Godmorgon fredag!

Idag har jag min stägningsfredag på jobb och även om jag hatar att stänga (särskilt på fredagar) och tycker att det är supertråkigt att man ska sitta på jobb hela dagen, så är det helt underbart med sovmorgon såhär i slutet av veckan när man är trött. Blir dock en lugn dag på jobbet idag, tror vi skulle ha ungefär 12 barn så vi får nog hitta på något skoj så tiden inte går så långsamt.

Efter jobb idag så ska jag direkt till stan och möta upp Daniel, mamma och Tessan. Vi ska gå på afterwork och äta lite mat och dricka någon öl. Ska bli trevligt att hitta på något, mysigt att komma ut en runda. Ska sätta på IDOl på inspelning på hårddisken här hemma så när vi kommer hem blir det nog Idol vi kommer titta på. Antagligen även lite mys i soffan med något gott att tugga på. Blir nog en tidig kväll för imorgon ska vi upp tidigt för att åka till GÖTEBORG!

Nu blir det frukost som älsklingen så fint fixade till mig innan han gick till jobbet. Mysigt att komma ut från duschen och mötas av färdig frukost! Sedan blir det en promenad med Luc som ska vara ensam när jag åker till jobbet. D slutar redan elva idag så lilla Lucas slipper vara ensam något alls nästan, inte helt fel med sådana dagar tycker han ;) Hoppas alla får en trevlig fredag! Kram


Lite tokerier

Haha, måste bara berätta om att vårt internet har varit riktigt tokigt den senaste tiden.  Förra helgen när jag skulle spana in "PetrifiedInPink":s hemsida så fungerade den plötsligt inte. Istället för att komma till webshopen så kom jag till Ajax Köpenhamns hemsida eller något liknande. Mailade hon som har sidan för att höra om det var något fel på sidan men inget hon visste iaf. Kollade med mamma och hemma hos henne fungerade den så slutsatsen var att det var fel på vårt internet.. Nästa sak var att Canal+ hemsida inte fungerade. Älsklingen nämnde sedan någon sida till som inte heller fungerade.. Imorse skulle jag kolla Tottehams hemsida och då plötsligt fungerar inte den heller. Till saken hör att vi för typ 1-1,5 veckor sedan hade varit inne på alla dessa sidor och då fungerade de fint. Började frukta att hela internet var på väg att lägga av eller något..

Nu ikväll blev jag trött på det och beordrade älsklingen att starta om internet. sagt och gjort, efter att ha stängt modemet, dragit ut sladden till det och haft den ute en stund, satt in sladden igen och startat om modemet så fungerade plötsligt alla sidor. Man kan ju verkligen fundera på vad som egentligen blir tokigt, för tokigt är vårt internet sannerligen ;) Skönt iaf att det löste sig, sådant gillar vi!


It´s The Final Countdown

Ohhh, det är så härligt att lördagen snart är här. Som vi har längtat efter detta. En helg iväg med massor av mys och egentid. Lite rolig shopping i underbara Göteborg. En underbar hotellnatt med allt vad det innebär.. En ljuvlig hotellfrukost med massor av valmöjligheter.

Men mest av allt har vi längtat efter WINNERBÄCK! Känns som att det var år och dar sedan vi såg honom. Minns min första koncert med honom. Hade gillat Winnerbäck länge men min kärlek till honom växte i takt med att jag föll för Daniel. Hade aldrig hört honom live men slutligen var det dags.. Sommaren 2006 på Sofiero. Jag och älsklingen samt Helena, Jonas och möjligtvis någon mer. Var en ljuvlig sommarkväll - härligt väder, mysigt sällskap och massor av bra musik. Jag minns att jag föll, och föll och föll. Älsklingen stod bakom mig, med armarna runt mig och jag bara njöt... Att detta var början på en såhär fantastisk resa viste jag inte då, men jag är sååå glad för det nu.

Efter denna ljuva sommarkväll har vi hunnit med ännu fler konserter med Lasse. Hösten 2007 var vi i Göteborg och såg honom. Måste ha varit vid samma tidpunkt på året för jag minns mörkret och jag tror det var samma helg som klockorna ställdes om.. Minns också att han precis som nu hade ett nytt album ute, ett album utgett inför turnén. Kommer ihåg att jag typ inte hade hört något från det så på vägen upp till Göteborg lyssnade vi på det om och om och om igen. Även den gången var det en lördag, hans andra konsert efter turnéstarten i Lisebersghallen på fredagen och på väg upp till Göteborg köpte vi Aftonbladet för att läsa oss till recensionerna för turnéöppningen.. Vi körde upp och hade en härlig natt i Göteborg. Lite shopping, någon öl på hotellet och sedan avfärd mott Lisebersghallen. På vägen hittade vi en mysig pub, på en tvärgata från Avenyn fanns en liten Örgrytepub där några öl (cider??) slank ner samt någon shot om jag inte minns fel. En varm Lisebersghall väntade sedan, välkomnade våra kalla kroppar. En Lassa i högform levererade, och levererade och levererade. Sommaren 2008 såg vi honom på ett regnigt Sofiero och trots regnet som föll så var detta en helt fantatstisk uppelvelse. Överlag är det alltid en fantastisk upplevelse att se Lasse. Han levererar med sådan känsla att känslan sitter kvar som ett frimärke på en under lång tid efteråt.. Att Winnerbäck dessutom har blivit lite förknippat med mig och älsklingen gör det hela bara mer fantastiskt!

På lördag är det dags för (förhoppningsvis) ännu en faboulus upplevelse. Lisebergshallen två år senare. Vi är lite äldre, lite mer gifta, mycket mer förälskade om det är möjligt.. Lasse är förhoppningsvis taggad efter ett turnéuppehåll, sugen på att få leverera och ett nytt album rikare. Känns lite magiskt att så många saker liknar vår förra Winnerbäckkonsert i Göteborg. Höst, nytt album, andra konserten för turnén - samma vi och samma Lasse! Jag är förväntansfull och ganska så säker på att det kommer bli LJUVLIGT!


Lars Winnerbäck - Du Som Reser Mig

Jag har en sak att berätta
Från kullarna in till stan
Luften var fylld med nålar
Jag gick från A till B
Jag visste ingenting

Kommer du ihåg
Affischerna och sagorna
Blöta skor nerför trappan
Som inte ville gå till skolan

SE MIG, sa jag
HÖR MIG, sa jag
KÄNN MIG


Time Changes & So Do I!

Halloj!

Tordagen har kommit och gått och nu är det redan torsdagskväll. Har varit en snabb vecka, vet inte riktigt vad det är som gör det men det känns som att veckan har rusat iväg.. Skönt är det iaf för då är det snart helg igen. Extra skoj är det med helg just denna veckan eftersom det äntligen är dags för WINNERBÄCK! Lite härligt att veckan har gått fort, annars brukar tiden gå låååångsamt när man ser framemot något speciellt men så har det inte varit i detta fallet som tur är.

Satt precis och tittade runt lite i min gamla blogg, den som jag hade innan denna. Finns väldigt många härliga minnen i den, minnen från bröllopet och första tiden som gifta. Minnen från förra hösten, min sista termin som student, då jag kämpade och slet med att få färdigt mitt examensarbete. Minnen från London i december förra året, förberedelserna med biljettköp och så.. Minnen från arbetsintervjun till mitt blivande jobb och sedan även glädjen då jag väl fick jobbet. Minnen från förra årets förberedelser inför julen, mys i advent och så.. Alla minnen får mig att inse hur mycket jag har växt på detta året, hur mycket som har hänt och att detta har påverkat och förändrat mig som människa. Skulle nog vilja säga att allt detta har utvecklat mig i positiv riktning, till en starkare och lyckligare människa.

Mest av allt har nog det förändrade vardagslivet förändrat mig. Att gå från att vara student till att arbeta heltid är en stor förändring. Mitt första jobb inser jag nu gav mig mycket, även om många händelser var negativa just då så kan jag se nu i efterhand att de har format mig till en självständigare och starkare person. Många saker var tuffa, arbetsmiljön var inte den enklaste och även om jag alltid trivdes bra med de flesta i arbetskåren så var där mycket saker som verkligen tyngde ner mig. Jag var ung, oerfaren och lite för snäll och försiktig. Där var många starka, erfarna personer mot vilka jag hade väldigt lite att sätta emot. Detta formar en och jag hoppas att det har gjort att jag blivit starkare...

Jaja slutfilosoferat, det jag egentligen mest insåg var hur mycket mer jag bloggade då. Inser att de förändrade vardagsförhållandena spelar in massor. Som studen hade man mycket tid över till internet och bloggen, och dessutom mycket ork och lust över. I dagsläget är man nöjd om man orkar surfa runt lite innan man däckar i soffan. Som studen bestämd eman själv sina "arbetstider" medan man nu infinner sig på jobbet sin mesta vakna tid. Jag älskar mitt nya liv, tycker det är såååå skönt med rutiner i vardagen. Självklart var det skönt med studietiden, att själv styra när man pluggade, kunna ta en ledig dag när man kände för det, ha tid till bloggen mer, kunna vara ute med Lucas och njuta av hösten, etc. Tror ni förstår vad jag menar, men trots allt detta så har rutinerna gjort mig till en lugnare, gladare människa. Dock är det skönt att få minnas tillbaka och bloggen är ju ett utmärkt verktyg för tillbakadrömmande..


The rain gives me peace in mind and body

Gick in här och hade bara en massa tråk att skriva men bestämde mig just i detta nu för att låta bli att skriva något om det alls. Ja förkylningen sitter fortfarande i men det som inte dödar en gör en starkare. Känns inte lönt att beklaga sig mer om det, hur kul kan det vara på en skala liksom..

Regnet fakker stilla mot fönsterrutorna här hemma. Tycker det är riktigt mysstämning på det - en lugn söndag hemma, uppkrupen i soffan med lite varm dricka (måste fixas..), regnet knastrande mot fönstret och massor av fina höstfärger utanför fönstret. Detta vädret passar perfekt idag, känns som att jag är lite tvärtom mot alla andra... Istället för att bli deppig och trött av detta vädret så fyller det mig med lycka och glädje och ro inombords. Härligt med en mysig söndag hemma.

Igår när det var lördag skedde det inte mycket heller i mitt liv. Startade dagen friskt med en shoppingrunda på Maxi där det inhandlades massor med mat till veckan och så. Dock slog förkylningen till så väl hemma kröp jag ner i soffan, kollade TV och så. Somnade sedan gott och sov i några timmar, vaknade och var lika trött men efter lite glögg så piggnade jag till och vi hade en mysig kväll här hemma med god mat och massor av mys.

Dessutom hann jag med att boka hotell inför Göteborg nästa vecka. Vi har tvekat lite angående vilken rumstyp vi skulle boka och hade därför inte bokat ännu. Med endast en vecka kvar kändes det dock som att det var dax så ifår tog jag tag i det hela. Att vi ville bo på Gothia Towers hade vi redan bestämt oss för eftersom vi trivdes så bra när vi bodde där i augusti. Att det dessutom ligger rakt över från Liseberg, där konserten hålls i Lisebergshallen är ett extra plus när man ska ta sig hem på kvällen. Dock funderade vi på om vi skulle köra på ett vanligt standardrum som förra gången, eller om vi skulle lyxa till det och ta ett Skyrum. Priskillnaden var enbart 200 kronor så det spelade ingen roll.. Dock ville vi gärna ha utsikt mot Liseberg precis som förra gången (skoj att kunna spana när folk kommer till konserten och så..) och vi visste inte vilka rum som hade utsikt ditåt. Efter lite mailkontakt med en jättetrevlig tjej på bokningen så bestämde vi oss tillslut för ett Skyrum med önskemål om utsikt mot Liseberg. Att de dessutom hade specialpris om man bokade i helgen, och skyrummet kostade samma som standardrummet som vi hade tittat på, var bara ett extra plus. Känns skönt att ha det bokat och jag ser nu verkligen framemot nästa helgs resa till Göteborg. Älslingen har redan börjat tjata om den underbara frukosten, gissar att vi kommer tillbringa låååång tid vid frukosten precis som förra gången.

Nu ska jag softa en stund och kurera förkylningen så att jag imorgon är redo för en ny, härlig arbetsvecka. Trevlig dag!


Me & the towers
Bild från vår bröllopsdag som firades i Göteborg


This Is The Story

Brandi Carlile - The Story

All of these lines across my face
Tell you the story of who I am
So many stories of where I've been
And how I got to where I am
But these stories don't mean anything
When you've got no one to tell them to
It's true...I was made for you



My Pumas Rock

Äntligen fredag och man har landat i soffan hemma i lägenheten. Har varit en lååång fredag, blir så när man vill hinna med mycket på lite tid. Hade ett mellanpass på jobbet och slutade runt fyra. Var en härlig dag faktiskt på jobbet, ganska lugnt och harmoniskt med mindre antal barn så man kan ge varje barn mer tid och uppmärksamhet. Alltid skönt med fredagar för då brukar det vara lite lugnare.

Lite innan fyra hämtade min kära mor upp mig och vi for upp till Berga där hon skulle hämta sin bil som har varit på lagning. Jag for sedan vidare till älsklingens jobb för lite utförsäljning. Alltid skoj med utförsäljning, bara synd att man alltid handlar för mycket... Men nä idag lyckades vi faktiskt köpa vettiga saker. Jag hittade två par skor, svarta båda paren och lite basketkängamodell. Ett par var i Gore-Tex, vilket är perfekt på jobb i höstrusket, och ett par var fodrade och perfekta till vintern för småstunder på gården. Dessutom hittade jag tre stickade tröjor (två polo och en med hög krage), en mössa, en halsduk och en väska. Älsklingen hittade inget skoj alls, men jag hittade en superfin jacka till honom. En snygg grå vinterjacka, lite längre modell, typ en ullrock. Jättesnygg var den, känns som MQ eller Brothers i stilen. Jag är nöjd och känner att vi hittade massor av fina och vettiga saker!

Strax blir det avfärd igen. Middag hos mamma ikväll, ska bli både mysigt, trevligt och gott. Efter middagen blir det antagligen IDOL där det ikväll är rocktema. Hoppas att alla mina favoriter gör det bra, jag hejjar på er! Trevlig kväll kära läsare!


Vackra Lucas bland alla höstlöv


Torsdag=sovmorgon

Godmorgon!

Redan har vi kommit till torsdagen, kan inte riktigt fatta var veckans andra dagar har tagit vägen. Antar att veckan har gått fort eftersom jag sovit mycket pga. förkylningen. Igår sov jag hela kvällen, minns inget efter klockan sex typ. Trots att jag sov så mycket på kvällen så har jag sovit djupt och bra hela natten, antar att min kropp behövde den sömnen.

Tirsdagar innebär iaf att jag har stängning på jobbet, vilket i sin tur innebär sovmorgon. Dock gick jag upp tidigt ändå och har suttit i soffan och kollat TV och ätit frukost i lugn och ro. Nu börjar det trots allt bli dax att cykla till jobbet.. Hoppas att alla får en bra dag! Om jag inte är för trött ikväll så ska jag visa lite bilder som jag fotade igår. Skulle lagt ut dem igårkväll men som sagt så sov jag hela kvällen. See you later!


A slow sunday at home

MUMS - till kvällsmat idag blir det stekt kycklingfilé, pommes & grönpepparsås. Perfekt med lite god mat en tråkig söndagskväll som denna. Dagen har tillbringats lugnt här hemma. Vi har planerat lite inför framtiden, snackat lite ekonomi och så inför London och andra inköp. Finns en del saker på "önskelistan" så en genomgång av finanserna är bra. Vi har även planerat de kommande veckornas middagar och skrivit en matlista. Är så tråkigt att behöva åka iväg och handla efter jobbet i veckorna så därför är det skönt att göra en matlista, handla hem till maträtter man ska ha och sen bara kunna softa hemma efter jobbet. Efter allt planerande har vi även hunnit med en runda på MAXI. Vi tog cyklarna idag, går ju minst lika snabbt som att ta bilen och skönt att få röra sig lite. Var inte så mycket vi behövde heller så då passar det perfekt med cykeln. Lite blommor till ett höstarrangemang jag har tänkt göra, lite yoghurt till älsklingen i veckan, vantar till mig och liknande var det som blev inhandlat..

Nu är det iaf dax för middag och ännu en film om Johan Falk (eller Johan Hult som han heter hemma hos oss ;)). Det har nu blivit dax för "Johan Falk - Leo Gaut" sedan vi igårkväll såg "Johan Falk - National Target" och jag ser framemot ännu en bra film. Av de nya filmerna var nog National Target den bästa hittills. Den första (GSI - gruppen för särskilda insatser) var också vändigt bra men den förra (vapenbröder) var inget speciellt. National Target var dock riktigt bra så nu hoppas vi att denna också är så bra! Trevlig söndagskväll!


Äntligen skiner solen lite

Det blev faktiskt en liten runda till IKEA igår. Ringde pappa och fick med mig honom dit så jag slapp gå ensam. Roligt att träffa pappa lite också.. Hittade en lösning som jag funderar allvarligt på till hallen. Blir isf lite eget bygge men dkulle nog kunna bli bra. Dessutom är det perfekt med eget fix för då kan jag få det precis som jag vill ha det samt kan jag anpassa det så att det passar in i där det ska vara. Vi får se om det blir den lösningen, har inte riktigt fått med mig älsklingen ännu dock men det ska nog lösa sig.

Efter IKEA-rundan så var jag heöt slut i kroppen. Man kunde känna i huvudet att man inte var riktigt kry, hela huvudet kändes fullt med bomull. Köpte med mig lite fika hem, så när jag kom hem till familjen så fikade vi och kollade TV. Sedan slöade jag på soffan i förhoppning om att piggna till, gick väl sådär. När man är kass behöver man mycket vila så det är väl likabra att lyda kroppen och vila.

Idag skiner solen, härligt med solsken. Funderar på att ge mig ut och fota lite, kanske gå en runda i vackra höstsolen med Lucas och kameran. Ska dock vila en stund först, har enormt ont i huvudet och bihålorna idag. Så vila en stund så får vi se hur det känns sen. Trevlig söndag!


En lördag i oktober

Halloj alla läsare!

Här hemma är det fortfarande snörvligt och jobbigt. Har sovit dåligt inatt, valde att sova på soffan för att kunna kolla lite TV medan jag snörvlade. Lyckades iaf sova en hel del, skönt. Klockan är redan tolv denna lördag och ännu har jag inte gjort något vettigt; kollat lite TV, ätit frukost och så men inget seriöst. Ligger nerbäddad i soffan med täcke och datorn, lagom soft och skönt..

En lördag som denna, när krafterna är dåliga, näsan rinner och halsen svider så längtar man mer än vanligt efter kommande saker som ska ske. Man har inte så mycket annat att fylla ut tiden med än att drömma sig bort och längta, och det är just vad jag gör idag.. Mest av allt längtar jag till London. Jag älskar London - älskar folket, miljön, upplevelserna, känslan av frihet och ledighet, älskar julstöket, folket som trängs på gator och i affärerna, julbelysningarna på gatorna och julmusiken som strömmar ur högtalare överallt, älskar fotbollen, stämningen och spänningen, folks jubel och hejjarramsor, älskar att bara strosa runt planlöst på Londons alla gator, utan att veta var man är eller var man är på väg, alltid med den trygga vetskapen att man aldrig är långt ifrån en tunnelbanestation och alltså alltid kan hitta hem.. Längtar efter ALLT som har med London att göra och längtar även efter resan dit, stunderna på väg till flygplatsen, på flygplatsen och sedan på flyget. Stunder då man är på väg, men fortfarande har allt liggande framför sig. Längtar efter sex härliga dagar med älsklingen, massor av tid till att bara vara med varandra och njuta av varandras sällskap. Åhhh, vad jag längtar...

Ett steg på vägen mot London är vår Göteborgsweekend om två veckor. En natt i Göteborg på hotell och Winnerbäck konsert i Lisebergshallen känns som en perfekt hållplats på väg mot London. Älskar konserter, älskar Winnerbäck och älskar Göteborg så detta lär nog bli en härlig helg. Tycker alltid att konserter är lite magiska, en stund då resten av världen försvinner och man sjunker in i en trygg värld omlindad av sköna toner. Att bara stå nära älsklingen med hans armar runt sig, njuta av helt fantastisk musik, folk som sjunger och är glada - det är magiskt och njutning på hög nivå. Så en lördag som denna då världen inte känns allt för skoj så är det skönt att ha en massa underbara händelser att längta efter, något att drömma om när man ligger här och snörvlar, kraxar och är tråkig. Känns också som att drömmarna ger en lite extra energi till att bli frisk, så förhoppningsvis är förkylningen snart som bortblåst..

Funderar faktiskt på att trotsa förkylningen och ta en tur till IKEA idag. Kolla lite möjliga lösningar till hallen och bara njuta av att komma hemifrån en stund, en stund borta från soffan och alla snorpapper. Tror det blir en panodil, lite nässpray och lite smink och snygga kläder också en tur till IKEA. Förhoppningsvis piggnar man till lite av en utflykt, i värsta fall gör man inte det men det kan iaf inte bli värre. Talk to you later..

Lite bilder att drömma sig tillbaka med...

London 2008







Halvtid i IDOL

Paus i IDOL. Ska bli spännande att se vem som åker ut ikväll... Enligt mig är det ett väldigt starkt startfält i år. Många som är väldigt duktiga och kompetenta med både bra sångröst och bra scenspråk. Dock finns det självklart personer man gillar mindre och som man vill ska åka ut till en början, men så är det väl alltid.

Kvällens Michael Jackson tema var en höjdare. Har aldrig varit ett fan av MJ men måste erkänna att han har gjort många bra låtar. Tycker alla idolerna skötte sig väldigt bra men bäst enligt mig var utan tvekan Rabih & Eddie. Snacka om bra sångröster och enorm utstrålning som de båda har, ikväll var de riktiga stjärnor! Även Erik och Tove är ju stjärnor, men inte riktigt lika starkt lysande ikväll som vanligt. En som överraskade ikväll tycker jag var Erika, som jag inte är sådär jätteglad för (tycker det blir lite tråkigt med massa ballader och den stilen) men ikväll var hon ju skitbra. Att hon dessutom valt en fantastisk låt gör det hela "so much better".. Kvällens bästa Michael Jackson låt var ju självklart och utan tvekan...


"Just beat it, beat it,beat it, beat it
No one wants to be defeated.."



P.S. Min förhoppning är att Reza åker ut.
Hon är inte riktigt min favorit men tyvärr 
tror jag att det kanske blir Niklas som   
åker.. Den som lever får se helt enkelt...


Strax: Hamburgare och IDOL

Fortfarande förkylt och snörvlande här hemma men humlret har iaf lyckats vända. Antar att jag bara var väldigt trött innan, inte kul när man mår dåligt ju.. Efter en låååång stund i soffan med lite god dricka och massor av mysigt surfande och TV-tittande har jag dock lyckats bli på riktigt fredagshumör trots snuvan. Att min egna, söta lilla rosa dator dessutom fungerar utan att stänga sig gör mig ännu gladare. Ännu har den inte stängt sig aif så jag håller tummarna.

Snart är det dax för IDOL. Hörde talas om att det skulle vara Michael Jackson tema idag, kan bli intressant att se. Till TV:n blir det hemmagjorda hamburgare som älsklingen steker i just detta nuet. Ska bli gott med hamburgare och mysigt med fredagsmys i soffan med älsklingen. Fast jag har det ganska mysigt redan nu för Sizou ligger och gosar vid mina fötter - SÖTKIS! Hoppas alla får en lovely kväll!


Bild lånad från tv4.se


Snörvel och krax..

Usch ja, snörvla och kraxa är det jag håller på med för tillfället. Näsan rinner som en öppen kran och halsen bränner och svider. Har i några dagar kännt av en analkande förkylning med det känns som att den bröt ut på allvar då jag landade i soffan efter jobbet idag. Är sjukt seg nu, jättehängig och krasslig. Bröt ihop totalt när D kom hem, bara grät och grät.. Var inget speciellt, bara förkylningen som påverkar mig misstänker jag. Ska iaf mysa lite i soffan nu så får vi höras mer sen. Hoppas alla andra har en pigg och kry fredag! Kram


Today it is thursday

..Vilket betyder att ´Tomorrow it will be FRIDAY´! Alltid härligt med torsdagar, även om det (iaf i mitt fall) är den dag då man är som tröttast efter fyra hela arbetsdagar bakom sig så är det även dagen innan veckans härligaste dag - FREDAGEN! På fredagen ligger hela helgen öppen framför ens fötter, helt fri att göra vad man vill med den. Fredagen innebär också att människor i allmänhet är lite piggare, lite gladare och mycket trevligare. Iaf de människor jag träffar så det är härligt.

Men trots allt så är vi fortfarande på torsdagen, som har varit en väldigt härlig dag. Startade dagen lugnt med sovmorgon och lugn frukost här hemma. Cykeln till jobbet med Winnerbäcks nya skiva i öronen, härligt cykla ed musik för det går såååå mycket snabbare då. Lugn förmiddage på jobbet med lite motorik med barnen och sedan lite målning. Lunch och sedan en lugn eftermiddag. Barnen var väldigt harmoniska idag, vet inte riktigt vad det var dem men underbart var det. Kvart i sex lämnade jag bygget och fick skjuts hem av mamma. Lämnade cykeln på jobbet så cyklar jag hem på den imorron. Väl hemma möttes jag av underbara älsklingen och goa Luc och Siz. Dessutom har vi världens bästa Taison på besök - the day can´t get better! Nu ska jag mysa i soffan med lite tända ljus tända runtom i rummet. Hoppas att alla får en sköööön kväll! Kram


Lars Winnerbäck - Jag får liksom ingen ordning

"Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va´ så förfärligt
Det kan va´ så bra.."


This will be perfect!

Jag har läääänge letat efter någon bra lösning till katt och hundmaten. För tillfället står maten på balkongen och har gjort så sedan vi flyttade hit. Sizous mat är kanske inte så illa, den påsen är så liten att den får plats i förvaringspallen som vi har på balkongen. Däremot är det värre med Lucas mat eftersom vi till honom köper en säck på 15kg till honom. Ser så tråkigt ut med matpåsen som står där ute hela tiden och dessutom tar den upp massor av plats. Ännu en sak är att jag egentligen inte gillar att ha den på balkongen nu eftersom där är så kallt på vintern. Gillar inte tanken på att maten blir kall, vilket skulle leda till att mina älsklingar får kall mat i magen... 

Har alltså i typ 2,5 år letat efter någon bra och passande lösning utan att hitta något bra. Finns inte så mycket bra lösningar där man får i mycket hundmat och att det även ser snyggt ut. Vill helst ha förvaringen i köket vilket innebär att det måste se snyggt ut samt passa in i vår stil i köket. Som ni ser har jag stora problem ;) (snacka om I-lands problem..)

I helgen när vi var i Danmark ramlade jag dock över den perfekta lösningen. I en söt liten inredningsbutik hittade jag tunnor i lite shabby chic stil En tunna till kattmat samt en till hundmat, i vit plåt. Med tanke på att vi har vitt kök med gråa tapeter så skulle vitt passa alldeles perfekt i vårt kök och jag blev stortförälskad. Dock orkade vi inte bätra med oss dem hem och dessutom skulle de bli ganska dyra om man räknade om det danska priset i svenska kronor. Gissa om min lycka när jag tidigare i veckan via google lyckades hitta en webshop som säljer precis dessa snygga förvaringslösningarna till hund- och kattmaten. Jag mailade snabbt för att fråga om tunnan till hundmat var slut (eftersom jag inte hittade den på hemsidan) och fick snabbt svar tillbaka att den inte kommit in ännu. Den trevliga kvinnan som svarade på mitt mail erbjöd sig dessutom att reservera en till mig så att jag är garanterad en när ordern kommer in. Kommer bli perfekt med dessa tunnor i vårt kök, längtar tills de finns här hemma hos oss. Kolla gärna in webshopen där det finns massor av snygga inredningsdetaljer. Jag föll för massor av saker men känner att det får räcka med tunnorna för denna gången.




Bilder lånade med tillstånd av
Hemlängtan interiör & design
 


Slow Wednesdayevening

Älsklingen stack iväg för ungefär en timme sedan för att spela lite fotboll med några kompisar. Jag hade stora planer över att krypa upp i soffan och kolla någon film eller något men det blev inte mycket med det. Fastnade framför datorn, kollade lite olika saker på IKEA:s hemsida. Är inte riktigt nöjd med vår förvaringslösning i hallen så kollade efter vad som fanns på IKEA. Hittade tyvärr inget som passar in bra där vi skulle ha det. Har samtidigt hållit ett öga på fotbollen. Känns som att det egentligen inte gäller något och alltså känns matchen lite seg, men det är ju trots allt fotboll som jag älskar. Att ASverige dessutom har gjort lite mål är ju inte fel, alltid kul att se lite roliga mål..

Nu har jag iaf tänt lite ljus här hemma och ska nog äntligen slå på en film. Ska se om någon av busungarna har lust att mysa med mig i soffan, känner mig lite frusen och mysesjuk.. Daniel borde komma hem snart också så då blir det nog lite mys innan det är dax att sova. Skönt med torsdag imorgon, känns som att helgen närmar sig med stormsteg. Hoppas att alla har haft en mysig kväll! Kram


Köpte lite nytt till min Changeljusstake från Cult häromdagen
Älskar budskapet på ljusstaken i mitten


Budskapet på andra sidan, värt att tänka på..


Time flies

Underbar känsla när man inser att halva arbetsveckan är avklarad. Dessutom har jag en ganska bra avslutning på denna veckan med stägning på jobb imorron (vilket innebär sovmorgon) och sedan öppning på fredag vilket innebär tidig avslutning för första gången en fredag på mitt nya jobb. Hade öppning idag också, skönt med en mjukstart vilket man får då man öppnar och dessutom är det skönt att hinna med lite mer under dagen förutom jobb. För tillfället händer det dock inte så mycket spännande i mitt liv. Är lite förkyld så försöker mest kurera mig och bli pigg och kry igen. Ska faktiskt vila en stund nu eftersom jag sov riktigt dåligt inatt! Hörs kanske senare! Kram


En perfekt avslutning på arbetsveckan


Jag överraskade älsklingen med goda baguetter med skagenröra i


MUMS!


Lucas ville också ha baguett


Min söta kille


Mattes hjärta


Blir många bilder på bästa fotomodellen


Solnedgång över Öresund


Vy över Helsingborg


Lucas och husse kollar på solnedgången


Höstvackra slottsparken med Kärnan i bakgrunden






Kärnan




Terasstrapporna


HÖST, HÖST, HÖST


Vi stannade och tittade lite på gräsänderna
Hanarnas gröna huvuden glänste så vackert i kvällssolen


Lucas ville också kolla på änderna




KÄRLEK
Matte med världens bästa Lucas




Hallbergs trappor




Lördagsmys hemma hos oss


Medan älsklingen fixade med maten så slängde jag ihop en efterrätt
Chokladsmet och Polly blev en supergod pollykladdkaka


Maten är serverad
Gräddstuvade champinjoner och kantareller tillsammans med fläskfile..


..samt hasselbackspotatis - MUMS!


Vi tände massor av ljus i hela vardagsrummet. Jag passade på att öva lite med kameran och fotade en hel del av ljusen och ljusstakarna...





Fina ljusstakar med fjärilar, jag älskar fjärilar


Mina fina ljushus som jag köpt i Helsingör i en supersöt affär
Igår komplettrerades byn med det höga huset som synd till vänster





Butterflies
Lykta köpt på Korfu i somras - love it!








Fina bröllopsfoton i bakgrunden upplysta av värmeljus


Min söta Kis, lilla söta Sizou, har hittat en ny kompis


Siz gillar inte blixten på kameran


Sunny Sunday

Ja en ´Sunny sunday´ kan man knappast påstå att det är idag, åtminstonde inte om man tittar ut genom fönstret. Dock känner jag mig väldigt solig idag, känner mig pigg och glad och positiv. Har startat dagen väldigt lugnt. Frukost i soffan framför slutet på filmen som vi somnade från igårkväll. Filmen var Livvakterna, som jag spelade in på ny SF-kanalen i fredags. Längtar redan till nästa fredag när de visar Tredje vågen, då har vi sett alla Johan Falk filmerna som finns ute... Nu har jag precis suttit och spanat på lite tillbehör till kameran, får se om det blir något inköp senare i månaden kanske. Ska försöka ta tag i lite bilder nu och lägga ut här på bloggen... Ska bara vila en liiiiiten stund först. Har sovit dåligt inatt så känner mig lite sömnig nu. Hörs senare med massor av bilder.


Utflykten till Helsingör i bilder


Älsklingen på båten till Helsingör


Älsklingen köpte en öl till mig (han var själv chaufför..) för lite danska pengar han hittade hemma


På båten


Shopping i Helsingör


Huvudgatan i Helsingör


Mycket fina hus


Andra hållet på shoppinggatan


Here we have Mr. Zatan


We have seen "Zatan"

Halloj!

Blev trots allt en runda till danmark idag, tillsammans med massor av andra svenskar. Det var massor av folk som åkte över med båten och jag gissar på att en hel del av folket var på väg mot Köpenhamn. Några med svenska fotbollströjor hann vi se iaf så de var absolut på väg söderut..

Var trevligt med en båttur och lite shopping i Helsingör trots att vädret var lite tråkigt idag. Vi gick en liten runda inne i Helsingör och jag hittade faktiskt en hel del fynd. Hittade två stickade tröjor på Veromoda. De var på rea så de kostade bara runt hundralappen vilket jag kände var ett vettigt pris. Jag råkade också springa över en billig klänning i lite skjortstil för enbart 120kr. Var en affär som skulle stänga så de sålde ut allt för 70% så då får man ju passa på att shoppa. Dessutom sa D att jag såg så smal och smäcker ut i klänningen så då var den ju given. Ytterliggare ett hus till min lilla "ljusby" hittade jag också, kan visa bild på dem alla sen när jag fixat till.

När vi åter landadade på svensk mark så tog vi en tur till MAXI för lita matshopping. Hittade en massa gott till middagen ikväll, längtar redan efter middagen. Det blir fläskfilé, hasselbackspotatis, kantarellsås, gräddstuvade kantareller och champinjoner samt vitlöksbröd - oj vad sugen jag är redan nu. Vi hade även tänkt slänga ihop en kladdkaka till efterrätt och lyxa till det lite framför fotbollen. Kom dock på nu att jag glömde köpa Polly, men undrar om det inte finns hemma redan... Måste springa och kolla det nu. Pictures are coming later...

And by the way... Rubriken syftar till en skyltdocka vi såg i Helsingör. Skyltdockan hade på sig en svensk fotbollströja också var det skriver "Zatan" med stora bokstäver på bröstet. Har bild så även det får ni se sen.


Lördag

Godmorgon!

Ahhh, underbart att vakna en lördagmorgon med hela dagen liggande planlös framför en. Vi har legat och myst lite i sängen innan vi för en stund sedan började fixa med frukosten. Precis så en lördagsmorgon ska vara, lugn och rofylld utan stress och massa måsten.

Som sagt har vi inga planer ännu för dagen. Dock är det som det brukar vara - efter en vecka med jobb och trötthet så blir jag så extremt sugen på att hitta på något när lördagen kommer. Vi har snackat lite om Danmark, gå och mysa i Helsingör en stund, fönstershoppa och fota lite kanske. Fast det kanske är landsförräderi att åka till grannlandet såhär i tider som dessa... Humms, med en viktig landskamp ikväll så kanske det inte ses med blida ögon att besöka motståndarna och gynna deras affärer... Jaja skämt åsido men vi får se vad det blir, men jag gissar på att det kommer bli någon slags utflykt. Kameran är ju min nya bästis så jag är säker på att den kommer få följa med så bilder från vår utdlykt lär ni nog då se.

Nu hör jag älsklingen ropa att frukosten är färdig så nu ska jag slita mig härifrån!
Hoppas att alla får en toppenlördag!


It´s Friday I´m In Love

Hejsan alla godingar!

Jag är nästan precis hemkommen efter veckans sista arbetsdag. Är alltid skönt när helgen kommer och denna  fredagen har faktiskt varit lite extra bra. Efter en lite halvtråkig arbetsdag med mycket (!!!!) dålig och negativ stämning så avslutades arbetsdagen på ett helt perfekt sätt. Älsklingen kom och mötte upp mig vid jobb och vi tog sedan en härlig promenad med Lucas i slottsparken vid Kärnan. Jag hade dessutom varit iväg på lunchrasten och köpt varsin baguett med skagenröra, så de åt vi sittandes uppe på landborgen. Därifrån hade vi en helt fantastisk utsikt över Helsingborg och solnedgången - amazing! Baguetterna hade jag köpt på ett nyöppnat ställe i stan och deras baguetter är helt underbara och skagenröran är den bästa som jag har smakat. Efter att vi hade ätit upp baguetterna så fortsatte vi promenaden och njöt av de vackra höstvyerna. Självklart var kameran med så några bilder lär nog komma upp, dock inte nu men kanske lite senare.

Nu tänkte jag njuta av en god fredagsdricka och kolla lite TV. Enligt mig är fredagen veckans bästa dag eftersom hela helgen ligger framför en, på fredagen kan man med gott samvete ta det lugnt och somna tidigt med vetskapen att det finns mycket kvar av helgen. Så nu ska jag njuta av denna fredagen i sällskap med min söta Kis som ligger vid mina fötter, min goa Lucas som har somnat gott på golvet efter promenaden samt min underbara man. Blir forst en god dricka som sagt samt lite slötittande på TVn. Klockan åtta är det IDOL och det måste man ju se och efter det får vi se vad som händer. Hoppas alla får en härlig fredagskväll! Kram

Bjuder på några bilder från tidigare i veckan sålänge:








Don´t Worry...

..Be happy!

Oj fy vilket tråk och klaginlägg jag skrev igår. Men som jag skrev så är det så ibland, humöret är inte alltid på topp och saker som känns väldigt jobbiga just i stunden känns som en skitsak dagen efter. fast tur är det väl att humöret inte alltid är på topp, hur mycket hade man uppskattat världen och allt man har då? Tänk om allt alltid hade varit toppen, då hade man nog aldrig insett hur bra man har det.

Idag känns allt som en "piss i missisippi". Känner mig pigg och glad och positiv. Eller humms, det där med pigg kan diskuteras efter en hel dag med skrikande, stökiga ungar men jag tror ni förstår hur jag menar. Japps barnen på jobbet har varit stökiga, högljudda, skrikiga, bråkiga, gråtiga och mer därtill men så är det på en förskola. Trots allt älskar jag mitt jobb och allt det jobbiga bleknar när du ser den leksamma glimten i ett barns ögon eller det retsamma leendet på läpparna. Barnen är underbara och ljuvliga och man får så mycket med sig från dem.. Bäst på hela dagen var nog en liten flicka, knappt två år, som kröp upp tätt, tätt i min famn, med magen mot min mage och huvudet tätt tryckt mot min axel och där satt hon sedan och myste under en lång stund. Hon behövde väl lite stillhet och trygghet mitt i allt busande. Stunder som dessa bär man sedan med sig länge, länge - och för att vara ärlig behöver man även själv dessa "hämta kraft" stunderna för att ta sig igenom de mindre roliga delarna av dagen.

På dåligt humör kan man heller inte vara när man blir mött av sina två underbara killar när man kommer cyklande från jobbet. Väl inne så finner man ett stort glas saft och en skål med chips på bordet . enbart till mig! Inte så nyttigt men oj så gott och välbehövligt efter en arbetsdag. Så jag har nu suttit här, uppkrupen i soffan under ett täcke, men datorn i knäet och surfat runt på bloggar samtidigt som jag har druckit gott och ätit goda chips. Bredvid mig sover den sötaste tösen i världen, min lilla Kis. Detta kallar jag vardagslyx av högsta grad - & I LOVE IT! Trevlig kväll alla underbara läsare!


Töntarna


Kent - Töntarna
'
Dagar som dessa när livet känns lite tufft är underbar musik guld värt. Kents nya singel ´Töntarna` från kommande albumet ´Röd` är en ny favorit att lyssna på. Jag lyssnar, njuter och längtar efter en underbar konsert under deras kommande turné. En konsert med fullt av folk, trängsel och värme, härlig musik och massor välkända melodier - en stund iväg från verkligheten... Så jag fortsätter ligga här och drömma mig låååååångt bort...


Egentligen inget men ändå allt

Depp, depp, depp består min dag av idag. Blir alltså inget poritivt inlägg från mig idag. Vet inte alls vad det är med mig, känner mig bara allmänt hängig och ledsen. Vissa konstiga känslor som man får från jobbet ibland, känns som att folk prioriterar konstigt ibland. Jag kör iaf mitt race, även om det innebär att jag enligt dem "gör fel". Är det kaos så är det, då får man göra det bästa av läget och det är min inställning. Det viktigaste är inte planering och shit, utan det viktigaste är faktiskt verksamheten och att barnen mår bra och känner sig trygga. Jaja, de får tänka som de vill men jag står för att jag är på jobbet för att ge 150% och de 150% ger jag till barnen som enligt mig är det viktigaste!

Finns lite annat shit också som trycker ner mig för tillfället. Lite saker som ligger och gnagar inom mig, saker som typ ingen vet och så är det tänkt att fortsätta. Förstår bara inte vad jag gjort för att vissa saker ska vara som de är, känns inte rättvist. Livet är tyvärr jävligt orättvist ibland och just i denna saken tycker jag att det är sjukt orättvist mot både mig och älsklingen. Tur vi har varandra iaf, that makes everything better. Jaja, ska inte gnälla för mycket, särskilt inte eftersom ingen lär fatta vad jag yrar om... Inget allvarligt, just feelings!

Är egentligen inget som är fel, men trots det känns det som att allt är fel. That´s a fact in my life today! Jag är trött, hängig, besviken, ledsen, förvirrad och deppig - det måste man få vara ibland utan orsak. Jag vet att många av de saker som gör mig deppig idag kommer känns som "ingenting" imorgon, men det är imorgon och idag känns dessa saker som "allt" och så tänker jag låta det vara. Imorgon känns allt förhoppningsvis lättare och dessa tankar är försvunna, men just för idag så tillåter jag mig att känna såhär. Jag tillåter känslorna att finnas och jag tillåter dem att komma ut, bättre det för då försvinner de förhoppningsvis snabbare. Tur att jag har världens bästa familj här hemma som alltid finns för en även under dagar som dessa. Lucas, Sizou och Daniel - ni är ljusen i mitt liv! Thank you for everything!




LOVE



MINA TVÅ, UNDERBARA BUSUNGAR


Tröttare än tröttast

Godafton!

Blev ingen promenad idag när älsklingen kom hem. Var supersugen på att ge mig iväg på en härlig höstpromenad med Lucas och daniel vid min sida och kameran i högsta hugg.. Istället blev det en lååång tupplur på soffan. Slocknade nog strax efter fem och vaknade surt när Daniel väckte mig vid åtta. Var minst lika trött då, förstår inte riktigt var tröttheten kommer från. Iaf, nu efter lite kvällsmat och TV-tittande så känner jag mig lite (minimalt) piggare och längtar efter att få sova igen...

Jaja, ska försöka mig på den där promenaden imorron istället, skulle vara så härligt ju med en skön höstpromenad. Nu ska vi se ett avsnitt CSI:Miami innan sängen väntar. Sov gott inatt!


En härlig höstdag på jobbet

Oj vad trött jag var när jag skulle upp imorse. Vet inte om det berodde på en dålig natts sömn eller om det helt enkelt bara var den tidiga timmen som orsakade trötthet. Hade öppning på jobb och täckte upp för en som var sjuk, så när klockan ringde var den bara fem... Tidigt kändes det så jag sov en stund till innan jag gick upp och gjorde vid mig. Som tur var försvann tröttheten sen men nu känner jag tyvärr av den igen..

Underbart väder är det iaf idag. Solen skiner och värmer så härligt. Tycker det är så härligt med såadan här soliga höstdagar då man känner solens varma strålar samtidigt som man kan njuta av höstens alla färger på träd och buskar. Lite lagom höstkallt i luften var det också, loves it! Vi har alltså passat på och varit ute massor med barnen idag. Först gick vi en runda i parken, som finns i närheten av jobbet, i förmiddags. Vi åt frukt, sjöng lite och lät barnen springa fritt i gräset och busa. Efter lite middag och vila så blev det gården på eftermidddagen där vi grävde i sandlådan och busade. Man märker på barnen att de njuter av att få vara ute, är skönt att se dem glada i det fina vädret.

Vid tjugo i tre cyklade jag hemåt långsamt i det fina vädret. Väl hemma tog jag en promenad med min söta vovve och sedan diskade jag lite när vi kom in. Nu har jag kollat alla intressanta bloggar och funderar på att sova en timme och sedan kanske åka ut och fotografera lite. Daniel slutar jobba nu fyra så ska kanske vänta tills han kommer hem så kan vi bestämma något angående eftermiddagen tillsammans. Hoppas alla har haft en mysg höstdag!


Söndagsmys

Ojdå redan är det söndag och helgen är nästan slut. Känns som att man blir lika förvånad varje helg, en känsla av att man inte hänger med fyller en lätt i sådana situationer. Mycket spännande har inte hänt under helgen utan jag har mest fokuserat på att friskna till inför en ny arbetsvecka. Igår var jag en runda på IKEA med mamma. Vi gick och tittade lite, trängdes med allt annat folk som hade smalats där. Lite värmeljus, glasburkar till smycken samt lite galgar blev dagens inköp. En runda inom Systembolaget också där lite öl och cider inhandlades. var helt sjukt vilket trafikkaos det var på hela Välaområdet, vill inte ens tänka tanken om hur det kommer se ut där till jul... När vi skulle hem fick jag köra mammas nya bil, en automatare vilket jag aldrig förr har kört så det var lite skoj. Vi kom hem iaf, trots att det var jag som körde så det känns bra.

Idag vaknade både jag och Daniel tidigt. Vi tog då med oss täckena in i soffan och lade oss och kollade ett avsnitt CSI. Sedan blev det en promenad och lite bollkastning med Lucas innan vi högg in på frukosten. Någonstans där i mitten lyckades jag även slå sönder vår stora gratängform, klantig som man är. Nu sitter D och lyssnar på musik på stationära datorn och jag har surfat runt lite på nätet. Har även experimenterat lite med kameran, skoj att testa lite saker. Lucas och Sizou fick ställa upp som fotomodeller trots vilda protester. vad som händer under resten av dagen får vi se, vi har tvättstugan 17 men innan dess ligger dagen helt öppen framför oss. Dock blir det nog bara hemmafix eftersom det inte är så inbjudande väder ute med stormvindar som river i husknutarna...


Lucas favoritsysselsättning - att leka med bollen


Glada sötnosen


"Kom igen då" tycker Lucas


Lucas ´in action´


Lite bilder över gräsmattan utanför vårt hus


Lite test med kameran


Till Lucas frustration så tycker matte att det är kul att experimentera med kameran


Goa Sizou sover gott på sitt träd


Spaning ut genom köksfönstret


Lucas ville också titta ut genom köksfönstret


Sedan gick han in i sovrummet och satte sig och spanade ut över gården


Vackraste tösen


Tryggt att ligga i husses famn


Söta Kis




Mattes vackra älskling


Min goa, underbara tjej


This Is Life

Hejsan!

Puh, vad skönt att det äntligen är lördag och helg igen. Har varit en lång och tuff arbetsvecka, särskilt eftersom jag hade stägning både torsdag och fredag. Har dock gått ganska bra på jobb denna veckan, man känner att man kommer in mer i rutinerna och att det börjar bli mer struktur på allt på arbetsplatsen. Är skönt att man börjar känna sig stadgad, that´s good! Dock har jag antagligen åkt på någon av barnens baciller för jag är superhängig och känner mig febrig. Började i torsdags men jag pallarde mig sedan genom både torsdagen och fredagen innan jag igårkväll däckade på soffan här hemma. Nerkrupen under ett tjockt täcke, med skallrande tänder och ömmande kropp låg jag sedan och mös framför TV:n hela kvällen. Bästa älsklingen fixademat till oss, vilket var guld värt när man inte mådde riktigt bra.

Idag känner jag mig lite piggare men lång ifrån kry. Tänkte trots allt ta en liten tur med mamma till IKEA och efter det blir det nog lite fika. Eftermiddagen tillbringas nog sedan med någon fotbollsmatch, brukar vara så här hemma. That´s life när man är gift med en fotbollsälskare ;) Nu ska jag fixa till mig, blir nog en gosig tröja idag så jag inte fryser. Hoppas alla får en skön lördag trots regn och rusk. Kram


RSS 2.0