Hoho, julstämning?

Ojdå redan första advent idag, det går verkligen fort nu. Julskyltning i stan idag, har inte varit på den på väldigt många år. Jag brukar lyckas jobba just den söndagen men nuförtiden när jag inte jobbar helger så kanske man ska ta chansen att åka ner och titta lite. Tänkte nog snart ta mig ner och gå en runda, titta runt lite och se vad som sker. Tror jag tar med mig kamerans så kan jag träna mig på att fota i mörker samt att fotografera belysning och sånt.. Kan vara bra inför Londonresan.

Runt fem siktar vi på att vara hemma igen för då är det Londonderby i fotboll på TV:n. Skoj med fotboll och särskilt skoj när det är två så bra lag som möts. Tänkte också hänga upp advenststjärnorna när vi kommer hem igen, har inte riktigt hittat lusten att göra det ännu. Har inte riktigt funnit jullusten ännu, får se om det blir bättre när väl stjärnorna är uppe.. Nu ska jag fixa till mig! Vi hörs senare!


Halloj!

Veckan har kommit och gått, och bloggtorkan den har bestått.. Känns som att jag aldrig hinner skriva nuförtiden, händer så mycket annat. Dock vet jag inte riktigt var veckan har tagit vägen, tiden har bara rusat iväg. Iaf, arbetsveckan slutade med utgång igårkväll. Middag med gamla kollegorna, var väldigt trevligt. Dock kändes det också lite konstigt, tråkigt för man är inte längre en av dem.. Jaja, var skoj träffa dem iaf. Efter middagen när alla andra åkte hem så träffade jag mamma och drack en öl med henne, var mysigt att bara sitta och snacka lite. Blev ganska sen hemgång, tror jag var hemma runt ett. Somnade då ganska så direkt på soffan framför TV:n.

Idag har vi fixat lite måsten. Handlat hem lite mat, bland annat god mat till ikväll. Kattmat, grus till kattlådan samt hundmat införskaffades också så nu är det fixat för en tid framöver. Just nu myser vi här hemma framför en fotbollsmatch på TV:n. Blir lite fika och glögg, behövs något litet gott nu så att man står sig till kvällen. Jag passar på att testa att mobilblogga samt söka efter information på nätet. Vi har alltså en slö eftermiddag denna lördagen, helt perfekt efter en arbetsvecka. Hoppas att alla har en mysig dag! Kram


Testar att blogga via mobil

0-180f52474398073161f8fc13828b19f6.png

Testar att blogga via mobilen.. Bifogar en söt sommarbild på vovvarna! Idag har vi förresten Taison på besök, mysigt ;)


Monday, Monday

Idag har det verkligen varit en sådär helt vanlig vardag och helt vanlig måndag. Dagen har mest bestått av jobb, jobbade mellan 8-17. Var en väldigt lugn och skön dag på jobbet, en mycket bättre arbetsdag än på länge. Var dessutom inte så många barn där idag vilket gjorde dagen ännu lite lättare. Jag startade arbetsdagen med ett utvecklingssamtal. Tror det gick väldigt bra, kändes så iaf så jag känner mig nöjd. Mamman som jag hade samtalet med är en toppenmamma och väldigt lätt att prata med så det gjorde det hela mycket lättare.

När klockan slog fem så satte jag mig på cykeln och cyklade hem till min älskade familj. Var både mörkt och regnigt, men det gjorde inte så mycket. Var väldigt skönt med en cykeltur, bra musik i öronen och massor av rensande av hjärnan. När jag kom hem kramades jag först med familjen och sedan har jag kollat lite TV. Nu är det dock dags för lite kvällsmat, blir hemmalagade hamburgare idag. Tycker de vi steker här hemma är minst lika goda som köpta, och dessutom blir det billigare och man slipper ge sig ut för att handla dem. Gissar på att det blir något avsnitt CSI: Miami till kvällsmaten, jag känner iaf för det och det brukar aldrig vara svårt att få med Daniel på det! dags för hamburgare! Trevlig kväll!


Det kom ett brev på posten..

Halloj denna regniga söndag!

Regnet öser ner utanför fönstret här hemma, skönt är det då att kunna sitta inne och bara titta på regnet genom fönstret. Jag har dock varit ute en runda i regnet och krigat. En av fördelarna med att ha hund är ju att man alltid måste ut, oavsett väder. Vi tog en liten promenad och kastade lite boll, det gillade Lucas trots att han inte gillar regnet. Efter vår regniga promenad har vi även hunnit med frukost och nu är det skidor på TV:n, härlig söndag!

Har glömt berätta om våra äventyr inför London. Här kommer hela berättelsen från början till slut: Varje år brukar vi ju försöka gå på någon fotbollsmatch varje år när vi åker iväg. Älsklingen har länge velat åka upp och se Leeds, men eftersom det tar ganska lång tid att åka dit så har det aldrig blivit av. Istället brukar det bli Tottenham som vi ser. Tottenham är ett bra lag i högsta ligan, med hemmaarena i London och det är inte omöjligt att få biljetter dit. Många andra Londonlag, exempelvis Arsenal och Chelsea, har hårda restriktioner för vilka som kan köpa biljetter och där är enormt tryck på dessa biljetter. Så tre år i rad har det blivit Tottenham, och numera är Tottenham det lag i Premier League som jag håller på.

I år när vi planerade resan till London så utgick vi en hel del från datumen för fotbollsmatcher. Till Daniels förtjusning skulle Leeds spela i London på lördagen den 12:e december vilket var perfekt för då kunde vi se hans favoritlag utan all resetiden upp till Leeds. Dessutom skulle Tottenham spela på tisdagen den 15:e så vi valde att stanna i London tills på onsdagen. Sagt och gjort, resan bokades och vi kollade upp "on sale dates" för matcherna. Efter några veckor insåg vi dock att vi inte skulle kunna få tag i biljetter till Leeds matchen, eftersom de enbart skulle släppas till speciella medlemmar. Det fanns inte mycket att göra åt detta men vi hade ju trots allt Tottenhammatchen på tisdagen som vi kunde gå på. Biljetterna skulle släppas torsdagen den 5 november, och för att vara säkra på att få biljetter så la Daniel in om några timmars komp på jobbet för att kunna åka hem och köpa biljetter. Kvällen innan (onsdagen den 4:e) så satt jag och kollade runt på Tottenhams hemsida, och råkade i ögonvrån se datumet onsdagen den 16:e flimra förbi. Jag gick tillbaka till sidan igen och jodå, självklart hade de flyttat matchen till onsdagen. Eftersom vi åker hem denna dag så fanns där ingen möjlighet att kunna se denna matchen.

Vi började kolla efter andra möjligheter att få se fotboll, men just den helgen vi är i London så är det väldigt få Londonlag som spelar hemma (trots de många Londonlag där finns). Tottenham hade hemmamatch även på lördagen men biljetterna var redan slut. I övrigt var det enbart Chelsea som spelade hemma, men efter en koll på deras hemsida så insåg vi att man var tvungen att vara medlem för att få köpa biljetter. Via internet fanns där dock möjlighet att köpa biljetter svart för dryga 3000 för två biljetter. Väldigt saftigt pris, och dessutom kändes det inte tryggt att köpa på detta viset eftersom risken finns att du aldrig får några biljetter. Vi avvaktade och tänkte att vi i värsta fall kunde åka till någon av arenorna innan matchen och se om man kunde hitta biljetter...

Förra fredagen då jag låg hemma i feberyrsel efter influensavaccineringen så bestämde jag mig för att söka lite mer på biljetter. Återigen hamnade jag på Chelsea´s hemsida och bestämde mig för att kolla lite extra på medlemsskapen för att se hur de fungerade, vad de kostade och när och hur man kunde köpa biljetter då. Det visade sig att jag kunde hitta ett toppenmedlsemskap till vettigt pris och man kunde då få förstahandsmöjlighet att köpa biljetter. Sagt och gjort, jag blev medlem till både mig själv och älsklingen. Problemet var dock att det skulle ta ett tag att bli medlemmar och då biljetterna skulle släppas på måndagen så skulle inte våra medlemskap ha hunnit bli aktiverade. I början på veckan testade jag dock på att logga in och det visade sig att det hade gått snabbare med aktiveringen. Snabbt kollade jag upp biljetterna och fick tag i två biljetter till matchen. Bra pris var det också på biljetterna och dessutom kostade det inget att få dem hemskickade - PERFEKT!

Så i torsdags låg här plötsligt ett brev här hemma, poststämplat i England och jag slet snabbt upp kuvertet helt förväntansfull. Jag jublade sedan medan jag glatt visade Daniel biljetterna, och om och om igen slog det mig vilken tur vi hade som fick tag i biljetterna. Så trots alla rundor blir det nu tillslut fotboll även detta året. Denna gången blir det Chelsea-Everton, och jag måste erkänna att det ska bli superskoj att få se Chelsea samt att få komma in och se Stamford Bridge arenan. Nu i efterhand så väljer jag att se det som att det fanns en mening med att de flyttade Tottenhammatchen, en mening att vi istället skulle se denna matchen! 




True Blue - Through & Through


The Tickets Has Arrived


Jag & älsklingen vid Stamford Bridge
Nu när jag tittade lite på förra årets bilder så insåg jag att vi var ute och kollade på Stamford Bridge exakt samma datum som matchen är, med ett års skillnad. Vi var ute vid arenan den 12:e december 2008, vilket var vår andra dag i London förra året. 12:e december 2009 kommer vi vara tillbaka där, andra dagen i London även denna gången. Skillnaden är att denna gången får vi gå in på arenan och ta plats för en fantastisk fotbollsmatch!


Jag träffade på laget förra året när vi var ute vid arenan. Killarna var så sjyssta att de ställde upp på ett lagfoto med mig. Daniel fick nöja sig med att fotograferas med arenan!


Skidsäsongen har startat

God förmiddag!

Vi har startat denna lördagen med massor av familjemys. Promenad med Lucas först där vi även hann med lite bollkastande samt fotande. Sedan blev det frukost, goda bullar och ägg smakar fint på lördagsmorgonen. Jag har sedan suttit och surfat runt lite, letar bland annat efter information om London samt efter lite information om objektiv till kameran. Vill ha ett nytt objektiv innan London men vet inte ritkigt vad jag ska satsa på. Får även se om ekonomin kommer tillåta det, mycket som ska betalas och fixas såhär i slutet av året med jul och allt..

Nu kollar älsklingen på skidor och jag ska väl också slänga ett öga på det. Vi brukar tillbringa en stor del av vinterlördagarna med att titta på skidor, har blivit så med åren. D tycker att det är skoj och nu tycker även jag att det är ganska roligt så man kan väl slänga något öga på det. Mysigt är det iaf att sitta uppkrupen med älsklingen i soffan så då spelar det inte så stor roll vad man tittar på ändå så ;) Nu ska jag krypa ner hos älskingen! Hörs senare!


It Has Been A Beautiful Day

Halloj!

Riktigt underbart med fredag idag! Till skillnad mot de senaste fredagarna, och då särskilt förra fredagen när jag låg sjuk, så har jag haft en riktig fredagskänsla i kroppen hela dagen. Att det dessutom var en toppendag på jobbet gör inte precis saken sämre. Totalt idag var vi nio barn, så det faktum att vi bara var 4 personal (5 en stund mellan 9-11) orsakade inga problem precis. Var riktigt härligt att vara lite mindre folk, man märkte mycket på barnen att de njöt av att få extra utrymme att röra sig på och extra uppmärksamhet från oss vuxna. Efter lunch tog hag en promenad med tre barn (de andra sex skulle sova middag). Vi gick då bort till parken som finns i närheten och där fanns det ju massor med spännande att titta på. De hade springtävling, kollade på utsikten ut över Helsingborg och Öresund, vi gick i trappor och räknade trappsteg och de klättrade i träd.Var härligt att kunna vara spontan och göradet som barnen ville. Tillslut fick vi bege oss tillbaka eftersom ett av barnen höll på att somna, så trött var den lilla loppan. Väl tillbaka på förskolan så sov fortfarande alla små barn och de tre som hade varit iväg med mig valde varsin soffa där de vilade en stund. Detta skapade ett fullständigt lugn på förskolan, helt tyst och lugnt var det.

Nu är jag iaf hemma och ser framemot en härlig helg. Inga planer finns utan vi tar helgen som den kommer vilket känns helt perfekt just nu. Ikväll blir det hemmalagad pizza och Idol, lagom lugnt en fredagskväll. Men innan det är dax att fixa pizzan så ska jag softa lite i soffan. Har fått en öl och en skål med chips av älsklingen så det ska jag njuta av en stund här i soffan nu! Trevlig fredag och hoppas alla får en underbar start på helgen! Kram


En vanlig vardagskväll

Godafton!

Här hemma har vi en helt vanlig vardagskväll. Vi åt kvällsmat tidigt idag, blev bara lite pommes eftersom vi inte var särskilt hungriga. Efter det har vi sett klart en film vi har försökt se klart ett tag nu. Anledningen till att vi förr inte har blivit klara med den är att jag har somnat från den ungefär fem gånger. Stackars min man som har en så trött och tråkig man... Efter filmen var vi ute en runda med Lucas i blåsten. Blåste ju verkligen inte lite, trodde ett tag att Luc skulle blåsa iväg. Nu har vi iaf kommit in igen från blåsten och alla tre är oskadda. Daniel ville kolla fotbollen och jag surfar lite på internet med ett öga mot TVn och fotbollen. Såhär ser alltså vår vardagskväll ut idag, inte så spännande men helt perfekt ändå. Ska mysa ner mig under täcket hos älsklingen och kramas nu, härligt med lite gos. Trevlig kväll och sov gott inatt!


Om det börjar regna..

... Kan man klappa händerna.
Klappa, klappa händerna så händerna mår bra!


Vatten, vatten bara vanligt vatten! Det är det som faller från himmelen idag, inget farligt utan bara vatten. Dock känns det något tråkigt med detta skyfall som det är nu, och ännu tråkigare är det att det har tagit med sig värsta stormen :(

Är precis hemkommen från jobbet. Var en tuff dag på förskolan idag, känner mig tung inombords. Blir säkert bra tillslut men just nu känns det inte så skoj.. Slutade jobba två, började cykla och det gick bra. Stannade till för att fixa en sak och när jag skulle cykla igen hoppade kedjan av. Fixade och trixade med det länge, mina fingrar blev svarta av oljan samt kalla som isbitar. Fick knappt på mig vantarna efteråt eftersom fingrarna var så kalla... Hem kom jag iaf tillslut men man kan ju konstatera att ibland vill dagen jävlas lite extra med en. Efter en tuff arbetsdag blir man inte lycklig över att kedjan också ska bråka..

Nu har jag lyxat till det lite här hemma. Massor av ljus är tända här i vardagsrummet, jag har värmt två kanelbullar i ugnen och tagit in ett tjockt och varmt täcke i soffan. Nu blir det TV under ett täcke i soffan samt fika med bullar och vatten! Trevlig eftermiddag önskar jag er alla!


Härligt med morgonpromenad

Ahh vad härligt med en lugn söndagsmorgon. Ännu skönare är det med tanke på att jag hela gårdagen var säker på att det var söndag igår. Jag frågade till och med D inatt om han hade ställt klockan så att vi inte skulle försova oss. Han ställde snällt klockan på 6.15 och frågade lite förvirrat varför vi skulle upp så tidigt. Han lyckades sedan få mig att fatta att det inte var måndag idag utan bara söndag, härligt!

Dagen har startat lugnt i soffan framför TV:n. Jag har precis varit ute på en härlig promenad med Luc och vi avslutade promenaden med att kasta boll vilket L älskar. Nu är frukosten på väg in (älsklingen fixar den eftersom jag givk med Lucas) och jag tror vi ska kolla klart Johan Falk filmen som jag somnade från igårkväll. Resten av dagen är helt oplanerad men den blir nog lugn med tanke på att jag fortfarande inte mår riktigt bra och känner mig lite febrig, hängig och svag.

Vill passa på att önska alla en skön söndag!
Njut av dagen!
Kram


LOVE LOVE LOVE LOVE

Ibland känner man sig sådär extra kär och lycklig. Man känner lite extra pirr i magen och att munnen inte vill sluta le... Just en sådan dag har jag idag. Min man måste vara den underbaraste mannen i världen och jag älskar honom så mycket! Du är bäst Daniel!

Ikväll har vi en riktig myskväll! God middag har vi precis ätit och till det avnjöts ett glas vin. Nu är det dags för en Johan Falk film, vi ska bara komma på vilken som är först av de två nya filmerna vi har här hemma. Massor av ljus är tända, regnet smattrar mot fönstret och de älskade busungarna tassar lugnt omkring här i vår närhet. Detta är livet precis så som det ska vara - and I LOVE IT! Trevlig kväll allihopa! Kram


ALWAYS & FOREVER


Detta var verkligen förvirrande..

Haha, var med om en riktigt förvirrande sak precis som jag måste berätta om. Igår upptäckte jag helt plötsligt att min mobil var fel. Eller rättare sagt så upptäckte jag att datumet på min mobil gick fel, igår när det var den trettonde så stod det den fjortonde på min mobil. Inget stort problem alltså, utan jag ändrarde snabbt tillbaka det och sedan var problemet åtgärdat. Berättade det för Daniel och vi skrattade lite åt det och undrade hur det hade kunnat bli så..

Idag när Daniel skulle visa mig ett sms som han hade fått så märkte jag plötsligt att det var samma fel på hans mobil, även den gick en dag för fort och stod på femtonde idag när det är den fjortonde. Blev lite förvirrad och började undra om det kanske var jag som var lite förvirrad, men efter lite efterforskningar så insåg jag att det är mobilerna som går fel. Även hans mobil är rättad men jag kan inte sluta fundera över vad som har hänt. Hur kan det liksom bli fel datum på båda våra mobiler bara sådär helt plötsligt? Kollade igenom sms bakåt för att se när det blev fel och det verkar som att båda mobilernas datum blev fel mellan den 23/10 och den 26/10.. Någon gång under dne helgen har alltså något hänt med mobilerna som har påverkat datumet. Säkert är iaf att vi inte själva har ändrat det så man kan verkligen undra hur det har gått till..

Bara en liten komisk sak,.. Jag är så envis så jag har svårt att ge upp funderingarna innan jag vet som har hänt, men inser också att jag antagligen aldrig får veta det. jaja, lite lustigt iaf! Nu ska jag gå och kramas med älsklingen! Hoppas alla har en härlig dag!


Detta gör mig verkligen irriterad..

Jag vet att jag kommer göra folk upprörda med detta inlägget. Jag vet även att det finns många som inte håller med mig, men det får man ta... Detta är min blogg där jag meddelar min åsikt, that´s it! Måste bara få skriva av mig om en sak som irriterar mig enormt!

Blir så irriterad när man läser i tidningen om den dåliga frekvensen på folk som vaccinerar sig mot svininfluensan. Senast idag fanns där en bild med text i HD, där man kunde läsa att enbart 4812 personer har vaccinerat sig, av de 9790 ungdomar plus 2500 studenter som har fått erbjudande om vaccination här i Helsingborg. Detta gäller åldergruppen 19-29 vilket klassas som en utsatt grupp med stor risk att bli sjuka. Förstår inte att folk kan välja bort att vaccinera sig, trots allt så kostar det inget och även om det kan medföra lite smärta och feber så är det väl saker man kan ta. Tycker det är oansvarigt att inte vaccinera sig och istället riskera att insjukna i svininfluensan. Det finns ju en anledning till att de ansvariga i Sverige väljer att vaccinera hela befolkningen, väljer att lägga ner massor av pengar på att gratis erbjuda sin befolkning vaccination mot en influensa som anses väldigt allvarlig.

Jag har själv valt att vaccinera mig. Tycker att det är det enda rätta att göra i detta läget. Jag är en av de som har fått både väldigt ont i armen samt feber och inflensasympton, vilket har inneburit 1,5 sjukdag från jobbet. Trots detta har jag inte ångrat mig en enda sekund! Hade man inte vaccinerat sig och istället blivit sjuk så hade man legat hemma mycket längre än detta, dessutom med mycket värre symptom än de jag har haft. Jag tar gärna lite smärta och feber för att slippa det värre. Dessutom innebär min insats att personer som inte själva kan få vaccinationen pga. olika anledningar skyddas i större utsträckning. I mitt arbete där jag jobbar väldigt nära med barn, varav enbart hälften om ens det har haft åldern inne för att få vaccinationen, så tycker jag att det är mitt ansvar att skydda dem som inte har kunnat få vaccinationen. Dessa små barn under tre är annars helt försvarslösa och de riskerar även att kunna bli väldigt sjuka om de får inflensan. För deras skull samt för andra ute i samhället som inte kan få vaccinationen samt för min egen skull, så utstår jag gärna de små biverkningar som vaccinet innebär.

Tyvärr (ja jag skriver tyvärr för det är precis vad jag känner) så innebär även min insats att de som är så oansvariga och inte vaccinerar sig dessutom skyddas bättre mot svininfluensan. Alla de som valt att vaccinera sig skyddar andra genom att färre i samhället är mottagliga och kan bli sjuka, vilket innebär färre smittospridare och alltså att de som själva valt att inte vaccinera sig dessutom löper mindre risk att bli sjuka. Oansvarigt är det enda jag säger! Dessutom så blir jag förbannad ifall någon på mitt jobb exempelvis väljer att inte vaccinera sig och sedan ligger hemma under lång tid för att de blir drabbade. Jag kan gärna jobba lite extra någon dag för att täcka upp för någon som får biverkningar av vaccinet, men att behöva göra det för någon som helt oansvarigt valt bort vaccinationen tycker jag är vansinne! Att det troligtvis kommer vara många som ligger hemma sjuka och alltså bidrar med en stor kostnad för samhället iform av sjukvårdskostnader och dylikt gör mig förbannad!

Som sagt, jag vet att folk kommer reagera på detta inlägg och ni får gärna kommentera med en förklaring till varför ni inte valt att vaccinera er. Många tycker inte som mig, men jag är trots allt stolt över de 4812 personer här i Helsingborg som liksom mig har valt att vaccinera sig och därigenom skydda både sig själva och andra mot att bli riktigt sjuka! Detta är som sagt min åsikt, ni får tycka och tänka vad ni vill både om den och om vaccinationen men såhär tycker iaf jag! Jag är riktigt irriterad på att det finns alldeles för många oansvariga och själviska personer i vårt land som uppenbarligen bara tänker på sig själva och att de inte vill ta biverkningarna som kan följa med vaccinationen. Dessutom att detta rör sig om en av de grupper med störst risk att bli riktigt sjuka gör det hela ännu värre! Så känner jag och nu ska jag gå och göra något annat för att försöka skaka av mig denna irritation!


Soon..

MUMS! Tacogratängen står i ugnen och alla grönsakerna är delade. Jag sitter uppkrupen i soffan med ett avrmt täcke och en god öl. Klockan är kvart i åtta och Idol är snart på ingång. Har dålig koll på kvällens tema och liknande men är säker på att det blir en underhållande kväll!

Nu är det fredagsmys!


Three Months

Trettonde november idag, fredagen den trettonde dessutom. Just att det är fredagen den trettonde är inget som skrämmer mig, brukar vara mer av en turdag än oturdag för mig så... En månad till lucia, tiden går verkligen snabbt. Dessutom är det ju just idag tre små månader till min 25-årsdag. Oj vad det känns konstigt nu att man ska bli 25, tror att jag just nu fick en lite 25-årskris. Tjugofem år och vad har jag egentligen åstadkommit i livet? Finns så mycket jag hade önskat och hoppats på innan denna dag men livet blir inte allt som man tänkt sig.. Fy, måste nog börja fundera lite allvarligt över livet, se till att ta tag i viktiga saker och se till så att jag kommer dit jag vill.

Fast egentligen, tjugofem år är ju ingenting och jag har ju hela livet framför mig. Är väl mest att den där besvikelsen finns där trots allt, en besvikelse som är svår att skaka av sig.. Men jag är säker på att saker kommer bli bra, det brukar det bli...

Kanske det bara handlar om lite allmän deppighet idag. Tråkigt vara deppig en fredag men efter en dag i soffan så känner man sig inte allt för positiv. Läget är ganska oförändrat sedan igår, fortfarande svårt att röra armen samt hängighet och feber i kroppen. Hoppas att det ger med sig snart.. Har iaf tagit chansen idag och myst massor med min vackra prins och prinsessa. Man märkte snabbt på Lucas att han var glad över att matte var hemma, han har varit jättetillgiven hela dagen och har velat mysa massor med mig. Vi har haft en supermysig dag idag trots allt, bara lite tråkigt att må dåligt och behöva vara hemma från jobbet.

Ikväll blir det bara mys på hemmaplan med älsklingen. Vi ska äta tacogratäng och kolla Idol. Efter det blir det nog någon film eller så, lite gott att tugga på samt massor av mys. Ska nog snart tända upp en massa ljus här i vardagsrummet så att man får upp den där riktiga mysstämningen. Regnet faller mot förnsterna så det känns extra mysigt och lyxigt att bara få sitta inne med tända ljus, uppkrupen i soffan med gott sällskap och god mat. Blir nog en underbar kväll.. Kram :)


Min underbart goa prins


Now I´m Really Sick

Jisses vilken dag det har varit. Armen värker sjukt mycket och jag kan knappt röra den. Jag kan berätta en sak för er - det är inte enkelt att arbeta på förskola halvt handlingsförlamad. Ju längre dagen gått så har jag dessutom blivit tröttare och tröttare, mer och mer hängig och yrseln har bara fortsatt bli värre. Nu runt två så flimmrade det framför ögonen och jag orkade knappt stå på benen så jag bad snällt om att få gå hem. Snälla kollegor som man har så fixade de snabbt så att jag kunde få gå hem och vila upp mig. Känns underbart skönt att få landa i soffan med Lucas, nu ska jag sova, sova och sova. Underbara Mutti erbjöd sig att ge mig skjuts hem så hon plockade upp mig och körde mig hem. På vägen stannade vi på McDonalds så att jag kunde unna mig en jordgubbsmilkshake. Lite får man unna sig när man mår som pesten. Hoppas att alla ni underbara läsare mår bra och har en fin torsdag! Kram


Aoch..

Aj, aj, aj min arm den värker. Fick ju vaccinationen mot svininfluensan igår och det går så sjukt ont i armen på mig. Har knappt sovit på hela natten, det bara värker och värker. Ångrar absolut inte att jag tog sprutan, det var det enda rätta enligt mig, och lite biverkningar överlever man väl... Men lite ömklig känner jag mig nu när det gör ont. Kan knappt röra armen för det hugger så hemskt i den. Lucas märker nog att jag mår dåligt för han har varit orolig och pussat mig hela natten, lilla sötnosen ;) Känner mig dessutom riktigt seg i kroppen, sånt man får ta.

Ska iaf gå till jobbet och se hur det går, för tillfället känner jag mig hängigare ju mer tiden går så vi får se om jag orkar hela dagen. Mamma ska iaf ge mig skjuts till jobbet så skönt att jag slipper cykla! Tur jag har min underbara mamma som alltid ställer upp i vått och torrt! Hörs nog senare!


I think I´m gonna get sick..

Jisses vad sjuk av längtan jag känner mig idag. Längtar något enormt tills vi ska till London, så länge kvar men änå så nära.. Längtar efter några lediga dagar att tillbringa med älsklingen. Strosa runt på Londons gator utan några måsten. Att bara se vart dagen leder en och njuta av friheten. Längtar efter att få se alla juldekorationer i skyltfönster, på affärer och på gatorna. Att sätta sig på en typisk engelsk pub och dricka en öl och snacka en massa skit. Just idag är längtan enormt stor, känns lite som att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.. Men det är ju bara 32 dagar kvar, 4 veckor och fyra dagar. Det borde gå riktigt fort, iaf med tanke på hur fort dagarna och veckorna brukar gå.. Fyra hela arbetsveckor försvinner snabbt och sedan är det bara fyra arbetsdagar kvar, alltså är det totalt bara 24 arbetsdagar kvar, det är ju inte så mycket ;)


London 2006


London 2007






London 2008





















Lazy, lazy sunday

Halloj!

Även idag tar vi det lugnt på hemmaplan. Kollar lite TV, myser lite med våra älskade busungar och varandra och surfar på datorerna. Förutom det har vi tvättstugan just i detta nu så några rundor dit blir det också titt som tätt. Alltså en lugn söndag med inga måste eller krav, skönt!

Kom på nu att tvätten nog är färdig och borde hängas upp så får rusa ner till tvättstugan nu!


Lördagsfotografering

Idag har jag tagit chansen och testat en massor olika funktioner med kameran. Känns lite som att man måste få försöka och prova för att lära känna den. Dock har jag nog gjort någon konstig inställning för nu beter sig kameran jättekonstogt och bilderna blir lite mysko.. Får undersöka det och kanske återställa kameran till originalinställningarna..

Roligt att sitta och prova iaf, även om de flesta bilder inte blir vidare bra så är det skoj. Här kommer några bilder från dagen:


Morgonpromenad med Lucas bland höstlöven














Lite experimenterande med kameran, Lucas fick vara min modell


Fotografering av vackra Taison










Mer höstbilder från mammas koloni





Doing Nothing At All

Härligt med lördag idag! Vi passar på att vila upp oss ordentligt efter veckan genom att bara lata oss här hemma. Både jag och D har nog kännt att kropparna har varit lite slitna i veckan, antagligen beroende på avsaknaden av lugn tid förra helgen. Jag hade planer på att bege mig till Väla idag för att fixa lite saker men har inte orkat ta mig dit ännu iaf. Är ofta så packat där på helgerna så det känns mest jobbigt att bege sig ut där. Skulle dock behöva köpa strumpbyxor, har typ inga som inte är håliga. Dessutom måste jag reklamera strumpbyxorna jag köpte förra veckan; första användningen igår och de spricker i sömmen i grenen. Så anser jag att det inte ska behöva vara så de kommer att reklameras.. Snackade även med mamma om att åka till Höganäs på fabriksutförsäljningen där, får se om hon ringer sen och säger att hon orkar.. Tills dess så fortsätter jag att lata mig här hemma i soffan.. Vi hörs senare!


Friday

Halloj!

Allt är bara fint med mig trots den dåliga uppdateringen på senaste tiden. Har varit jobb i massor i veckan, roligt med jobb men man blir trött... Förutom jobb har jag inte hunnit med mycket. har varit ganska trött och seg eftersom jag har haft någon infektion i kroppen men nu är jag piggare igen. Har varit så trött att jag inte ens hade packat upp shoppingen från Göteborg.

Idag blev jag dock sugen på att få upp alla mina nya saker så väl hemma från jobbet så packade jag upp allt fint och har sedan fixat här hemma. Nya lampskärmar i köket sattes dit, blommor har planterats om, kläder har hängts upp, mattunnor har fyllts på och lyktor har placerats ut. Är så nöjd med all shopping vi gjorde i Göteborg förra veckan, blev toppen med allt. Och med så mycket fint och nytt så gör det inget att det blev lite väl tomt på kontot ;) Ska försöka fota allt imorron när det är dagsljus så ska ni få se våra nya favoriter här hemma.

Nu är det fredagskväll, skönt och mysigt. Sitter uppkrupen i soffan och myser. Ska nog sätta på något bra på TV:n nu, ta en skön filt på mig och betrakta mitt ljuslandskap med alla de fina ljushusen. Staden har utökats sedan förra helgen så nu är det verkligen en stad, så fint och mysigt är det ;) Snart blir det fredagsgott till kvällsmat, tortillas med kyckling och grönsaker. Till det blir det nog något glas vin och lite Idol. Precis så en fredags ska vara - lugn och skön med god mat och dryck och trevligt sällskap. Hoppas alla får en supermysig kväll! Kram

P.S. Ber om ursäkt ifall stavningen i detta inlägg är dålig. Det beror inte på alkohol eller något sådant utan är helt på grund av den dåliga belysningen här vi datorn. Hoppas ni förstår vad jag skriver iaf ;)


Novembermåndag

Måndag igen, fråga mig inte vart helgen har tagit vägen för fort gick den iaf. Helgen har varit helt underbar med många härliga minnen. Vi kom hem runt sex igår men jag var då alldeles för trött för att orka skriva något här, så skriver istället en rad eller två nu. November nu också, snart december och jul.. Oj vad tiden rusar, nästan ett år sedan man började jobba och vart har den tiden tagit vägen? Visst, det är skönt när arbetsdagarna och veckorna går fort men ibland känns det som att livet rusar förbi en - scary!

Snart dags för jobb. Blir lite utbildning/föreläsning på förmiddagen och sedan vanligt jobb på eftermiddagen. Ska nog kunna bli en bra dag, lite speciell blir den iaf. Är väldigt osäker dock på vad utbildningen ska handla om men det blir nog bra. Nu ska jag fixa mig så jag är redo för dagen! Hoppas att alla får en bra måndag och en bra start på veckan!


RSS 2.0