är fortfarande uppe hos mig, dock håller hon på att busa i lådan som vi fick matbordet i. Tror hon har lyckats ta sig in i lådan, hör hur det prasslar där borta så ska nog gå och släppa ut henne nu. Tösen älskar lådor, så fort hon hittar en tom låda så ska hon krypa i den, så det förvånar mig inte att hon skulle i även denna. Dock blir det problem de gånger hon inte själv kan ta sig upp igen. Även papperspåsar är populära att krypa ner i, så fort man tömt en papperspåse så hoppar hon i den och lägger sig skönt tillrätta. ♥ Knasiga, älskade, underbara lilla Sizou =)

Nu ska jag krypa ner i sängen med ett avsnitt Gilmore! Hoppas jag kan sova lite till! Jag hoppas ni haft en god natts sömn och att ni får en toppenstart på denna söndag! Kram


Oasis - Sunday Morning Call
♥ Speciellt till min älskling som gillar Oasis

Så underbart att jag ryser i kroppen

Åhh, I´m falling in love! Underbar version av låten, det är så att jag får rysningar i kroppen när jag lyssnar på den. Även om jag tycker att orginalet är superbra så var denna tusen gånger finare, underbart med denna akustiska version! Hade han sjungit denna versionen i mello så hade jag varoit såld, då hade det inte varot någon tvekan om vem som skulle vinna - Me likey!

Exklusivt på MSN:se -Måns Zelmerlöw lirar "Hope and Glory"
Exklusivt på MSN:se -Måns Zelmerlöw lirar "Hope and Glory"

En helg i kalasets tecken

Nu är vi nyss hemkommna från Åstorp där vi firade min kära mormor som fyllde 70 i torsdags. Var en trevlig tillställning med tre rätters middag på en restaurang. Gott om folk var vi också, kul att träffa alla släktingar som man inte ser så ofta. Efter middagen var vi hemma hos mormor på lite tårta och kaffe, så då fick man lite mer chans att snacka med folk. Bland annat var det några av mina kusiner som var med, vilka jag inte sett på många år. Alltid skoj att träffas och snacka lite, höra vad som händer i deras liv och så. Roligast är dock att träffa goaste Frida, min lilla favorittjej. Hon har blivit så stor på sistonde och det är så skoj att träffa henne och mysa. Vi hann med en hel del bus jag och lilltjejen, pratade även om att hon kunde komma och hälsa på här hos oss någon helg så vi får se om vi kan få ihop det =) Efter mycket mat, dricka och snack så bestämde vi oss för att åka hemåt, skönt komma hem i tid. På vägen hem stannade vi även till på Maxi och handlade hem lite godis till kvällen. Måste ju ladda med gott inför kvällens final =) Självklart ska vi titta på melodifestivalen, blir bara jag och älsklingen här hemma men det är rätt mysigt det också =)

Även igår var det kalas för oss. Då var vi hemma hos svärfar och firade hans födelsedag. Var även det trevligt, alltid skoj träffa familjen och snacka lite. Mysigast är att träffa lilla söta Noah, han växer så det knakar den lilla grabben. Jättetrevlig kväll med god mat även igår =)

Nu ska jag iaf kolla runt lite på mina favoritbloggar på nätet, se om det har hänt något spännande idag =) Trevlig kväll!


Jag och söta lilla Noah

Goodmorning friday!

Denna veckan har uppdateringen varit riktigt dålig i bloggen. Veckan har varit helt full av saker, så bloggen har fått stå åt sidan för dem. I måndags hade jag lång arbetsdag på jobbet, slutade vid 17 och då var jag inom Maci och handlade. När jag kom hem fick vi ett samtal om att soffan hade kommit, så då startade förberedelserna inför att få hem den nya soffan. I tisdags jobbade jag till 13, sedan fixade vi med möblerna hela eftermiddagen. Först hyrde vi ett släp för att kunna få hem både soffa och matmöblemang. Vi började med Ekeby där vi hämtade soffan och efter det for vi till Åstorp där matmöblerna hämtades. Efter det for vi hem och bar upp allt, lämnade släpet och fixade i ordning. Resten av kvällen gick åt till att fkruva ihop möbler och sätta i ordning här hemma. Bev superfint tycker jag, utlovar bilder sedan.

I onsdags var det stängning på jobbet, slutade 18 och då for vi på middag hos svärmor. Supergod middag och trevligt att träffas lite. Vi var hemma vid 21 ungefär, efter att ha plockat upp Lucas på vägen hem. Hemma somnade jag snabbt på nya soffan, helt utmattad efter en tuff dag. Igår var det torsdagoch jag hade kort arbetsdag. Slutade vid 15, stannade till på Väla och köpte dukar till vardagsrumsbordet. Hämtade även mitt HM-paket på vägen hem. Sakerna var verkligen jättefina, lovar att även visa bider på dem sedan.

Nu blir det frukost och sedan jobb. Jobb till 15, sedan hem och fixa till sig för födelsedagsmiddag hos svärfar. Blir alltså en lika full fredag som de resterande dagarna i veckan har varit. Nu är det iaf fredag, och helg, en hel arbetsvecka till har gått och tiden fortsätter flyga iväg! Ha en underbar fredag! Kram

En händelserik dag

Just nu myser jag i soffan under täcket. Underbart mysigt är det, särskilt eftersom det är nya soffan =) Vi var och hämtade den idag och det blev sååå fint =) Orkar dock inte skriva mer nu, är sååå trött efter en full dag. Ingen ro och ingen vila, så nu ska jag mysa här ett tag framför TV:n innan det är dax för sängen.

Förresten blir man sådär pirrigt göad i hela kroppen när man kommer in här på bloggen och har fått nya kommentarer =) Då blir jag sååå lycklig så jag vill spricka! Sov sött inatt alla som läser! Kram

It Can Only Get Better



Även idag har vi haft en riktigt soft dag. Eftersom jag fortfarande inte är riktigt kry så är det sådana dagar som behövs, lugn och ro för att kunna vila upp sig. Vi har kollat film, myst, spelat på datorn och kollat skidor, tennis och Gilmore. Varit en riktigt skön dag, och jag börjar känna mig bättre i kroppen vilket är skönt. Imorgon är det måndag och dax för jobb igen, så det gäller att piggna till nu. Nu i eftermiddag har vi fikat med chokladmuffins och dammsugare samtiigt som vi tittade på "Benjamin Button´s otroliga liv". Filmen var bra, faktisk riktigt bra, men dock lite väl lång och lite seg vid några tillfällen. Trots allt så rekomenderar jag den asolut, den är sevärd och tänker mycket tankar och funderingar. Jag och älsklingen har diskuterat mycket angående livet och döden här hemma under filmens gång =P

Förutom en massa vilande så har jag också spanat runt massor på internet. Finns massor av roliga saker att titta på; läsa bloggar, kolla upp vad som händer i kändisvärlden, spana på Tradera-auktioner samt se allt fint som finns i en massa internetshoppar. Jag har alltid varit lite tveksam till internetshopping, men har på sistonde fått upp ögonen för det. Ganska skönt att kunna titta på sakerna hemma i lugn och ro, fundera på vad man vill ha och sedan beställa hem det. Sakerna kommer hem och man kan då i lugn och ro fundera på om det var det man hade tänkt sig. Dessutom så är internetshopping det enda som fungerar för mig för tillfället eftersom jag är sjuk. Jag kan ju knappast ut och gå i affärer och då är det helt perfekt att kunna spana in lite vårnyheter på internet! Ska visa senlite fina saker jag har hittat... Nu ska jag se ett avsnitt Gilmore samt hålla koll på auktionerna på Tradera!

Have a great evening!
XOXO




Goodmorning everybody!

Klockan bara rinner iväg här och inget vettigt blir gjort. Jag vaknade ändå tidigt idag, tror klockan var lite innan nio. Har dock fördrivit morgonen med att surfa runt på nätet, finns mycket spännande att titta på. Älsklingen var riktigt trött och gick nyss upp, min lilla latmask. Dock har han varit halvt vaken sen jag vaknade, eftersom jag har suttit bredvid honom i sängen med datorn och varje gång jag hittat något intressant så har jag ju självklart behövt berätta det för honom =)

Dock har morgonen också inneburit lite tråkigheter. Dock inget jag tänker gå in på här, men synd är det allt. Skönt att man själv har det bra och är lycklig, inget skoj när sådana saker inträffar. Jag är så glad att jag har världens underbaraste man, världens sötaste Sizou och världens goaste Lucas. Till på det så har jag ju även en underbar familj med världens bästa mamma, pappa och syster, samt den bästa Taison som finns i hela världen! I´m Blessed!

Nu blir det frukost. Franskbröd mackor med ost och kycklingröra kommer sitta fint =) Ska även passa på att kramna massor på min älskade man! Tack för varje dag jag får vakna bredvid dig min vackra! Ha en toppensöndag! Kram

A Second Chance

Time for melodifestivalen! Fast den har redan hålliut på en bra stund nu, men särskilt spännande anser jag inte att det har varit ännu. Blir väl mer spännande nästa runda, när det avgörs vilka två bidrag som får gå vidare till nästa veckas final. Jag håller iaf på Lilli & Susie samt Star Pilot, hoppas de går vidare! Det blir även middag nu, ikväll blir det moussaka och wokgrönsaker - MUMS!


Nu ska jag rusa!
Hoppas ni har en toppenkväll!
Kram


I´m Blaming The Fever

Idag är jag ju mer förvirrad och snurrig än vanligt. Har hela dagen, samt gårdagen, varit säker på att det var lördag igår och alltså söndag idag! Trots många försök från Daniels håll att försäkra mig om att så inte var fallet, så har jag levt i denna fantasin. Så när jag vaknar imorse och inser att jag har missat Melodifestivalen och inte vet vilka som gick vidare, så var jag ju tvungen att ringa mamma för att fråga. Även hon upplyste mig om att det endast var lördag idag, inte söndag, och då insåg jag att älsklingen inte hade försökt lura mig hela tiden =P Jag trodde det var ett skämt men det var sanningen...

Dagen har tillbringats med massor av vila. Influensan känns för tillfället lite bättre, vet inte om det beror på att jag är på bättringsvägen eller om det åter är tabletterna som får mig att hallucinera. Iaf så har jag hunnit se en massa avsnitt Gilmore Girls, och älsklingen har spelat en massa på datorn samt läst en massa om fotboll. Nu kollar D på fotboll på TV:n i vardagsrummet, och därför har han bäddat ner mig med datorn och en massa avsnitt Gilmore i sängen. Dock fastnade jag på Bubbleroom:s hemsida, snacka om mycket snygga kläder. Får se vad budgeten tillåter, samt se om älsklingen godkänner ett litet köp. Ska leta fram några godbitar till honom så får vi se om han ger med sig och godkänner ett köp av lite söta vårkläder =) Nu blir det dock vila.


Hoppas lördagen förflytter fint!
XOXO

I wanna sleep

Godmorgon!

Hoppas alla har sovit gott och vaknar pigga och glada idag =) Här hemma är det dock ingen bra morgon... Jag är fortfarande lika kass, vaknade innan åtta pga. att halsen värker enormt mycket. Nu efter lite vatten känns den lite bättre, men fortfarande enormt svullen och öm. Att dessutom hela kroppen värker och jag bara vill sova gör inte saken bättre, särskilt när man inte kan sova eftersom det gör ont varje gång jag sväljer. Vilken klagoblogg detta blev, usch! Insåg även att det redan är måndag imorgon, helgen går så fort så det är redan dax för jobb igen. Undra bara hur det ska gå, får kanske sjuka mig imorgon också och göra som mamma ville redan i fredags - gå till doktorn! Vi får se hur dagen utvecklar sig, har jag tur blir läget plötsligt bättre =) Man ska iaf aldrig ge upp hoppet!

Nu ska jag försöka somna om en liten stund. Ska bara gå upp och hämta lite vatten, kanske en bit choklad också för jag behöver nog lite energi! Let´s see what I can find in the kitchen! Have a lovely day!

En blomma får pigga upp dagens blogg

Gone By The Wind

Ojdå, dagen har bara försvunnit hur snabbt som helst. Blir väl så när man tillbringar dagen i sängen, tittandes på DVD och sova. Mår fortfarande dåligt, trodde ett tag att jag var på bättringsvägen eftersom jag kände mig piggare men nu är jag riktigt seg och öm i kroppen igen... Antagligen var det värktabletterna som lurade mig. Dessutom har min hals blivit mycket sämre, nu har jag svårt att svälja över huvudtaget, till skillnad mot innan när det enda problemet var att det sved lite när jag svalde. Jaja, jag lär överleva detta också...

Trots dagen krämpor så har det varit en mysig och underbar dag. Älsklingen har uppvaktat mig och pysslat om mig massor. Först dammsugade han hela lägenheten, vilket han tydligen hade planerat att göra när jag var på jobbet idag. Efter det for han till Maxi för att handla hem mat. Med sig hem hade han en underbart söt leopard, nyaste nummret av "veckans NU" samt massor av lösgodis. Så den lilla leoparden har legat med mig i sängen hela dagen och hållit mig sällskap. Tyvärr har jag dock inte kunnat äta godiset, eftersom min hals blivit värre som sagt... Och jag som var såååå sugen på godis. Har jag sagt att jag har världens underbaraste man? Det har jag iaf, finns inget som slår honom =)


Nu är det dax för sängen!
I hope I´m better tomorrow!
Sov gott!
XOXO

Nine o´clock

Godmorgon!

Nu har klockan precis slagit nio, vilket är den tid då jag skulle börjat jobba. Istället för att befinna mig på jobbet så är jag nerbäddad i sängen... Mår fortfarande riktigt dåligt, ont i kroppen och riktigt förkyld. Jobbigt inte vara frisk, vill inte vara sjuk. Ska dock tillbringa hela dagen i sängen och soffan och bara ta det lugnt. Hoppas på att det hjälper så att jag snart får vara frisk igen.

Nu ska jag kolla lite Gilmore!
Hoppas ni får en fin fredag

Kram


Sjukling

Idag är jag sjukling. Har precis kommit hem från jobbet och krupit ner i soffan. Fick erkänna mig besegrad på jobbet och ge upp kampen mot förkylningen, känns tungt men nödvändigt. Huvudet bultar, halsen svider, jag är yr och disträ och kroppen känns mörbultad. Antar att det är någon slags influensa i min kropp, känns så. Fast förstås...kanske ska fråga Daniel så han inte har hoppat på mig inatt, känns som om någon har gjort det för hela kroppen värker. Fast varför skulle underbara älsklingen göra något sådant =P

Iaf så blir det en lugn eftermiddag för mig. Älsklingen var söt och bäddade ner mig precis innan han gick.Täcke, kudde och dator i soffan samt en Gilmore Girls-skiva i DVD-spelaren - så lämnade han mig och for till jobbet. Ska nog fixa lite vatten också, man ska ju dricka mycket när man är dålig. Hoppas alla andra har en skön dag!


Take care!
Kramar


Välbehövlig nattsömn

Igårkväll var jag riktigt trött. Slutade jobba sex och hade världens huvudvärk samt sveda i halsen. Inom Maxi för att handla hem lite bröd och pålägg, eftersom det var slut hemma. Var hemma vid 18.45 ungefär och då blev det en promenad med älskade, söta Lucas. Efter promenaden så blev det soffan och TV-tittande, lagom lugnt efter en hård arbetsdag. Dock blev det inte så mycket TV, somnade redan åtta.. Måste ha varit riktigt trött och behövt sömnen eftersom jag somnade så tidigt och sedan har sovit gott hela natten. Enda gången jag var vaken var när Daniel kom hem, tror dock inte att det var han som väckte mig utan att det var för att jag var kissignödig. Iaf hann jag pussas och kramas lite med honom innan jag däckade i sängen igen =)

Idag blir det jobb mellan 6.30-15. Sedan får vi se om det händer något skoj på eftermiddagen, inget planerat ännu iaf. Hoppas DU får en skön torsdag, snart fredag och dax för helg =)

Bad Update

Har inte varit mycket skrivande hittills denna veckan, vet inte riktigt varför. Dock har det inte hänt så mycket heller, mest jobb... Arbetsdagen idag var helt ok, mycket att göra men det överlever man =) Två var på kurs så det var lite annorlunda mot vanliga dagar, men det gick bra det också. Även imorron är vi av med en ur personalen, men då är vi iaf tre ordinarie på avdelningen så det ska nog gå bra =)

Nu i eftermiddag har jag mest vilat. Har en konstig känsla i kroppen, vet inte riktigt vad det är men hoppas den snart går över. Har iaf lyckats fixa lite med examensarbetet, fixat till några småsaker som skulle kompletteras. Dock har jag kvar den stora kompletteringen, att omstrukturera resultatet, och vet inte alls hur jag ska fixa så att det blir bra. Jaja det löser sig nog.

Nu har jag krupit ner i sängen med soffan. Ska försöka somna i tid ikväll, känner att jag behöver det inför morgondagens arbetsdag. Imorgon har jag stängning så det blir arbete mellan 8.30-18.00. Nu blir det en runda Goldfish Bowl, sedan lite Gilmore och förhoppningsvis en god natts sömn! Sov gott!


Sizou säger också godnatt!


Måndagströtthet

Usch, orkar inte blogga idag. Känner mig konstigt tung i kroppen.. Man tycker att man borde vara pigg idag när det är måndag och man har haft en hel helg på sig att vila upp sig, men så är det iaf inte för mig. Ska bädda ner mig i soffan nu en stund och vila lite. Hoppas alla har haft en skön start på veckan!

I Hate This...

Usch, det är redan söndag eftermiddag och klockan är fem... Vart har helgen och denna dagen tagit vägen? Hatar när man plötsligt inser hur fort tiden går, gillar inte det alls. Vi har tagit det riktigt soft idag; jag har kollat Gilmore och spelat datorspel medan Daniel har kollat TV (fotboll och skidor) samt surfat på datorn. Perfekt för en söndag enligt mig =)

Nu ska vi faktiskt lyxxa till det med lite chokladpudding - MUMS! Hoppas ni njuter av dagen, det ska jag se till att göra från och med NU! Kram

Vasaloppet

Jag och älsklingen följer för tillfället årets Vasalopp. Daniel var uppe ganska tidigt och började titta, men jag lyckades sova till strax efter tio så jag har bara sett slutet. Skönt att kunna sova ut, behövdes verkligen. Jag tittar dock bara med ett halvt öga på Vasaloppet, inte så intressant. Jag tycker att det tar lite för mycket tid, blir lite segdraget men det är iaf spännande i slutet =)

Idag blir det nog annars en lugn söndag. Lite fika, massa mys, lite surfande på internet, kanske lite dataspel eller TV-tittande. Vi får helt enkelt se vad dagen för med sig =)

Hoppas ni har sovit gott! Kram

RSS 2.0